Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:589, Did:0, useCase: 3

U-18 PČ 5. diena

U-18 PČ 5. diena
Foto: Mārtiņš Aiše

Pēdējā U-18 pasaules čempionāta spēļu dienā savā starpā sacentās Itālijas un Lielbritānijas komandas, kā arī Latvija un Ungārijas vienības. Ērika Miļuna vadītā komanda jau priekšlaicīgi sev bija rezervējusi zelta medaļas, kas nākamgad dod iespēju spēlēt augstākajā divīzijā.

Itālijai sudrabs, Lielbritānija uz otro divīziju

Lielbritānijas komandai šī spēle vairs neko nenozīmēja, jo uzvaras gadījumā pat teorētiski tā nespētu saglabāt vietu 1. divīzijā, savukārt Itāļiem uzvara dotu otro vietu turnīrā.

Jau no pirmās spēles minūtes Itālijas jauniešu komanda spēja apliecināt favorīta statusu, pirmajam periodam noslēdzoties tablo vēstīja graujošo 5:0, Itālijas labā. Spēles gaitā itāļi sameta vēl divas ripas un beigās svinēja uzvaru ar 7:3. Šajā spēlē Itālijas komandas uzbrucējs Aleks Freijs guva divus vārtus, kopumā ar 7 (3+4) kļūstot par visa turnīra rezultatīvāko spēlētāju.
Latvija grauj Ungāriju un iekļūst elites divīzijā

Latvijas komanda pirms gaidāmā mača pret ungāriem jau priekšlaicīgi bija nodrošinājusi sev pirmo vietu turnīrā un kāroto ceļazīmi uz elites divīziju. Ungārijas komanda, uzvaras gadījumā pakāptos uz otro vietu.

Latvijas izlase Ungārijas vienībai neatstāja nekādas iespējas uz uzvaru, pārliecinoša mūsu jauniešu izlases dominance visas spēles gaitā un kārtējā graujošā uzvara čempionātā ar 5:0 (3:0, 1:0, 1:0). Pirmajā periodā Latvijas komandas labā vārtus guva Kristaps Nīmanis, Teodors Bļugers un Nikolajs Jeļisejevs. Otrajā trešdaļā Roberts Lipsbergs guva komandas ceturtos vārtus. Spēlei punktu pielika Teodors Bļugers, gūstot savus otros vārtus mačā. Viņš kļuva arī par Latvijas komandas rezultatīvāko spēlētāju, čempionāta četrās spēlēs nopelnīja 5 (4+1) punktus.

Par labāko turnīra spēlētāju Latvijas komandā tika atzīts vārtsargs Rihards Cimermanis. Labākā turnīra vārtsarga balva tika otram mūsu vārtu vīram Elvim Merzļikinam, par labāko turnīra aizsargu tika nosaukts Itālijas komandas spēlētājs Rubens Rampaco, labākais uzbrucējs – Bendžamins Nemeš (Ungārija).

Pēcspēles preses konferencē abu komandu treneri komentēja:

Latvijas U-18 izlases treneris Ēriks Miļuns: Šodien mūsu pretinieki bija uz pusi stiprāki nekā pret kazahiem un itāļiem. Ir ļoti sarežģīti gatavoties spēlei, kura neko neizšķir un, ka spēlētāji redz, ka pretinieki ir nomināli vājāki. Ungāri bija pelnījuši vairāk, nekā zaudēt ar 0:5. Turnīrā bija vērojama laba vārtsargu spēle. Ja čempionāts notiktu kādā citā valstī, rezultāts būtu vēl iespaidīgāks. Prieks, ka uzvarējām pārliecinoši. Paldies puišiem!

Ungārijas U-18 izlases treneris Keits Primo: Latvija bija stiprs pretinieks un mūsu komandas kļūdas spēlē maksāja ļoti dārgi. Pretinieki neļāva izvērsties un realizēt iecerēto. Bija problēmas ar vārtsargiem, bet kopumā komanda vēl ir ļoti jauna.