Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:875, Did:0, useCase: 3

Mamčics atgriežas Čehijas Ekstralīgā un apvienos spēkus ar Jaku

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

Mamčics atgriežas Čehijas Ekstralīgā un apvienos spēkus ar Jaku
Roberts Mamčics. Foto: Stefan Macsadi

Latvijas hokeja izlases aizsargs Roberts Mamčics nākamajā sezonā atgriezīsies Čehijas augstākajā līgā, pievienojoties Karlovi Varu ''Energie'' komandai, kuras rindas iepriekš papildināja arī Jānis Jaks.

29 gadus vecais Mamčics aizvadītajā sezonā spēlēja Slovākijas Ekstralīgas klubā ''Nove Zamky'' un bija kapteiņa asistents. 45 spēlēs raženais aizsargs iekrāja 26 rezultativitātes punktus (7+19) un nopelnīja pozitīvu +/- rādītāju plus trīs. Viņa pārstāvētā ''Nove Zamky'' gan ierindojās priekšpēdējā vietā 12 klubu konkurencē Slovākijas čempionātā.

Jaunajā sezonā Mamčics pārcelsies uz Čehiju, parakstot viena gada līgumu ar Karlovi Vari ''Energie'' komandu. Ekstralīgas klubā Mamčics apvienos spēkus ar citu Latvijas izlases aizsargu Jāni Jaku, kurš uz ''Energie'' pārcēlās 13. jūnijā.

''Roberts ir spēlētājs ar lieliskiem fiziskajiem parametriem un piekopj fizisku spēli. Viņš ir stabils Latvijas valstsvienības spēlētājs un vairāku pasaules čempionātu un olimpisko spēļu dalībnieks. Kopš viņa iepriekšējās pieredzes Čehijā, Mamčics ir uzlabojis savu sniegumu un labi pārzina čehu hokeju,'' kluba paziņojumā citēts ''Energie'' sporta direktors Jirži Kalouss.

''Esmu priecīgs atgriezties Čehijā. Darīšu visu, kas manos spēkos, lai komanda sasniegtu izvirzītos sezonas mērķus. Katru treniņu un spēli vēlos demonstrēt savu labāko sniegumu un progresēt. Nevaru sagaidīt, kad varēšu iepazīt jaunos komandas biedrus, trenerus un līdzjutējus, un sāksim gatavoties sezonai,'' klubs citē latviešu aizsargu.

Karjeras laikā Mamčics spēlējis Rīgas ''Dinamo'', ''Liepājas Metalurgs'', Norvēģijas augstākajā un otrajā līgā, ''Zemgalē'', ''Linkoping'' vienībā Zviedrijas čempionātā, kā arī Čehijas Ekstralīgā jau pārstāvējis ''Zlin'' – 24 spēles un septiņi punkti (0+7) 2021./2022. gada sezonā.

Pagājušajā Čehijas meistarsacīkšu sezonā ''Karlovy Vary'' ierindojās 11. vietā 14 klubu konkurencē, bet astotdaļfinālā trīs spēlēs (0-3) atzina ''Ceske Budejovice'' pārākumu.

Izmantotie resursi:
https://hokejkv.cz/clanek.asp?id=En...

     [+] [-]

, 2024-06-17 12:53, pirms nedēļas
Noteikti solis augšup, Čehijā jau ligumi 4 izlases aizsargiem.

     [+] [-]

, 2024-06-17 13:01, pirms nedēļas
tas ir labais