Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:875, Did:0, useCase: 3

Bukartam vārti, "Winterhawks" sakāve

Andrejs Siliņš

Bukartam vārti, "Winterhawks" sakāve
Rihards Bukarts
Foto: winterhawks.com

Pie kārtējā vārtu guvuma Rietumu hokeja līgā (WHL) naktī uz ceturtdienu tika latviešu jaunais uzbrucējs Rihards Bukarts, taču viņa un Rodrigo Ābola pārstāvētā Portlendas "Winterhawks' ar 1:5 izbraukumā atzina Edmontonas "Oil Kings" pārākumu.

Rodrigo Ābols pa vārtiem meta reizi, bet jau pirmās trešdaļas ceturtajā minūtē saņēma noraidījumu par ķeksēšanu. Vēlāk "Oil Kings" šo skaitlisko pārsvaru pārvērta arī vārtu guvumā, atklājot rezultātu. Ābols maču beidza ar negatīvu koeficientu (-1).

Rihards Bukarts ar vārtiem izcēlās pirmās trešdaļas astotajā minūtē, kad panāca izlīdzinājumu (1:1). Diemžēl turpinājumā ripu vārtu līnijai pāri dabūja tikai mājinieki, kas arī uzbruka ievērojami vairāk (metienu attiecība - 49:29). Bukarts bija laukumā ceturto vārtu zaudējumā, tāpēc spēli beidza ar neitrālu lietderības koeficientu, ka arī četriem veiktiem metieniem.

Bukartam šie bija 19. vārti "Winterhawks" rindās, bet 24. vārti šosezon kopumā. Rihards ir otrais labākais vārtu guvējs savā komandā aiz 20 gadus vecā amerikāņu centra Dominika Tērdžena (2014. gada drafta 63. numurs, "Red Wings"), kuram par pieciem vārtiem vairāk.

"Winterhawks" piedzīvoja otro zaudējumu pēc kārtas, bet kopumā piedzīvoti 30 zaudējumu 61 spēlē, un komanda ar 65 punktiem ieņem septīto pozīciju Rietumu konferencē.

Nākamo maču "Winterhawks" aizvadīs naktī uz sestdienu, viesos tiekoties ar Reddīras "Rebels". Tā būs jau piektā izbraukuma spēle pēc kārtas un priekšpēdējā no sešu izbraukuma spēļu tūres.

  +2 [+] [-]

, 2016-02-25 10:17, pirms 9 gadiem
Siliņa k-gs, lūdzu apmeklējiet Dr.Suveizdas Lingvistikas Akadēmiju un noskaidrojiet kā pareizi jāpārveido uzvārds 'Turgeon'. Dominika tēvu un leģendāru NHL zvaigzni, 20 gadus pazinām kā Pjēru Turžonu.

  +2 [+] [-]

, 2016-02-25 10:36, pirms 9 gadiem
"Rihards ir otrais labākais vārtu guvējs savā komandā aiz ...Dominika Tērdžena..." ------- "Tērdžen" tas ir kaut kas jauns lingvistikā. Ja jau SC spalvas meistari tik strikti pieturas pie Lāšoniem un citiem brīnumiem, tad būtu jāraksta pareizi arī Dominika uzvārds Turgeon; proti - Turžon (vai Tjuržon) - tā kā to izrunā.

  +3 [+] [-]

, 2016-02-25 11:12, pirms 9 gadiem
Ļoti žēl, ka raksta autors neko nav dzirdējis par Pjēru Turžonu - kaut vai pēc vārda varētu spriest par izcelsmi un izrunu...