Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Makinnonam simtais punkts, Gīkijam pirmais hat-trick, "Coyotes" turpina zaudēt

Makinnonam simtais punkts, Gīkijam pirmais hat-trick, "Coyotes" turpina zaudēt
Neitans Makinnons. Foto: AFP/Scanpix

Nacionālajā hokeja līgā pie uzvarām šonakt tika arī Bostonas "Bruins", Ņujorkas "Islanders", Floridas "Panthers", Toronto "Maple Leafs", Dalasas "Stars", Nešvilas "Predators", Kolorādo "Avalanche", Sietlas "Kraken" un Anaheimas "Ducks" komandas.

• Kolorādo "Avalanche" viesos ar 5:0 pārspēja līgas pastarīti Čikāgas "Blackhawks". Ar 2+1 izcēlās Zeks Parizē, bet 1+1 nopelnīja Neitans Makinnons, kurš otro sezonu pēc kārtas sasniedzis 100 punktus (36+64). Makinnons līgā ir otrais aiz Ņikitas Kučerova (38+66).

• Līgas labākais snaiperis Ostons Metjūzs guva vienus vārtus Toronto "Maple Leafs" panākumā pār Arizonas "Coyotes" (4:2), kas piedzīvoja 14. zaudējumu pēc kārtas, bet pie 1+2 tika Viljams Nīlanders.

• Metjūzam šosezon ir 53+25, bet otro vietu snaiperu tabulā atguvis Sems Rainhārts (41+30), kurš atzīmējās ar 2+1, realizēja vairākumu un mazākumā nokārtoja neizšķirtu, Floridas "Panthers" beigās uzvarot bullīšos – 4:3 pār Monreālas "Canadiens". Trīs punkti arī Aleksandram Barkovam un Monreālas uzbrucējam Nikam Suzuki (abiem 1+2).

• Ar pirmo hat-trick NHL karjerā izcēlās Morgans Gīkijs, Bostonas "Bruins" ielaida vairākumā un nenoturēja trīs vārtu pārsvaru, tomēr citā vairākumā izrāva uzvaru pār Lasvegasas "Golden Knights" (5:4).

• Bostona pārtrauca trīs zaudējumu sēriju, pamatlaikā nezaudēja septītajā spēlē pēc kārtas, bet čempione Lasvegasa piedzīvoja sesto neveiksmi astoņos mačos.

• Septīto uzvaru pēc kārtas svinēja Nešvilas "Predators", ar 6:1 sagraujot Minesotas "Wild". Otrajā spēlē pēc kārtas trīs punkti šveiciešu aizsargam Romānam Jozi (1+2).

• Nešvilas pēdās gan negāja Detroitas "Red Wings", atspēlējoties no 0:2 un 2:3, tomēr mājās piekāpjoties Ņujorkas "Islanders" (3:5). Uzvarētāju labā divi vārti Brokam Nelsonam.

• Klusā okeāna divīzijas pastarīšu cīņā Anaheimas "Ducks" viesos ar 6:4 apspēlēja Sanhosē "Sharks". Trīs punkti Edamam Enrīkam (1+2), kā arī mājiniekiem Antonī Diklēram (2+1) un Mīkaelam Granlundam (0+3).

NHL rezultāti

SpēleRez.SpēleRez.
Bruins – Golden Knights5:4Stars – Jets4:1
Blue Jackets – Hurricanes2:4Predators - Wild6:1
Red Wings – Islanders3:5Blackhawks – Avalanche0:5
Panthers – Canadiens4:3 PMKraken - Penguins2:0
Lightning – Sabres2:3 PCanucks - Kings1:5
Maple Leafs – Coyotes4:2Sharks - Ducks4:6

Izmantotie resursi:
Official Site of the National Hockey League |...


Ņikita Zadorovs un Teodors Bļugers pēc vārtu guvuma. Foto: Ethan Cairns/AP/Scanpix
21

"Canucks" iespaidīgi maina cīņas ritējumu un uzvar, Bļugers izkārto vārtu guvumu

Stenlija kausa izcīņas Rietumu konferences pusfinālā sēriju ar panākumu iesāka Vankūveras "Canucks", savā laukumā atspēlējoties no 1:4 un ar 5:4 pieveicot Edmontonas "Oilers". Artūrs Šilovs šorīt atvairīja 14 no 18 metieniem, bet Teodors Bļugers tiešā veidā piedalījās ceturtajā vārtu guvumā.
Stīvens Lorencs ("Panthers") pret Džastinu Brazo ("Bruins"). Foto: Wilfredo Lee/AP/Scanpix
1

Panteras plosa un kaujas pret lāčiem, sērijā neizšķirts

Stenlija kausa Austrumu konferences pusfināla sērijā līdzsvaru atguva bez aizsarga Uvja Jāņa Balinska spēlējošā Floridas "Panthers", kura, zaudējot pirmajā, bet dominējot nākamajās divās trešdaļās, ar 6:1 pārspēja Bostonas "Bruins".
Vinsents Tročeks svin gūtos vārtus. Foto: USA Today Sports/Scanpix

''Rangers'' otrajā papildlaikā panāk 2-0, ''Avalanche'' uzvarā atspēlējas no 0:3

Naktī uz trešdienu Nacionālajā hokeja līgā turpinājās izslēgšanas spēļu otrās kārtas izspēle. Otro uzvaru svinēja Ņujorkas ''Rangers'', kas atspēlējās un otrajā papildlaikā ar 4:3 pārspēja Karolīnas ''Hurricanes'' (sērijā 2-0). Atspēlēties izdevās arī Kolorādo ''Avalanche'', kas atguva trīs vārtu deficītu un papildlaikā ar 4:3 pieveica Dalasas ''Stars'' (sērijā 1-0).