Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:589, Did:0, useCase: 3

U18 izlasei neveiksmīga otrā trešdaļa un zaudējums baltkrieviem

U18 izlasei neveiksmīga otrā trešdaļa un zaudējums baltkrieviem
Foto: Mārtiņš Aiše

Latvijas U18 hokeja izlase pēdējā 4 Nāciju turnīra spēlē ar 6:9 (3:3, 1:5, 2:1) kapitulēja Baltkrievijas vienaudžiem. Līdz ar to arī visā turnīrā Ērika Miļuna vadītā izlase palika ceturtajā vietā.

Pirmajās divās turnīra spēlēs Latvija cieta divus zaudējumus un guva tikai trīs vārtus, bet šodien nācās sacensties ar Baltkrieviju, kura bija pieveikusi gan dāņus, gan mājiniekus. Mača sākums gan izvērtās katastrofāls baltkrievu vārtsargam, kuru jau 12. sekundē pārspēja Rūdolfs Balcers.

Pretiniekiem gan vajadzēja tikai minūti, lai rezultātu izlīdzinātu, turklāt Latvijas jaunie hokejisti nokļuva mazākumā, taču tas izrādījās veiksmīgs, jo vārtus guva Roberts Baranovskis. Abos Latvijas vārtos ar rezultatīvu piespēli bija izcēlies Kristiāns Rubīns. Baranovskim izdevās gūt arī trešos vārtus Latvijai, taču baltkrievi atspēlējās un noslēdza periodu ar 3:3.

Lai arī baltkrievi otrajā periodā nopelnīja četrus noraidījumus un krietnu laiciņu spēlēja mazākumā, viņi Latvijas vārtos raidīja piecas ripas, turklāt statistika liecina, ka uz maiņu nākušais vārtsargs Niklāvs Rauza no četriem metieniem neatvairīja nevienu. Latvijas sastāvā vārtus guva Bruno Priede, taču pēc 40 nospēlētām minūtēm mazcerīgais 4:8.

Cerības atgrieza Balcera otrie vārti, vārtos bija atgriezies pamatvārtsargs Gustavs Dāvis Grigals, kurš atzīmējās ar rezultatīvu piespēli Vlada Vulkanova vārtu guvumā, taču no zaudējuma tomēr neizdevās izglābties. Gala rezultāts 6:9, kas nozīmē, ka pārbaudes turnīrā ieņemta pēdējā vieta.

Šī gada aprīlī U18 izlase piedalīsies pasaules čempionātā augstākās divīzijas komandām. Latvija spēlēs vienā grupā ar Kanādu, Somiju, Čehiju un turnīra saimnieci Šveici.

Latvijas izlases spēļu kalendārs

DatumsLaiksSpēleRezultāts
05.02.2015.20:00Latvija - Dānija1:4
06.02.2015.20:00Latvija - Norvēģija2:5
07.02.2015.13:00Baltkrievija - Latvija9:6

Teksts: sportacentrs.com