Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

"Penguins" saglabās sastāva kodolu un par mērķi izvirza Stenlija kausa iegūšanu

Rolands Eliņš

"Penguins" saglabās sastāva kodolu un par mērķi izvirza Stenlija kausa iegūšanu
Jevgeņijs Malkins. Foto: AFP/Scanpix

Latvijas hokejista Teodora Bļugera pārstāvētās NHL komandas Pitsburgas "Penguins" ģenerālmenedžeris Rons Hekstāls medijiem paskaidrojis, ka kluba plānos ir sastāva kodola nosargāšana, nevis drīza pārbūve.

Pitsburgas "Penguins" šosezon no Stenlija kausa izcīņas izstājās jau pirmajā kārtā, un komandas vadībai tika uzdoti jautājumi par tuvāko nākotni. Lielai daļai "Penguins" vadošo spēlētāju līgumi beidzas pēc nākamās sezonas, kas teorētiski paver iespējas aktivitātei maiņas darījumos, taču "Penguins" ĢM publiski apliecinājis, ka komandas pārbūve tūlītējos plānos nav.

"Mums ir vairāki ļoti īpaši spēlētāji, par kuriem visiem ir skaidrs, ka viņi vairs nav pusaudži," medijiem izteicās Rons Hekstāls. "Taču viņi joprojām spēlē augstā līmenī, tāpēc mūsu noskaņojums joprojām būs tāds, ka uzvarēt vēlamies jau tagad."

Hekstāls apliecināja, ka noris sarunas ar Jevgeņiju Malkinu un Krisu Letangu par jaunu līgumu noslēgšanu. Viņi kopā ar Sidniju Krosbiju Pitsburgai atnesa trīs čempionu titulus, taču tālāk par pirmo kārtu Stenlija kausā nav tikuši trīs gadus pēc kārtas.

Malkina un Letanga līgumos atlikusi vairs tikai viena sezona. Tāpat pēc nākamās sezonas brīvo aģentu statusā var nonākt Braiens Rasts, Kasperi Kapanens, Džareds Makans un Džefs Kārters, kamēr Sidnijam Krosbijam līgums ir vēl līdz 2025. gadam. Jāuzsver, ka šovasar ierobežoti brīvā aģenta statusā būs arī Teodors Bļugers, kurš šosezon bija stabils spēlētājs "Penguins" sastāvā.

Nākamās sezonas sākumā Malkinam būs 35 gadi, kamēr Krosbijam un Letangam būs 34 gadi. "Penguins" ĢM nepiekrita, ka viņu laiks triumfēt līgā būtu jau beidzies, un izteica pārliecību, ka nākamās sezonas sākumā viņi būs Pitsburgas komandas sastāvā, tāpat Hekstāls izteica savu uzticību galvenā trenera Maika Salivana darbam.

Izmantotie resursi:
https://www.nhl.com/news/pittsburgh...

     [+] [-]

, 2021-06-03 19:26, pirms 3 gadiem
Labi, tikai starpsezonā jāatrod ļoti labs vārtsargs.

     [+] [-]

, 2021-06-03 20:28, pirms 3 gadiem
Elvi