Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Bostonai un Toronto svarīgas uzvaras, "Lightning" klupiens pagarinājumā

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Bostonai un Toronto svarīgas uzvaras, "Lightning" klupiens pagarinājumā
Mičs Mārners gūst vārtus
Foto: USA Today Sports/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas Austrumu konferencē turpinās cīņa par iekļūšanu izslēgšanas spēlēs, un aizvadītajā naktī svarīgas uzvaras izcīnīja Bostonas "Bruins" un Toronto "Maple Leafs", kamēr mājās pagarinājumā zaudēja Tampabejas "Lightning".

Ja Rietumu konferencē zināmas astoņas komandas, kas turpinās cīņu par Stenlija kausu, tad Austrumu konferencē situācija ir saspringtāka. Pašlaik pirmā komanda aiz strīpas ir Tampabejas "Lightning", kas savā laukumā ar 1:2 pagarinājumā atzina Monreālas "Canadiens" pārākumu. Izšķirošos vārtus ar metienu no labās malas bez piespēles apturēšanas guva Aleksandrs Radulovs.

Savukārt pēdējo vietu, kas ļautu piedalīties izslēgšanas mačos, aizņem Bostonas "Bruins", kas, aizvadot par vienu spēli vairāk, savākusi par četriem punktiem vairāk nekā konkurente. Šonakt izdevās ar 5:2 apspēlēt Floridas "Panthers", un ar diviem rezultatīviem metieniem laukuma saimnieku rindās izcēlās centra uzbrucējs Patrīss Beržerons.

Tikai vienu punktu priekšā atrodas divas Kanādas komandas – Otavas "Senators" un Toronto "Maple Leafs". Pirmā ar 2:4 viesos zaudēja Vinipegas "Jets", kamēr Toronto izbraukumā ar 5:4 pieveica Detroitas "Red Wings", paceļoties līdz Atlantijas okeāna divīzijas otrajai vietai. Atkal lielisku sniegumu demonstrēja tīņi – Ostons Metjūzs guva divus vārtus, bet Mičs Mārners un Viljams Nīlanders pievienoja vienu precīzu metienu.

Ja rietumos zināmas play-off dalībnieces, tad jānoskaidro vietu sadalījums. Neveiksmīgais nogrieznis turpinās Minesotas "Wild", kas izbraukumā ar 0:3 zaudēja Nešvilas "Predators". Tādējādi pēdējās desmit spēlēs gūtas tikai divas uzvaras, lai gan iepriekš komanda bija pirmajā vietā. "Predators" guva divus vārtus desmit sekunžu laikā un vārtsargs Peka Rinne tika galā ar 31 pretinieku metienu.

Pateicoties kapteinim Konoram Makdeividam, Edmontonas "Oilers" ar 3:2 pagarinājumā apspēlēja Anaheimas "Ducks". Viņš pirmās trešdaļas beigās atklāja rezultātu, divas minūtes līdz pamatlaika noslēgumam palīdzēja realizēt vairākumu un panākt neizšķirtu, kā arī izkārtoja Leonam Draizaitlam precīzo metienu pagarinājumā. Makdeivids ar 94 punktiem ir rezultatīvākais līgā, tuvākais sekotājs – Patriks Keins ar 87.

Biedējoša aina Filadelfijā, kur vietējais "Flyers" ar 3:0 apspēlēja Ņūdžersijas "Devils". Pirmajā trešdaļā, kad spēle bija apturēta, uz ledus saļima sešus metienus atvairījušais mājinieku vārtsargs Mihals Noivirts. Čehu vārtsargs pēc medicīniskās palīdzības saņemšanas laukumu pameta nestuvēs, taču bija pie samaņas.

NHL regulārā sezona, 2. aprīlis

SpēleRez.
Bruins – Panthers5:2
Predators – Wild3:0
Red Wings – Maple Leafs4:5
Lightning – Canadiens1:2 P
Flyers – Devils3:0
Hurricanes – Stars0:3
Jets – Senators4:2
Oilers – Ducks3:2 P