Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:589, Did:0, useCase: 3

Zviedrija pārāka arī otrajā spēlē

Zviedrija pārāka arī otrajā spēlē
Foto: Scanpix Sweden

Latvijas hokeja izlase ar rezultātu 4:7 (1:0, 2:4, 1:3) otrajā Euro Hockey Challenge spēlē atzina Zviedrijas izlase pārākumu. Latvijas izlases labā vārtus guva Roberts Bukarts, Kaspars Saulietis, Gints Meija un Juris Štāls.

Iepriekšējā spēlē nelielā savainojumos iedzīvojās pieredzējušie Georgijs Pujacs un Mārtiņš Cipulis. Līdz ar to, mūsu vienībai nācās spēlēt ar trīs aizsargu pāriem, jaunajam aizsargam Mārtiņam Porejam nācās pārkvalificēties par uzbrucēju.

Pirmā perioda izskaņā Roberts Bukarts pēc Kristapa Sotnieka piespēs izvirzīja Latvijas izlasi vadībā. Otrā perioda sākumā Kaspars Saulietis pārsvaru dubultoja. 28-tajā minūtē Gints Meija panāca jau 3:0 Latvijas komandas labā. Uzreiz pēc 28 sekundēm zviedri vienus vārtus spēja atgūt (Peterstrēms). Otros vārtus mājinieki guva spēlējot skaitliskajā mazākumā (Peterstrēms). Līdz perioda beigām Zviedrijas izlase guva vēl divus vārtus (Petraseks, Peterstrēms), pārtraukumā ejot jau ar minimālu pārsvaru.

Pirms noslēdzošās trešdaļas mājinieki veica vārtsargu maiņu, bet tas situāciju īpaši nemainīja: zviedri guva vēl trīs vārtus, kamēr Latvijas izlase atbildēja ar Jura Štāla precīzo raidījumu, 7:4 Zviedrijas izlases labā.

Pēc spēles Latvijas izlases treneris Harijs Vītoliņš komentēja: Labi iesākām spēli, teicami pielietojām spēka spēli. Diemžēl tiesnesis neiedeva acīmredzamu bullīti pret Gintu Meiju, kad viņš izskrēja viens pret vārtsargu un tika nogāzts, tā vietā tiesnesis zviedriem iedeva divas minūtes. Zviedri šajā mazākumā guva vārtus, kas salauza spēli. Arī mēs neiemetām, kad bija iespējas. Nav iemesla komandai pārmest, jo visi cīnījās. Bija savas problēmas: iepriekšējā spēlē Pujacs un Cipulis dabūja nelielas traumas un šodienas spēlē nepiedalījās, līdz ar to spēlējām ar trijiem aizsargu pāriem, Poreju ieliekot uzbrukumā. Spēle parādīja, ka zviedri ir mobilizētāki un precīzāki. Tomēr bija daudz pozitīvu momentu, zinām savus mīnusus pie kuriem arī strādāsim.

Euro Hockey Challenge, Šellefto (Zviedrija), 1. aprīlis

Zviedrija - Latvija 7:4 (0:1, 4:2, 3:1)

Vārti: 19:15 Bukarts (Sotnieks, Džeriņš) 0:1, 20:26 Saulietis (Pečura, Štāls) 0:2, 27:13 Meija (Cibuļskis, Bukarts) 0:3, 27:41 Peterstrēms (Landers, Eklunds) 1:3, 29:33 Peterstrēms (Fernholms, Karlsons, maz.) 2:3, 31:24 Petraseks (Landers, Melins) 3:3, 38:32 Peterstrēms (Eklunds, Fernholms) 4:3, 47:07 Turnbergs (Petraseks) 5:3, 53:44 Kronvals (Landers, vair.) 6:3, 56:16 Silfverbergs (Vidings) 7:3, 57:42 Štāls 7:4
Soda minūtes: 8:8
Metieni: 44:25
Vārtsargi: Marks Ovuja (no 40:00 Juhans Gustafsons) - Edgars Lūsiņš