Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

"Oilers" uz diviem gadiem pagarina līgumu ar Maklaudu

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

"Oilers" uz diviem gadiem pagarina līgumu ar Maklaudu
Foto: Daily Hive

LETA. Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubs Edmontonas "Oilers" otrdien uz diviem gadiem pagarināja līgumu ar uzbrucēju Raienu Maklaudu, vēsta NHL.

23 gadus vecais Maklauds bija viens no 22 spēlētājiem, kurš pēc iepriekšējās sezonas vērsās NHL arbitrāžā, tomēr vakar uzbrucējs vienojās ar "Oilers" par divu gadu līgumu 4,2 miljonu ASV dolāru vērtībā (3,83 miljoni eiro).

Aizvadītajā sezonā Maklauds laukumā devās 57 regulārā čempionāta spēlēs, kurās tika pie 23 (11+12) punktiem, aizvadot savu labāko sezonu karjerā. Stenlija kausa izcīņā uzbrucējs 12 spēlēs izcēlās ar piecām rezultatīvām piespēlēm.

2018.gada draftā ar kopējo 40.numuru izvēlētais uzbrucējs trīs sezonu laikā kopumā aizvadījis 138 regulārā čempionāta spēles un ticis pie 45 (20+25) punktiem. Stenlija kausā viņam deviņi (3+6) punkti 32 mačos.

No 22 spēlētājiem, kas vērsušies arbitrāžā trīs hokejisti panākuši veiksmīgu iznākumu - vārtsargi Džeremijs Sveimens no Bostonas "Bruins" (vienas sezonas līgums par 3,475 miljoniem ASV dolāru) un Iļja Samsonovs no Toronto "Maple Leafs" (viena gada un 3,55 miljonu ASV dolāru līgums), kā arī Čikāgas "Blackhawks" uzbrucējs Filips Kurašovs (divu gadu 4,5 miljonu ASV dolāru līgums.)

Vēl 16 spēlētāji panākuši vienošanos ar saviem klubiem pirms arbitrāžas, savukārt trīs spēlētāju lietas tiks skatītas - arbitrāžu gaida Trojs Terijs no Anaheimas "Ducks" (2.augustā), Brendons Skanlins no Ņujorkas "Rangers" un Drū O'Konors no Pitsbugas "Penguins" (abiem 4.augustā).

Pagājušajā sezonā NHL arbitrāžā vērsās 24 spēlētāji, bet veiksmīgu iznākumu sagaidīja vien Nešvilas "Predators" uzbrucējs Jakovs Treņins, kuram arbitrāža noteica algu 3,4 miljonu ASV dolāru apmērā uz divām sezonām.

NHL algu arbitrāžas sēdes notiks no 20.jūlija līdz 4.augustam.

Izmantotie resursi:
LETA