Layout: current: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:875, Did:0, useCase: 3

AHL divīzijām pašām ļauj izvēlēties play-off formātu

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

AHL divīzijām pašām ļauj izvēlēties play-off formātu
Kristiāns Rubīns. Foto: Toronto Marlies

Amerikas Hokeja līga lēmusi ļaut katrai no piecām divīzijām izvēlēties savu izslēgšanas spēļu formātu. Ņemot vērā, ka cīņa par Kaldera kausu nenotiks, play-off spēles tiks aizvadītas tikai vienā no divīzijām.

Klusā okeāna divīzija, kurā spēlē arī Beikersfīldas “Condors” (Jānis Jaks) un Sanhosē “Barracuda” (Kārlis Čukste), kā vienīgā lēmusi aizvadīt play-off spēles. Formāts tiks paziņots vēlāk. Izslēgšanas spēļu uzvarētāja tiks kronēta par divīzijas čempioni. Pārējās divīzijas lēmušas iztikt bez play-off, tādējādi par divīzijas labāko komandu tiks kronēta tā, kura būs savākusi visvairāk punktus regulārās sezonas ietvaros.

Ņemot vērā spēkā esošos Covid-19 protokolus, šosezon nenotiks cīņa par Kaldera kausu, līdz ar to AHL čempione netiks noskaidrota. Tāpat bija arī pagājušajā sezonā.

Šodien paziņots arī nākamās sezonas sākuma un beigu datums. Regulārais čempionāts startēs 15. oktobrī, bet beigsies nākamā gada 24. aprīlī. Sagaidāms, ka piedalīsies 31 komanda. Sadalījums pa divīzijām un spēļu grafiks tiks paziņots starpsezonā

Šajā sezonā AHL spēlēs piedalījušies vārtsargi Matīss Kivlenieks, Artūrs Šilovs un Mareks Mitens, aizsargi Kristiāns Rubīns, Jānis Jaks un Kārlis Čukste, uzbrucēji Haralds Egle un Eduards Tralmaks. Tikai Kivlenieks un Rubīns AHL bija spēlējuši jau iepriekšējos gados.

Izmantotie resursi:
https://theahl.com/ahl-2021-playoff...