Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:589, Did:0, useCase: 3

U-18 PČ 1. diena

U-18 PČ 1. diena
Foto: Mārtiņš Aiše

Čempionāta pirmajā spēlē Kazahstānas komanda no 0:2 spēja atspēlēties pret spēcīgiem ungāriem un pagarinājumā izcīnīt uzvaru ar 3:2. Dienas otrajā spēlē Latvijas komanda ar 3:0 pārspēja Itāliju, tādā veidā tiekot pie trim punktiem turnīra tabulā.

Kazahiem laimīga uzvara pagarinājumā

U-18 pasaules čempionāta pirmajā spēlē tikās Kazahstānas un Ungārijas jauniešu komandas. Spēles favorīts šajā spēlē bija Ungārijas komanda, kura pēc reitinga un pēdējā laikā parādītajiem rezultātiem kotējās augstāk.

Pirmajā periodā ungāriem izdevās rezultātu atklāt, precīzs bija Ifantidis, otrā perioda sestajā minūtē Domotors pārsvaru dubultoja. Pēc šiem gūtajiem vārtiem Ungārijas komanda apstājās un Kazahstānas hokejisti to uzreiz izmantoja. Otrā perioda vidū Kairovs, izmantojot skaitlisko vairākumu, rezultātu starpību samazināja līdz minimumam. Kazahi turpināja spēlēt ātri un agresīvi, līdz trīs minūtes pirms trešā perioda beigām panāca 2:2 (Kabijevs). Pagarinājuma ceturtajā minūtē, kazahi spēlējot mazākumā, spēja izveidot ātru pretuzbrukumu, Sagadijevam izslidojot pret vārtsargu un gūt uzvaras vārtus, 3:2 - Kazahstāna izcīna 2 punktus.

Ungāru komandā par labāko spēlētāju šajā spēlē tika atzīts Mariaš Vojtko, bet kazahiem Daniars Kairovs.

Latvija pirmajā spēlē uzvar Itāliju

Pirms Itālijas un Kazahstānas spēlēs „Arēnā Rīga” notika čempionāta svinīgā atkāšana. Ar nelielu uzrunu uzstājās Rīgas Domes mērs Nils Ušakovs, LHF prezidents Kirovs Lipmans un IIHF pārstāvis Džions Veragūts.

Spēle sākās ar nelielu Latvijas komandas pārsvaru. Rezultāts netika atklāts līdz pat spēles vidum, kad Roberts Lipsbergs, izmantojot viena hokejista pārsvaru pirmo reizi pārspēja itāļu vārtsargu. Otrie vārti tika gūti pēc aptuveni četrām minūtēm, precīzs bija Artūrs Birstiņš. Spēlei punktu minūti pirms spēles beigām, pielika Roberts Lipsbergs, gūstot savus otros vārtus spēlē, 3:0 un Latvija svin pirmo uzvaru čempionātā.

Par mača labākajiem spēlētājiem tika atzīti Elvis Merzļikins (Lat), kurš palika uz nullītes un Aleks Freijs (Ita).

Pēc spēles Latvijas U-18 izlases galvenais treneri Ēriks Miļuns atzina: ne viss izdevās, kā bija plānots, it sevišķi pirmajā periodā. Gribētos redzēt savādāku hokeju. Neskatoties uz uzvaru, kopumā spēle bija grūta un pretinieks bija iespējams viens no spēcīgākajiem.

Itālijas koamandas treneris Roberts Kjicali uzsvēra: spēle bija laba, spēlētāji ļoti centās, labi parādīja sevi aizsargi. Mums bija daudz stulbu noraidījumu. Latvijas komandas bija daudz ātrāka un spēlēja labāk, kas arī bija uzvaras pamatā.