Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:589, Did:0, useCase: 3

U-17 izlase pieveic Slovākiju un ierindojas piektajā vietā

U-17 izlase pieveic Slovākiju un ierindojas piektajā vietā
Foto: Dainis Caune, Sports

Čehijas pilsētā Liberecā notiekošajā Eiropas jaunatnes ziemas olimpiādē, Latvijas U-17 izlase turnīra pēdējā spēlē ar rezultātu 4:3 ( 4:0, 0:2, 0:1) apspēlēja Slovākijas vienaudžus, līdz ar to izcīnot turnīrā piekto vietu.

Mūsu jauniešu izlase jau spēles pirmajā periodā izvirzījās drošā vadībā, Emīls Potāpovs, Ričards Kondrāts, Nikolajs Jeļisejevs un Rihards Bukarts nodrošināja mūsu komandai 4:0. Nākamajos divos periodos pretinieki spēja vien rezultātu samazināt līdz minimuma, 4:3, tādējādi Latvijas U-17 izlase svin pirmo uzvaru turnīrā, ierindojoties piektajā vietā.

Sākums padevās ideāls, bet visa spēle bija smaga, atzina izlases galvenais treneris Ēriks Miļuns. Pēc pirmā perioda 4:0 puiši varbūt pat nobijās paši no sava rezultāta. Otrajā periodā pretinieki it kā lauza spēles gaitu, arī čehu tiesnešu darbībā bija jūtams, ka slovāki ir viņu tuvākie kaimiņi. Tomēr mums bija pietiekama motivācija, lai pierādītu, ka mēs neesam sestie no sešiem. No šī sastāva daudzi varēs pacīnīties par vietu U-18 izlasē dalībai Rīgas pasaules čempionātā.

Par šī mača labāko spēlētāju mūsu komandā tika atzīts jaunākais uzbrucējs Rihards Bukarts. Mūsu vārtus sekmīgi sargāja Elvis Merzļinskis. Tomēr vaicāts, kuri šajā turnīrā bija mūsu labākie spēlētāji, galvenais treneris atturējās nosaukt konkrētus uzvārdus: Negribu nevienu izcelt, un kādu nopelt arī nav par ko. Mums galvenais bija komandas spēks. Mēs ieguvām pieredzi un pārliecību par savu spēku nākamajiem turnīriem.

Piektdien jaunatnes olimpiskajā hokeja turnīrā par trešo vietu sacentīsies Šveices un Čehijas komandas, bet sestdien par pirmo vietu spēkiem mērosies Somijas un Krievijas jauniešu hokeja izlases.

Latvija U17 – Slovākija U17 4:3 ( 4:0, 0:2, 0:1)
Vārti: Potāpovs 03:22 (1:0), Kondrāts (Bukarts, Lipsbergs) 03 :48 (2:0), Jeļisejevs (Bukarts, Gelažis) 12:59 (3:0), Bukarts (Kondrāts) 19:00 (4:0), Reway (Kolena) 20:29 (4:1), Kolena, vair. 28:41 (4:2), Novak (Paulovic, Reway, vair.) 40:33 (4:3).
Vārtsargi: Merzlikins - Romancik
Metieni: 30 - 36
Soda min.: 39 - 14