Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:875, Did:0, useCase: 3

Girgensona "Americans" sausā uzvara, Edgara Kuldas "Oil Kings" pārsteidzošs zaudējums

Rolands Eliņš

Girgensona "Americans" sausā uzvara, Edgara Kuldas "Oil Kings" pārsteidzošs zaudējums
Zemgus Girgensons
Foto: Rochester Americans

Amerikas hokeja līgā savus vārtus neskartus nosargājusi Ročesteras „Americans” vienība, kura ar 3:0 pārspējusi Sanantonio „Rampage”. Zemgus Girgensons šajā spēlē punktu neguva, bet cita Latvijas hokejista Edgara Kuldas pārstāvētā Edmontonas „Oil Kings” piedzīvojusi negaidītu zaudējumu Rietumu hokeja līgas izslēgšanas spēlē.

Šonakt „Americans” pretinieki bija „Rampage” vienība, kura ieņem priekšpēdējo vietu Rietumu konferencē. Spēle norisinājās Sanantonio, un jau pašā mača sākumā „Americans” bija iespēja spēlēt vairākumā piecatā pret trijiem. Lai arī tobrīd viņi savas iespējas nerealizēja, perioda beigās divi Elisa un Legou vārti izvirzīja „Americans” vadībā 2:0.

Pēc kautiņa otrā perioda vidū „Americans” atkal nokļuva vairākumā, taču šoreiz savu iespēju izmantoja, kad vārtus guva bijušais Čehovas „Vitjaz” spēlētājs Niks Tarnaskis, kurš arī tika atzīts par mača otro zvaigzni. Šāds rezultāts (3:0) saglabājās arī līdz spēles beigām.

Zemgus Girgensons ar rezultativitātes punktiem neizcēlās (līdzīgi kā visa „Americans” pirmā maiņa) un spēli pabeidza ar neitrālu lietderības koeficentu. Jāpiebilst, ka Girgensona maiņā centru Filu Varoni, kuram savainojums, šonakt aizstāja kanādietis Riks Šofīlds.

Ar šo uzvaru "Americans" vairs tikai par vienu punktu atpaliek no Rietumu konferences piektajā vietā esošās "Aeros" komandas ("Americans" 74, "Aeros" 75 punkti), taču saspringta cīņa par iekļūšanu play-off briest Kristiāna Pelša pārstāvētajai "Barons" vienībai, kurai, līdzīgi kā vēl trim play-off tīkotājām, ir 69 punkti, kas pagaidām liek dalīt 8.-11. vietu Rietumu konferencē.

Savukārt Rietumu hokeja līgā izslēgšanas spēles turpina Edgara Kuldas pārstāvētā Edmontonas „Oil Kings”, kura regulāro sezonu noslēdza ar pirmo vietu Austrumu konferencē, līdz ar to „Oil Kings” uzvara sērijas pirmajā spēlē pār Kūtenajas „Ice” ar 9:0 pārāk liels pārsteigums nebija. Taču pārsteigums ir zaudējums otrajā spēlē ar 1:2. Lai arī milzīgs teritoriālais pārsvars piederēja „Oil Kings” (metienu skaits 48:26), pirmie vadībā izvirzījās „Ice” hokejisti, turklāt izdarīja to tikai spēles 51. minūtē. „Oil Kings” gan uzreiz rezultātu izlīdzināja, taču pagarinājumā tomēr zaudēja, līdz ar to rezultāts sērijā kļuvis 1:1.

Edgars Kulda šajā spēlē nopelnīja divas soda minūtes otrā perioda beigās un spēli pabeidza ar neitrālu lietderības koeficentu.

Izmantotie resursi:
TheAHL.com | The American Hockey League | Home...
WHL Network

  -1 [+] [-]

, 2013-03-25 09:09, pirms 12 gadiem
girgam ir gruti izcelties jo tur daudzi spele no nhl. pat komorovs nobijas no augsta ahl limana tapec vins tagad spele nhl

  -1 [+] [-]

, 2013-03-25 09:10, pirms 12 gadiem
MAna sirds palika NUJORKĀ

  -3 [+] [-]

, 2013-03-25 09:37, pirms 12 gadiem
Sasapņojās pēc drafta...

  +3 [+] [-]

, 2013-03-25 10:49, pirms 12 gadiem
Gūža rakstīja: Sasapņojās pēc drafta...
Tas ir normals sniegums prieks tik jauna puisa. Nakama sezona visu paradis. Daugavinam ari pirmaja kaut cik normalaja sezona AHL bija 3 punkti 23 speles, bet nakamaja jau 72 speles 42 punkti. Tik mes visi no girgensona gaidam daudz veirak neka no daugavas.

  -1 [+] [-]

, 2013-03-25 11:41, pirms 12 gadiem
ahl>khl