Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:845, Did:0, useCase: 3

Autors: Kārlis Justovičs

"Rīga" izbraukumu Sanktpēterburgā sāk ar zaudējumu vikingiem

"Rīga" izbraukumu Sanktpēterburgā sāk ar zaudējumu vikingiem
Sanktpēterburgas "SKA-Varyagi" pret HK "Rīga". Foto: SKA-Varyagi

Krievijas Jaunatnes hokeja līgā (MHL) kārtējo neveiksmi cietusi Valērija Kuļibabas trenētā komanda "Rīga", kas izbraukumā ar 2:3 atzina Sanktpēterburgas "SKA-Varyagi" pārākumu. Rītvakar abas komandas savā starpā spēkosies atkārtoti.

Iepriekšējās divās cīņās rīdzinieki mājās pārspēja Vladivostokas "Tayfun" komandu. Savukārt turnīra pirmajā aplī Piņķos aizvadītajās spēlēs "Rīga" un "SKA-Varyagi" izcīnīja pa vienam panākumam katra.

Šā vakara spēli pārliecinošāk iesāka "SKA-Varyagi", tomēr mājiniekiem neizdevās ātri iegūt vadību. Tā vietā 15. minūtē 1:0 "Rīgas" labā panāca Artūrs Andžāns. Viesiem no Latvijas trešdaļas izskaņā bija divas iespējas skaitliskajā vairākumā dubultot pārsvaru, taču tās pienācīgi izmantotas netika.

"SKA-Varyagi" otrajā periodā sodīja rīdziniekus par izšķērdību, kā arī par nedisciplinētību. Sanktpēterburgas klubs pēc Jevgeņija Sapeļņikova, Jevgeņija Calpanova un Iļjas Andrejeva metieniem iekaroja Ērika Vītola sargāto cietoksni, no nelabvēlīgā 0:1 iegūstot 3:1 vadību.

Noslēdzošajās 20 minūtēs iniciatīvu laukumā pārņēma "Rīga", tomēr viesi savus otros vārtus iemeta krietni par vēlu, lai saglabātu labas izredzes uz atspēlēšanos - Antons Siņegubovs realizēja skaitlisko vairākumu 24 sekundes līdz finālsirēnai - 2:3. Pamatlaika izskaņā laukumā sākās asumi, "Rīgai" neizveidojot vēl kādu vārtu gūšanas izdevību.

Rietumu konferences kopvērtējumā "Rīga" ar 45 spēlēs iegūtiem 40 punktiem atrodas 13. pozīcijā, kamēr "SKA-Varyagi" ar 44 punktiem 54 mačos ir vietu augstāk. Rīdzinieki Sanktpēterburgā līdz 14. februārim vēl aizvadīs trīs spēles.

Sanktpēterburgas "SKA-Varyagi" - "Rīga" 3:2 (0:1; 3:0; 0:1)

Vārti: Andžāns (Skrastiņš, Millers) 0:1, 21:21 Sapeļņikovs 1:1, 32:34 Calpanovs (Gorbušins, vair.) 2:1, 37:40 Andrejevs (Sapeļņikovs, Kabušs) 3:1, 59:36 Siņegubovs (Andžāns, Ziemiņš, vair.) 3:2.
Soda minūtes: 18-14
Metieni: 30-23
Vārtsargi: Kirils Gerasimjuks - Ēriks Vītols

Izmantotie resursi:
Хоккей. МХЛ. Регулярный чемпионат. Игра номер...


Sandis Riekstiņš. Foto: Dmitrijs Suļžics/F64
58

Saeima aizliedz Latvijas sportistu un komandu sacenšanos Krievijā un Baltkrievijā

Saeima ceturtdien, 28. aprīlī, galīgajā lasījumā atbalstīja par steidzamiem atzītos grozījumus Sporta likumā, kas paredz aizliegumu Latvijā reģistrētām sporta spēļu komandām piedalīties Krievijas vai Baltkrievijas nacionālajos čempionātos un kausu izcīņās, informē Saeimas Preses dienests.
47

Saeima konceptuāli atbalsta liegumu sacensties Krievijā un Baltkrievijā

Saeima ceturtdien, 31.martā, pirmajā lasījumā atbalstīja par steidzamiem atzītos grozījumus Sporta likumā, kas paredz noteikt aizliegumu Latvijā reģistrētām sporta spēļu komandām piedalīties Krievijas vai Baltkrievijas nacionālajos čempionātos un kausu izcīņās, informē Saeimas Preses dienests.
Edgars Buncis un Aigars Kalvītis. Foto: Guntis Lazdāns, LHF.lv
164

LHF negrasās proaktīvi liegt izlases bāzes klubam "Dinamo" spēlēt Krievijas līgā

Tā kā Rīgas "Dinamo" sezona Kontinentālajā hokeja līgā jau ir beigusies, nedz kluba, nedz Latvijas Hokeja federācijas vadība sarunā ar Latvijas Televīzijas raidījumu "Sporta Studija" nākamās sezonas apspriešanu neuzskata par aktuālu, taču izglītības un zinātnes ministre Anita Muižniece ir gatava rosināt izmaiņas Sporta likumā, kā rezultātā "Dinamo" dalība Krievijas atklātajā čempionātā būtu liegta.