Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:875, Did:0, useCase: 3

Izdzīvot AHL džungļos: Tralmaka cīņa par uzticību "Bruins" organizācijā

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Izdzīvot AHL džungļos: Tralmaka cīņa par uzticību "Bruins" organizācijā
Eduards Tralmaks. Foto: Providence Bruins

Amerikas Hokeja līgā (AHL) šosezon spēlējuši pieci latvieši. Uzbrucējs Eduards Tralmaks pēc izmaiņām vadības gaiteņos bijis spiests samierināties ar vietu Providensas "Bruins" ceturtajā maiņā un sarunā ar portālu Sportacentrs.com atzina, ka pirmais psiholoģiskais trieciens nācis vēl pirms sezonas sākuma, jo neizdevās iekļūt Latvijas izlasē startam olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrā.

Aizvadījis četrus gadus Meinas Universitātē, pagājušā gada martā Eduards Tralmaks parakstīja līgumu ar Providensas "Bruins". Sezonas izskaņā viņš spēlēja otrajā maiņā, astoņos mačos sakrājot četrus punktus. Vadības uzticība bija jūtama vēl pirms debijas spēles. Ņemot vērā studenta statusu, Tralmaks pērnās sezonas beigās nedrīkstēja saņemt algu, bet "Bruins" nolēma to kompensēt, palielinot šīs sezonas līguma summu.

Sekmīgiem pirmajiem soļiem turpinājums nav sekojis. Starpsezonā Providensas "Bruins" vadībā notika izmaiņas. Galvenais treneris Džejs Līčs pievienojās Nacionālās hokeja līgas (NHL) debitantes Sietlas "Kraken" treneru štābam, bet ģenerālmenedžeris Džons Fērgusons pārcēlās uz Arizonas "Coyotes" organizāciju. Līča vietā stājās viņa līdzšinējais asistents Raiens Mogenels, kura vadībā Tralmakam nav izdevies tikt pie lielākas lomas.

"Visiem jāsaprot tas, ko arī es pats nebiju līdz galam sapratis – Amerikas hokejā liela loma ir politikai. Visi spēlētāji tikai ar AHL līgumiem sezonu sāk vienu vai divus soļus aiz tiem, kuriem ir NHL līgumi. Ne tāpēc, ka esi sliktāks, bet – tikai līguma dēļ. Vieglāk malā ir nosēdināt spēlētāju ar AHL līgumu... Ja trenerim patīc, viņš tev palīdzēs to soli vai divus piedzīt. Tiksi spēlēt vairākumā, mazākumā, seši pret pieciem – tādos momentos, kas nav tikai pieci pret pieciem. Diemžēl iepalieku gan politiskajā jautājumā, gan arī trenera uzticību neesmu dabūjis," pauda Tralmaks, kurš 17 mačos izcēlies ar septiņiem (3+4) punktiem.

Uzbrucējs norāda – vairākumā uz ledus parādījies tikai vienā mačā, jo viens no vairākuma brigādes hokejistiem spēles gaitā iedzīvojies savainojumā, bet Tralmaks mača ievadā izcēlies ar vārtiem. "Spēles laiks man ir viens no mazākajiem vai pat pats mazākais komandā. Spēlēju tikai pieci pret pieciem, tāpēc jāizmanto tās iespējas, kas ir. Pirmajā un otrajā periodā jācer, ka nebūs noraidījumu – ne mums, ne pretiniekiem. Citādi uz labu laiku tiec pielīmēts soliņam. Trešajā periodā viss atkarīgs no rezultāta. Ja zaudējam, tad laukumā tiksim uz dažām nomaiņām. Ja esam vadībā, malā nosēdinās piecas minūtes līdz beigām," ieskatu sezonas pirmajā pusē sniedza Tralmaks.

Lielāko daļu sezonas uzbrucējs aizvadījis AHL, bet vēl divi mači nospēlēti ECHL. Tieši tur tika sākta sezona, Meinas "Mariners" rindās izceļoties ar hat-trick (kopā divās spēlēs iekrāti septiņi punkti). Nākamajā dienā Tralmaks tika izsaukts atpakaļ uz "Bruins".

"Pašā sākumā komanda bija piebāzta ar NHL divvirzienu līgumiem – tādi bija 12 uzbrucējiem. Laukumā tiek 12... Protams, ka mums ar AHL līgumiem bija jāsēž malā. Pirmajā mēnesī nebija ne traumu, nekā. Vienā brīdī treneris pateica, ka jāaizbrauc uz ECHL, jo nav jēgas sēdēt un skatīties no tribīnēm. Skaidrs, ka emocijas nebija labākās. Kad parakstīju AHL līgumu, skatījos tikai uz augšu. Nevienu reizi nepaskatījos uz leju... Liels prieks, ka ECHL komanda ir Meinā, nevis kaut kur otrā pusē Amerikai. Meinā esmu zināms spēlētājs, ir kontakti. Atradu pozitīvo, un tas palīdzēja. Pirmā spēle – tā bija uz emocijām."

