Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:875, Did:0, useCase: 3

Cibuļskim piespēle Čehijā, Dzierkalam zaudējums Somijā

Rolands Eliņš

Cibuļskim piespēle Čehijā, Dzierkalam zaudējums Somijā
Oskars Cibuļskis. Foto: Stanislav Souček/mountfieldhk.cz

Latvijas hokejisti ar dažādiem panākumiem aizvadījuši spēles Čehijas čempionātā, kamēr Somijas augstākajā līgā Mārtiņš Dzierkals piedalījās "Jukurit" mačā. Rihards Bukarts tikmēr spēli Vācijas līgā izlaida slimības dēļ.

Čehijā graujošu uzvaru izcīnīja Ralfs Freibergs un „Zlin” vienība, ar 6:0 sagraujot „Kladno”. Freibergs spēlēja 19:44 minūtes un tika pie lieliska lietderības koeficienta +3. Viņa komandai tā bija ceturtā uzvara pēc kārtas, un turnīra tabulā tiek ieņemta devītā vieta. Savukārt Roberta Bukarta pārstāvētā „Vitkovice” ar 1:3 viesos piekāpās „Kometa”. Bukarts palika ar neitrālu lietderības koeficientu un nospēlētajās 19:34 minūtēs izdarīja trīs metienus.

Tikmēr Oskars Cibuļskis palīdzēja „Mountfield” ar 5:2 pārspēt Prāgas „Sparta”. Cibuļskis nospēlēja 18:17 minūtes un palika ar negatīvu lietderības koeficientu mīnus viens, taču izdarīja rezultatīvu piespēli uzvaras vārtu guvumā. „Sparta” ir līgas vicelīdere, kamēr „Mountfield” ieņem astoto vietu.

Somijas augstākajā līgā pēc traumas atgriezies Mārtiņš Dzierkals, kurš bija otrajā maiņā „Jukurit” sastāvā, viņa komandai viesos ar 1:2 zaudējot JYP. Dzierkals spēlēja 15:19 minūtes un spēli pabeidza ar lietderības koeficientu mīnus viens.

Vācijas DEL līgā spēli slimības dēļ izlaida Rihards Bukarts. Viņa komanda „Dusseldorf” ar 2:3 savā laukumā piekāpās Bukarta iepriekšējam klubam „Schwenninger”, zaudējot papildlaikā.

Norvēģijā rezultatīva piespēle Maksimam Ponomarenko, palīdzot „Stjernen” ar 2:1 viesos pieveikt „Sparta”. Ponomarenko komandai šī bija trešā uzvara četrās spēlēs, kas ļāvis kopvērtējumā iekārtoties septītajā vietā un pietuvoties labāko sešiniekam.

Krievijas VHL uzvara Ērikam Ševčenko un viņa pārstāvētajam klubam Novokuzņeckas „Metallurg”, kas ar 4:2 pieveica „Penza”. Ševčenko punktus šoreiz neguva, bet viņa komanda uzvarēja jau astotajā mačā pēc kārtas.

Savukārt Francijā rezultatīva piespēle Artūram Ševčenko, kurš piedalījās „Mulhouse” vienīgo vārtu guvumā. Viņa un Rolanda Vīgnera pārstāvētā komanda gan ar 1:2 piekāpās „Angers”. Citā spēlē Artūrs Mickevičs atzīmējās ar divām rezultatīvām piespēlēm, palīdzot "Gap" ar 6:4 pieveikt "Anglet".