Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:845, Did:0, useCase: 3

Autors: Gatis Druvietis

Tambijevs noliedz, ka sezonu nepabeidza veselības problēmu dēļ

Tambijevs noliedz, ka sezonu nepabeidza veselības problēmu dēļ
Leonīds Tambijevs
Foto: hc-saryarka.com

Latvijas hokeja treneris Leonīds Tambijevs (44) sarunā ar laikrakstu "Vesti Segodnya" atklāj, ka veselības stāvoklis nebija īstais iemesls, kāpēc viņš izslēgšanas spēļu sākumā pameta Karagandas "Saryarka" galvenā trenera posteni. Savukārt pasaules čempionātā mūsu speciālistam nepatika Latvijas izlases funkcionālā sagatavotība un bezcerīgā piekāpšanās metienos.

Krievijas Augstākās hokeja līgas (VHL) regulārajā sezonā Karagandas klubs Tambijeva vadībā pacēlās no sestās vietas un pārliecinoši finišēja pirmajā vietā. Izslēgšanas spēļu sākumā galvenais treneris komandu pameta - klubs ziņoja, ka veselības stāvokļa dēļ.

"Tādā veidā "Saryarka" izlēma pārtraukt sadarbību ar mani. Tas lai paliek uz kluba preses dienesta sirdsapziņas. Jā, nervu saspridzinājums bija, bet tas ir dabiski - trenerim tāds darbs. Slimība? Nē, es neslimoju," atklāj Leonīds Tambijevs. "Tur visu izlemj kluba prezidents Argins Nigmatuļins. Viņa vārds ir likums - kā teiks, tā arī būs. Viss ir atkarīgs no viena cilvēka garastāvokļa. Ja ar viņu nesastrādāsies, tad šajā klubā ilgi nepaliksi. Tur prezidenta stils ir turēt treneri pastāvīgā saspridzinājumā."

VHL pusfināla sērijā kazahu klubs ar 0-4 kapitulēja "Toros" vienībai, līdz ar to 2014. gada čempionvienība šoreiz samierinājās ar bronzas medaļām. Aizvadītajā sezonā Karagandas klubā bija nodarbināti arī četri Latvijas hokejisti - aizsargs Ēriks Ševčenko, aizsargs Artūrs Salija, uzbrucējs Artūrs Kuzmenkovs un uzbrucējs Kirlils Tambijevs.

Jaunajā sezonā Tambijavs gatavojas strādāt MHL klubā Sanktpēterburgas "Dinamo", oficiāls kontrakts pagaidām vēl nav parakstīts. Latvijas speciālists jau bija iepazīties ar apstākļiem - ļoti nopietns klubs.

Hokejista karjerā uzbrucējs Leonīds Tambijevs nacionālajā valstsvienībā aizvadīja 208 spēles un savāca 150 (66+84) punktus, viņš ir Latvijas izlases visu laiku rezultatīvākais spēlētājs.

Tambijevs sekoja izlases mačiem arī 2015. gada pasaules čempionātā. "Latvijas izlasei bija vāja funkcionālā sagatavotība, kaut gan bija pietiekami daudz laika sagatavoties. Man nav saprotama spēlēšana kā otrajam numuram pat mačos ar Austriju un Franciju. Katastrofāli maz metienu, iepriekš nekad tā nav bijis. Visās septiņās spēlēs metienu skaita ziņā mēs bezcerīgi zaudējām. Labi, ka neizkritām uz pirmo divīziju."

Izmantotie resursi:
Laikraksts "Vesti Segodnya"


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2015-06-06 20:16, pirms 9 gadiem
Nākošais Rīgas Dinamo treneris,ja vēl būs tāda komanda.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2015-06-06 21:03, pirms 9 gadiem
Lonja muzhik!
, 2015-06-06 22:25, pirms 9 gadiem
Lai tik strādā !
Sandis Riekstiņš. Foto: Dmitrijs Suļžics/F64
58

Saeima aizliedz Latvijas sportistu un komandu sacenšanos Krievijā un Baltkrievijā

Saeima ceturtdien, 28. aprīlī, galīgajā lasījumā atbalstīja par steidzamiem atzītos grozījumus Sporta likumā, kas paredz aizliegumu Latvijā reģistrētām sporta spēļu komandām piedalīties Krievijas vai Baltkrievijas nacionālajos čempionātos un kausu izcīņās, informē Saeimas Preses dienests.
47

Saeima konceptuāli atbalsta liegumu sacensties Krievijā un Baltkrievijā

Saeima ceturtdien, 31.martā, pirmajā lasījumā atbalstīja par steidzamiem atzītos grozījumus Sporta likumā, kas paredz noteikt aizliegumu Latvijā reģistrētām sporta spēļu komandām piedalīties Krievijas vai Baltkrievijas nacionālajos čempionātos un kausu izcīņās, informē Saeimas Preses dienests.
Edgars Buncis un Aigars Kalvītis. Foto: Guntis Lazdāns, LHF.lv
164

LHF negrasās proaktīvi liegt izlases bāzes klubam "Dinamo" spēlēt Krievijas līgā

Tā kā Rīgas "Dinamo" sezona Kontinentālajā hokeja līgā jau ir beigusies, nedz kluba, nedz Latvijas Hokeja federācijas vadība sarunā ar Latvijas Televīzijas raidījumu "Sporta Studija" nākamās sezonas apspriešanu neuzskata par aktuālu, taču izglītības un zinātnes ministre Anita Muižniece ir gatava rosināt izmaiņas Sporta likumā, kā rezultātā "Dinamo" dalība Krievijas atklātajā čempionātā būtu liegta.