Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:589, Did:0, useCase: 3

LHF prezidents dosies uz ASV lūkot Latvijas izlases treneru kandidātus

LHF prezidents dosies uz ASV lūkot Latvijas izlases treneru kandidātus
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze/f64.

LHF prezidents Kirovs Lipmans 4. jūlijā dosies uz ASV, lai tiktos ar izraudzītajiem trīs Latvijas izlases potenciālajiem treneru kandidātiem.

Hokeja sezona Latvijā jau kādu laiku ir noslēgusies, toties LHF darba ir pilnas rokas, tā aktīvi strādā pie jaunās Latvijas hokeja izlases vadības veidošanas. Šajā sakarībā ir izraudzīti trīs potenciālie Latvijas hokeja izlases treneru kandidāti. Jau šobrīd ar visiem trim tiek vestas sarunas.

Līdz ar to LHF prezidents Kirovs Lipmans un ģenerālsekretārs Māris Baldonieks nākamnedēļ dosies uz ASV, lai tiktos ar Latvijas hokeja izlases treneru kandidātiem. Tikšanās mērķis ir iepazīties ar viņu programmām, redzējumu un skatu uz Latvijas hokeja izlasi.

Vairākas nacionālās hokeja izlases pēc pagājušā pasaules čempionāta ir nomainījušas galveno treneri, tai skaitā arī mūsu austrumu kaimiņi – krievi. Kā zināms, Krievijas nacionālo hokeja izlasi vadīs Zinetuļa Biļaļetdinovs, kuru pagājušajā nedēļā apstiprināja Krievijas Sporta Ministrs un Krievijas Hokeja federācijas prezidents. Jāatzīmē, ka Krievijas hokejam ir nesalīdzināmi liels atbalsts no Krievijas valdības, kas dod lielākas iespējas hokeja izlasei konkurēt gan pasaules čempionātos, gan olimpiskajās spēlēs.

Diemžēl, LHF ierobežotā budžeta dēļ un bez valsts atbalsta, ir grūtu atrast augstas klases speciālistu, kurš spētu ar Latvijas hokeja izlasi sasniegt augstvērtīgus rezultātus. LHF prezidents, Kirovs Lipmanas atzina, Ja valdība mūs atbalstītu kā Krievijā, kur trenera jautājums tika risināts visaugstākajā līmenī, tad arī mēs trenerim varētu piedāvāt lielāku atalgojumu.