Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:875, Did:0, useCase: 3

Autors: Kristaps Zālītis

Daugaviņam padomā vēl viens iespaidīgs "bullītis"

Daugaviņam padomā vēl viens iespaidīgs "bullītis"
Kaspars Daugaviņš
Foto: AP/Scanpix

„Es šo bullīša izpildes tehniku bieži biju mēģinājis treniņos, līdz komandā teica, ka to varu atrādīt arī īstā spēlē. Nebiju īpaši uztraucies par to, vai izdosies gūt vārtus – tā tomēr bija tikai pārbaudes spēle,” sarunā ar Otavas žurnālistiem atklāj vienubrīd populārākā YouTube sporta video galvenais varonis Kaspars Daugaviņš.

„Biju domājis šo triku izmēģināt arī regulārās sezonas spēlē, bet tagad jau laikam ir par vēlu – pārāk daudz cilvēki to jau ir redzējuši. Tomēr man azotē ir sagatavots vēl viens triks, tādēļ varbūt jau tuvāko nedēļu laikā atkal būs jauns interneta video,” jaunu intrigu rada Daugaviņš.

Par treniņnometnēm septembrī Daugaviņš Ziemeļamerikas žurnālistiem stāsta standartfrāzēs: „Jauno hokejistu turnīrā uzreiz pēc vasaras spēlēt bija gana grūti, tomēr aizvadīju dažas itin labas spēles un bija lietderīgi iegūt spēļu ritmu pirms lielās nometnes. Arī ar lielajiem večiem vienu no pārbaudes mačiem nospēlēju sakarīgi, tomēr Otavas sistēmā ir daudz labu hokejistu un tagad esmu Binghamptonā. Šeit pamatīgi strādāju, lai tiktu atpakaļ uz Otavu. Binghamptonā ir daudz jaunu hokejistu, esam viena no jaunākajām komandām līgā, tomēr komanda ir laba – jāmēģina uzvarēt vairāk spēles kā pagājušajā sezonā un jācenšas tikt play-off. Komandas jaunais galvenais treneris ir strādājis ar ASV U-20 izlasi un māk labi iemācīt dažādas hokeja nianses.”

„Mana lielākā problēma ir stabilitātes trūkums,” spriež latviešu uzbrucējs. „Ļoti vēlos parādīt, ka varu spēlēt NHL un ceru, ka gūšu šādu iespēju. Svarīgi, lai, aizbraucot uz NHL, es demonstrētu labāko sniegumu nevis vienkārši viduvēju. Ja mani izsauks uz augšu, gribu tur pavadīt vairāk kā tikai vienu spēli.”

Lūgts nosaukt vienu vietu Latvijā, kuru būtu vērts apmeklēt, Daugaviņš daudz nedomājot attrauca: „Arēna Rīga. Labākie hokeja fani, kādus jebkad būsiet redzējuši.” Savukārt savu pirmo spēli NHL uzbrucējs vērtē augstāk kā iespēju piedalīties olimpiskajās spēlēs: „Jebkuram hokejistam ir viens mērķis – spēlēt NHL.” Visbeidzot, meklējot kādu sev raksturīgu hokeja spēles manieri, Daugaviņš atzīst: „Man patīk spēlēt ar ripu – es varu pārslidot no viena laukuma gala līdz otram.”

Daugaviņa meistarstiķis


, 2010-10-20 21:47, pirms 14 gadiem
labas
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2010-10-20 21:54, pirms 14 gadiem
sezonas topaa jaabuut!
, 2010-10-20 21:57, pirms 14 gadiem
Tiesnesis pat izskatījās apjucis
, 2010-10-20 21:59, pirms 14 gadiem
Kā šodien atceros Daugaviņa baltās slidas un pirmo golu pārbaudes spēlē pret Krieviju! Respect un ,galvenais,veiksmi Vecais!
, 2010-10-20 22:05, pirms 14 gadiem
Ņiživija jaunā paaudze..
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2010-10-20 22:16, pirms 14 gadiem
Nākamreiz, kad kasparas metīs bulīti visa arēna viņu filmēs ar saviem telefoniem un kamerām..
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2010-10-20 23:48, pirms 14 gadiem
Daugaviņš ar saviem trikiem drīz uz cirku varēs iet strādāt!!
, 2010-10-21 03:32, pirms 14 gadiem
biju ieveerteet daugavinna speeli pret marlies.....lai arii speelee pirmajaa mainaa biezi uznaakot aatri mainiijaas bet tas laikam jo treneris ta grib savu assistu jau beigaas nopelniija pie tukssu vaartu guvuma....kopumaa izskatiijaas ka taupaas zinu ka vinns ir speejiigs uz krietni labaaku speeli....varbuut kaada mikrotrauma...lai veicas...
, 2010-10-21 11:03, pirms 14 gadiem
čalis ar izdomu, Hokejā tādus vaig!
Emīls Ģēģeris. Foto: Bruno Gouvazé/Lisa Gouvazé
5

Vairāk nekā punktu mačā Francijā iekrājušais Ģēģeris pārceļas uz Slovākiju

Slovākijas hokeja Ekstralīgas klubs ''Nove Zamky'' paziņojis, ka tās rindās nākamajā sezonā spēlēs 24 gadus vecais latviešu uzbrucējs Emīls Ģēģeris.
Miks Indrašis (pa labi). Foto: HockeyAllsvenskan
14

Indrašis priecīgs palikt klubā un oficiāli dodas uz SHL

Zviedrijas otrās spēcīgākās līgas Allsvenskan uzvarētāja Jēvles "Brynäs" oficiāli apstiprinājusi sadarbības turpināšanu ar Latvijas izlases hokejistu Miku Indraši, kurš tādējādi pārstāvēs Latvijas hokeja leģionu Zviedrijas spēcīgākajā līgā (SHL).
2024. gada Kvebekas Junioru hokeja līgas (QMJHL) uzvarētāja Dramondvilas "Voltigeurs". Foto: Vincent Ethier
2

Feņenko iemet un rezultatīvi piespēlē pēdējā Kvebekas līgas finālcīņā

Kvebekas Junioru hokeja līgas (QMJHL) finālsērijā ar 0-4 kapitulēja aizsarga Nika Feņenko pārstāvētā Beikomo "Drakkar", šonakt izslēgšanas turnīra uzvarētājai Dramondvilas "Voltigeurs" piekāpjoties ar 3:4.