Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Zaudēta drafta izvēle maksā amatu – jaunais "Senators" īpašnieks padzen menedžeri

Agris Suveizda

Zaudēta drafta izvēle maksā amatu – jaunais "Senators" īpašnieks padzen menedžeri
Pjērs Dorions. Foto: AP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas komanda Otavas "Senators" paziņojusi par šķiršanos no ģenerālmenedžera Pjēra Doriona, kura vietu jauna ģenerālmenedžera meklējumu procesa laikā ieņems Stīvs Staioss.

Laukumā Otavas "Senators" sezonu sākusi ar četrām uzvarām un četriem zaudējumiem, bet ārpus laukuma nepilnas nedēļas laikā piedzīvoti divi smagi triecieni. Vispirms līga uz 41 spēli diskvalificēja "Senators" pagājušās sezonas uzbrucēju Šeinu Pinto, kurš pārkāpis sporta derību noteikumus, bet vakar līga atņēma komandai pirmās kārtas drafta izvēli Jevgeņija Dadonova maiņas sakarā.

Pirms trim gadiem Dadonovs ar "Senators" parakstīja līgumu, kurā tika iekļauts neaizmainīšanas punkts ar desmit komandu sarakstu. 2021. gada jūlijā Otava uzbrucēju aizmainīja uz Lasvegasu, taču neinformēja viņa nākamo mājvietu par neaizmainīšanas punktu, un 2022. gada martā izjuka Dadonova jau apstiprinātā maiņa uz Anaheimu, jo izrādījās, ka "Ducks" bija iekļauta desmit komandu sarakstā. Beigu beigās 2022. gada vasarā Dadonovs nokļuva Monreālā, bet šā gada sākumā tika aizmainīts uz Dalasu.

Lasvegasas neinformēšana par papildu nosacījumiem maksājusi Otavai pirmās kārtas drafta izvēli, bet šī kļūda savukārt maksājusi Dorionam darbu. Kaut gan oficiāli viņš ir iesniedzis atlūgumu, "Senators" jaunais īpašnieks Maikls Andlauers, kurš komandu iegādājās tikai septembrī, preses konferencē atklāja, ka tikšanās laikā skaidri un gaiši pateicis Dorionam, ka šī ir kļūda, no kuras bija iespējams izvairīties, un ka tās cenai jābūt viņa amatam. Dorions, kurš organizācijā strādāja jau kopš 2007. gada, bet ģenerālmenedžera amatu ieņēma kopš 2016. gada, tam piekritis un iesniedzis atlūgumu.

Izmantotie resursi:
https://www.nhl.com/news/pierre-dor...
https://twitter.com/frank_seravalli...