Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:875, Did:0, useCase: 3

Salija pievienojas Skvorcova pārstāvētajai Dānijas bronzas medaļniecei

Agris Suveizda

Salija pievienojas Skvorcova pārstāvētajai Dānijas bronzas medaļniecei
Artūrs Salija. Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Dānijas hokeja klubs Odenses "Bulldogs" pavēstījis par līguma parakstīšanu uz vienu sezonu ar 30 gadus veco latviešu aizsargu Artūru Saliju.

"Artūrs ir augsta līmeņa aizsargs ar lielu pieredzi Latvijas izlasē. Viņš ir veikls ar labu slidojumu un plašu prasmju arsenālu. Viņa stiprās puses uz ledus ir tieši tas, kā mums trūka, un apvienojumā ar viņa raksturu un uzvarētāja mentalitāti nevaram sagaidīt, kad varēsim sākt ar viņu strādāt. Artūrs arī labi zina Gunāru [Skvorcovu], kas allaž palīdz iedzīvoties jaunā valstī un klubā," sacīja Odenses komandas galvenais treneris Pols Tompsons.

Bijušais "Liepājas" kapteinis Salija pagājušajā sezonā atgriezās Slovākijā, pārstāvot "Liptovsky Mikulaš", kas regulārajā sezonā palika pēdējā vietā un tikai pārspēlēs nosargāja vietu Ekstralīgā. Salija 37 spēlēs atzīmējās ar 10 (2+8) punktiem, 51 soda minūti un negatīvu lietderību -10. Salija spēlējis arī Kazahstānā, Polijā un Ķīnas KHL un VHL klubos, Kontinentālajā līgā aizvadot divas spēles. Valstsvienībā viņš spēlējis vienīgi pārbaudes spēlēs.

Odenses "Bulldogs" regulārajā sezonā ieņēma septīto vietu starp deviņām komandām, bet ceturtdaļfinālā ar 4-3 izsita regulārās sezonas otrās vietas īpašnieci "SonderjyskE". Pusfinālā Odense ar 0-4 kapitulēja Olborgas "Pirates", bet cīņā par bronzu ar 6:5, 5:4 apspēlēja Esbjergas "Energy". Bijušais Rīgas "Dinamo" spēlētājs Skvcorcovs regulārajā sezonā paguva aizvadīt septiņas spēles un sakrāt 10 (5+5) punktus, bet 13 izslēgšanas spēlēs tika pie astoņiem (4+4) punktiem. Līgums ar Skvorcovu tika pagarināts.

Izmantotie resursi:
https://bulldogs.dk/nyheder/rutiner...

     [+] [-]

, 2022-06-14 12:40, pirms 2 gadiem
Bez KHL LV izlases sastāvs būs raibs kā dzeņa vēders

     [+] [-]

, 2022-06-14 13:11, pirms 2 gadiem
Kiesturs Voziols rakstīja: Bez KHL LV izlases sastāvs būs raibs kā dzeņa vēders
Nav jau slikti.. Saliju un Skvorcovu gan pie izlases kandidātiem neminētu. Spēlējot Dānijā no izlases tikai attālinās.

     [+] [-]

, 2022-06-14 13:50, pirms 2 gadiem
backstab rakstīja: Nav jau slikti.. Saliju un Skvorcovu gan pie izlases kandidātiem neminētu. Spēlējot Dānijā no izlases tikai attālinās.
Pārējies izlases kandidāti arī nespēlēs nekādās top līgās - pagaidām RD un KHL pieredzes inerces dēļ tika labos klubos, pēc tam jau spēlēs tur kur meistarība atļauj

     [+] [-]

, 2022-06-14 16:01, pirms 2 gadiem
Cik es esmu manījis, Salija iesāk labi uzbrukumus, precīzi iedod pirmo uzbrukumu ievadošo piespēli, tik aizsardzībā tāds caurumaināks. Un diez vai 30 gadu vecumā palicis labāks.