Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Killorns pārceļas uz Anaheimu, Pitsburga noslēdz jaunu līgumu ar Džeriju

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Killorns pārceļas uz Anaheimu, Pitsburga noslēdz jaunu līgumu ar Džeriju
Tristans Džerijs. Foto: AP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas (NHL) komanda Anaheimas ''Ducks'' noslēgusi četru gadu līgumu ar 33 gadus veco uzbrucēju Aleksu Killornu, kurš līdzšinējo karjeru bija pavadījis Tampabejā. Savukārt Pitsburgas ''Penguins'' uz pieciem gadiem panākusi vienošanos ar kluba vārtsargu Tristanu Džeriju.

Nacionālās hokeja līgas (NHL) komanda Anaheimas ''Ducks'' noslēgusi četru gadu līgumu ar divkārtējo Stenlija kausa ieguvēju Aleksu Killornu. Finansiālie noteikumi netiek izpausti. Killorns līdz šim pārstāvēja Tampabejas ''Lightning'', ar kuru kļuva par Stenlija kausa ieguvēju 2020. un 2021. gadā. Pagājušā sezona bija viņa karjerā līdz šim statistiski labākā - 82 regulārās sezonas spēlēs viņam 27 vārti un 37 piespēles, bet sešās izslēgšanas spēlēs trīs vārti un divas piespēles.

Killorns karjeras laikā regulārajā turnīrā laukumā devies 805 spēlēs, un tajās viņam 198 gūti vārti un 268 piespēles. Savukārt 140 Stenlija kausa spēlēs uzbrucējam 37 vārti un 40 piespēles. Tampabejas ''Lightning'' hokejistu draftēja 2007. gada draftā ar 77. numuru.

Savukārt Pitsburgas ''Penguins'' vārtus turpinās sargāt Tristans Džerijs. Klubs ar viņu panācis vienošanos uz pieciem gadiem par kopējo summu 26.875 miljoniem dolāru. Ik sezonu vārtsargs pelnīs 5.375 miljonus dolāru. Pagājušās sezonas 47 spēlēs Džerijs ielaida vidēji 2.90 ripas un atvairīja 90.9% pretinieku metienus, divos mačos nostāvot sausā.

2013. gada NHL draftā Džeriju Pitsburga izvēlējās ar 44. numuru. 206 regulārās sezonas spēlēs vārtsargs vidēji ielaidis 2.65 ripas, atvairījis 91.4 % pretinieku metienus un 13 mačos nostāvējis sausā, bet Stenlija kausā viņš laukumā devies vien astoņās spēlēs (3.00 ripas, 89.1% atvairīti metieni).

Izmantotie resursi:
https://www.nhl.com/news/anaheim-du...
https://www.nhl.com/news/tristan-ja...