Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:589, Did:0, useCase: 3

U-18 PČ 4. diena

U-18 PČ 4. diena
Foto: Mārtiņš Aiše

Šodien Latvijas komandai bija brīvdiena, līdz ar to savā starpā sacentās Ungārija ar Itāliju un Kazahstāna ar Lielbritāniju. Itālijas komandas uzvara pār Itāliju nodrošināja Latvijas izlasei priekšlaicīgi iegūt pirmo vietu čempionātā un izcīnīt kāroto ceļazīmi uz elites divīziju.

Ungāri zaudē, Latvija elitē

Tikai Ungārijas komandas uzvara pār Itāliju ļautu čempionāta intrigu saglabāt līdz pat svētdienai. Tomēr Itālijas jauniešu izlases lieliskais sniegums pret Ungāriju ļāva Latvijas komandai gavilēt priekšlaicīgi.

Itāļi otrā perioda vidū panāca jau solīdu pārsvaru – 3:0, Ungāri, gan vienus vārtus atguva, tomēr ar to bija par maz, lai uzvarētu šajā spēlē. Itālijas vienība raidīja vēl divas bezatbildes ripas Ungārijas komandas vārtos, 5:1 (1:0, 2:1, 2:0) - Itālijas komandas uzvara spēlē, savukārt Latvijas komandas uzvara turnīrā. Pēc šīs uzvaras Itālijas komanda vairs teorētiski nevar ieņemt zemāk par trešo vietu.

Kazahstāna atspēlējas no 0:4 un uzvar Lielbritāniju

Trillerim cienīgs sižets bija vērojams spēlē starp Kazahstānas un Lielbritānijas komandām. Spēles likmes bija lielas, zaudētajam nāktos atstāt 1. divīziju, savukārt uzvarētājs turpinātu cīņu par medaļām.

Lielbritānijas komandas apņemšanās bija liela, par ko liecināja spēles rezultāts, pēc nospēlētām 30 minūtēm briti bija vadībā ar 4:0. Perioda izskaņā kazahi vienus vārtus spēja atgūt, tomēr ejot otrajā pārtraukumā Lielbritānijas komanda vēl joprojām bija drošā vadībā, 4:1. Trešajai trešdaļai atsākoties Kazahstānas jaunieši uzsāka varenu ofensīvu uz britu sargātajiem vārtiem. Nepilnu desmit minūšu laikā Kazahstānas komanda ne tikai spēja atspēlēties, bet pat izvirzīties vadībā, 4:6. Džeks Vatkinsons gan spēja samazināt vārtu starpību līdz minimumam, tomēr divi noraidīju pašā spēles izskaņā Anglijas komandā, noraka visas cerības uz papildlaiku.

Līdz ar to, neatkarīgi no svētdienas spēles pret Itālija, Lielbritānijas komanda ieņem pēdējo vietu čempionāta, kas nozīmē, ka nākamajā gadā tai būs jāspēlē divīziju zemāk. Savukārt, ja Ungārija nespēs uzveikt Latviju, Kazahstāna ieņems trešo vietu. To viņiem arī novēlam!