Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:875, Did:0, useCase: 3

Lipsbergam vārti un uzvara, sērijā jau 3:0

Rolands Eliņš

Lipsbergam vārti un uzvara, sērijā jau 3:0
Sietlas "Thunderbird" hokejisti svin uzvaru pār "Rockets"
Foto:facebook.com/SeattleThunderbirds

Rietumu hokeja līgas izslēgšanas spēlēs savus pretiniekus turpina pārsteigt Roberta Lipsberga pārstāvētā Sietlas „Thunderbirds”, kura šonakt sērijā panākusi jau 3:0 pret regulārās sezonas otru spēcīgāko konferences komandu Kelaunas „Rockets”. Lipsbergam šajā mačā komandas pirmie vārti. Uzvaru izcīnījusi arī Edgara Kuldas "Oil Kings", savukārt Ņikitas Jevpalova rezultatīva piespēle nav glābusi "Armada" vienību no zaudējuma QJMHL.

Roberta Lipsberga pārstāvētā Sietlas „Thunderbirds” WHL regulāro sezonu noslēdza ar septīto vietu Rietumu konferencē, līdz ar to pirmajā kārtā bija spiesta spēkoties ar otrās vietas ieguvēju Kelaunas „Rockets”, kura sezonas laikā izcīnīja gandrīz uz pusi vairāk punktu nekā „Thunderbirds” (108 un 58). Tiesa, pirmajās divās sērijas spēlēs uzvaru bija izcīnījusi „Thunderbirds”.

Trešajā spēlē „Rockets” gan jau pašā sākumā ielika stingrus pamatus savai pirmajai uzvarai, gūstot vārtus pirmā perioda ceturtajā un septītajā minūtē, kas ļāva izvirzīties vadībā 2:0. „Rockets” arī piederēja liels teritoriāls pārsvars un viņi uzbruka daudz vairāk (metienu attiecība pirmajā periodā 16:9), taču viņus piebremzēja neviens cits kā latviešu uzbrucējs Roberts Lipsbergs, kurš spēles 16. minūtē ar nepiekāpību un atkārtotu metienu panāca 1:2.

Otrā perioda pēdējā minūtē „Thunderbird” rezultātu arī izlīdzināja, kas spēli noveda līdz papildlaikam, kurā pēc nospēlētām piecām minūtēm uzvaras vārtus guva Sietlas hokeja komandas aizsargs Evans Vardlijs, kurš ar spēcīgu metienu no zilās līnijas izmantoja apjukumu pretinieku aizsardzībā (3:2). Līdz ar to sērijā rezultāts kļuvis 3:0 „Thunderbirds” labā, un viņiem būs iespēja sēriju pabeigt jau rīt.

Roberts Lipsbergs šajā mačā guva vārtus un spēli pabeidza ar pozitīvu lietderības koeficentu plus viens. Sērijas trijās spēlēs viņš kopā savācis četrus punktus (2+2), kā arī lietderības koeficentu plus četri.

Savukārt Edgara Kuldas pārstāvētā Edmontonas „Oil Kings” ar 7:1 atriebusies par savu iepriekšējo zaudējumu Kūtenajas „Ice” vienībai, atgūstot vadību sērijā (2:1). Arī „Oil Kings” nākamo spēli aizvadīs jau rītdien. Pats Kulda šajā spēlē ar rezultativitāti neizcēlās un maču noslēdza ar neitrālu lietderības koeficentu.

Savukārt Kvebekas junioru hokeja līgā zaudējumu papildlaikā piedzīvojusi Ņikitas Jevpalova „Armada” komanda, kura ar 4:5 piekāpās Akādijas-Bathurstas „Titans” vienībai. Jevpalovs ar rezultatīvu piespēli palīdzēja savai komandai izlīdzināt rezultātu trešā perioda sākumā (3:3), izdarīja trīs metienus pa vārtiem, un bija laukumā brīdī, kad „Titans” papildlaikā guva uzvaras vārtus. „Armada” sērijā gan saglabā vadību ar 2:1.

Izmantotie resursi:
WHL Network
QMJHL Network

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2013-03-27 10:30, pirms 11 gadiem
Virsnieks rakstīja: a ko naakamsezon ?
turpinās WHL - vēl jau ir kur augt.

  -2 [+] [-]

, 2013-03-27 10:59, pirms 11 gadiem
Rekur kandidāts ja komanda izkrīt whl, lipsbergs uz PČ Nadžeždu, karsuma vietā!

     [+] [-]

, 2013-03-27 11:16, pirms 11 gadiem
Mārtiņš112 rakstīja: Rekur kandidāts ja komanda izkrīt whl, lipsbergs uz PČ Nadžeždu, karsuma vietā!
labrāt redzētu vismaz pārbaudes spēlēs izlasē, taču pagaidām nav uz to cerību - play-offos sērijā 3:0...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja