Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:589, Did:0, useCase: 3

Atbalstīsim mūsu juniorus Pasaules čempionātā Bobruiskā

No 13. - 19. decembrim Baltkrievijas pilsētā Bobruiskā, Latvijas U-20 hokeja izlase piedalīsies pasaules čempionātā 1. divīzijā. Mērķis ir viens: izcīnīt tiesības nākamgad spēlēt augstākajā divīzijā. Taču līdzjutējiem vēl ir iespējas pieteikties gan grupas ceļojumam, gan arī saplānot savu individuālo ceļojumu.

Plānojot ceļojumu, jāatceras, ka Latvijas pilsoņiem ir nepieciešama Baltkrievijas vīza. Kārtojot to tūrisma aģentūrās, jārēķinās, ka vīza maksā 25-45 latus. Proti, ja vīzu kārto sešu darba dienu laikā, tad cena ir 25 lati, ja divu – tad 45 lati. Lai tiktu pie vīzas, ir jāaizpilda anketa, kurā jānorāda uzvārds, vārds, dzimšanas pilsēta, darba adrese un ieņemamais amats, dzīvesvieta, jābūt derīgai pasei, kurai ir ne mazāk kā divas brīvas lapas vīzai. Vēl būtiski – pases derīguma termiņam jābūt vismaz par trim mēnešiem ilgākam, nekā vīzas darbības laikam. Kā arī nedrīkst aizmirst par krāsaino fotogrāfiju (3,5x4,5 cm, foto uz balta fona), un arī par medicīnisko apdrošināšanu uz vīzas darbības laiku.

Kamēr tiek kārtota vīza, var rūpīgi ķerties pie ceļojuma plānošanas. Individuālajiem braucējiem, ja vien esat vairāk par četriem, ērtākais un lētākais beids ir doties ceļā ar automašinu. ViaMichelin izskaitļoja, ka no Rīgas centra līdz Bobruiskas centram ir 631 km (caur Lietuvu), no kuriem 118 km ir pa ātrgaitas šosejām. Pat pie ļoti ēdelīga autiņa, vairāk naudas kā 100 latus degvielā braucēji neiztērēs. Un, ja mašīnā ir četri pasažieri, tad no katra maksājums tikai 25 lati. Taču ceļā patērējamo laiku gan ir grūti aprēķināt, jo neviens nevar izzīlēt, cik stundas nāksies pavadīt uz Baltkrievijas robežas.

Ja braucēju ir mazāk, vai arī ziemas laikā nav ne mazākās vēlmes lieki noslogot savu personisko spēkratu, visas iespējas doties ceļā ar autobusu. Katru dienu no Rīgas uz Minsku atiet vismaz 2-3 autobusi. Biļešu cenas – 16 -17 lati vienā virzienā. Ceļā pavadāmais laiks – 9-11 stundas. Priekšrocības autobusam – var mierīgi relaksēties, lasīt grāmatas vai avīzes – kā teikt, bez liekām galvassāpēm. Turklāt arī uz robežas reisa autobusi tik ilgi neaizkavējas kā privātās automašīnas. No Minskas gan jāmeklē sabiedriskais transports, lai tiktu uz Bobruisku.Ērtības mīlošiem cilvēkiem, protams, ir vēlme turp doties ar lidmašinu. Taču biļešu cenas uz čempionāta datumiem gan neiepriecina – lētāk par 255 latiem par cilvēku grūti atrast, un tas viss bez bagāžas.

Naktsmītnes visprātīgāk būtu meklēt Minskā, jo Bobruiskā, kas atrodas apmēram 150 km no Baltkrievijas galvaspilsētas, ir tikai četras viesnīcas, kurās apmetīsies komandas un menedžments, tad var rasties reālas problēmas ar brīviem numuriņiem. Minskā naktsmītnes cenas – sākot no 46 latiem par divvietīgu numuru. Kā vēsta Baltkrievijas Hokeja federācijas mājas lapa, tad biļetes cena uz vienu spēli būs no 2000 - 4000 Baltkrievijas rubļu.

Komforta cienītājiem drīzāk ieteicams doties ceļā organizētā grupā. Šobrīd grupas ceļojumu uz čempionātu Bobrioskā piedāvā tūrisma operators Sporta Braucieni. Tiesa gan, piedāvāts apmeklēt tikai trīs spēles – Latvija – Japāna, Latvija – Itālija un Latvija – Baltkrievija, taču paralēli spēlēm piedāvāts arī apskatīt Minsku un paslēpot Siličos. Brauciena cena – 135 lati. Vairāk informācijas šeit: U-20 Hokeja čempionāts Baltkrievijā
Vairāk informācijas par Bobruisku