Sezonas sākums uz sarežģītas nots iezīmējās jau augustā, kad Tralmakam neizdevās iekļūt Latvijas izlases sastāvā dalībai Pekinas olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrā. Svītru cerībām pārvilka pārbaudes mačā pret Norvēģiju neizmantotais moments. "Bija savas cerības un mērķi. Diemžēl nesanāca, un tajā brīdī mentāli diezgan sabruku. Tas bija mērķis, uz ko gāju visu vasaru. Biju viens no tiem, kuri trenēties sāka no pirmās dienas. Tobrīd uz ledus gāja tikai pusotra maiņa."

Decembrī Providensas "Bruins" aizvadīja deviņas spēles, Tralmakam piedaloties sešās no tām. "Gribētos domāt, ka vismaz esmu ieķēries ceturtajā maiņā. Realitāte ir tāda, ka jācīnās pret tiem, kuriem arī ir AHL līgumi. Man ir vairāk spēļu nekā pārējiem. Taču – dabūt stabilu vietu sastāvā būs ļoti grūti. Daudz atkarīgs no savainojumiem, slimošanas. Tagad paveicies, ka Oskaru Stīnu izsauca uz NHL, tāpēc ir par vienu brīvu vietu vairāk," pauda uzbrucējs. Pērn Tralmaks spēlēja vienā maiņā ar Stīnu.

Tralmakam līgums ar "Bruins" ir līdz šīs sezonas beigām. Saglabājoties pašreizējai lietu kārtībai, maz ticams, ka sadarbība turpināsies. "Līguma meklēšana notiek caur cilvēkiem, kuri ir pazīstami vai kuriem esi iepaticies. Pirms gada man līgumu piedāvāja arī "Penguins" AHL komanda, jo tur ļoti patiku vienam skautam. Jāsakrīt pareizajām kārtīm. Galvenais, lai ir kāds, kurš aizliek vārdu un dod iespēju. Kad parakstīju ar Providensu, ģenerālmenedžeris teica, ka redz manī potenciālu. Atbalstīja un deva ticību, ka spēlēšu. Šajā sezonā nav neviena, kurš redzētu to pašu, ko redzēja Fērgusons," teica Tralmaks.

Lai gan NHL durvis lēnām veras ciet, Tralmaks atzīst, ka Ziemeļamerikā gatavs palikt līdz brīdim, kamēr redzēs kaut mazāko iespēju aizsniegties līdz sapnim. "Pajautā jebkuram hokejistam – vienalga, kur viņš spēlē un cik daudz pelna –, vai viņa sapnis ir NHL? Vēl ticu, ka varu tikt. Labāk mazāks līgums un lielāks spēles laiks nekā otrādi," nākamās sezonas virzienā skatījās Tralmaks. "Šosezon NHL debitējuši ļoti daudzi hokejisti. Labi, tam blakus ir dažādi apstākļi, bet – redzu, ka mani bijušie cīņubiedri dabū spēli NHL. Ir spēlētāji, uz kuriem skatos un neredzu neko labāku par mani. Viss atkarīgs no apstākļiem, veiksmes. Pagājušajā sezonā ģenerālmenedžeris un treneris manī redzēja ko citu nekā redz jaunie."

"Cerēsim, ka būs piedāvājumi no AHL. Ja turpināsies šādi, skaidrs, ka uz īpaši labu līgumu varu necerēt. Bet man ir vienalga par summu – galvenais, lai būtu organizācija, kas manī redzēs spēlētāju, kurš var attīstīties un sasniegt ko vairāk. Ja nebūs piedāvājumu, tad lēnām jāskatās Eiropas virzienā."

Janvāra turpinājumā tiks nosaukts Latvijas izlases sastāvs olimpiskajām spēlēm, un kandidātu sarakstā atrodams arī Tralmaka vārds. Uz Pekinu nedrīkstēs doties hokejisti ar NHL līgumiem, kamēr AHL līgumu situācijā nekādu aizliegumu nav. "Skatos ar cerībām. Varbūt tā būtu iespēja ne tikai piepildīt olimpisko sapni, bet arī punkts, kurā restertēties, dabūt pārliecību, palīdzēt izlasei un pēc tam atgriezties Providensā kā pavisam citam spēlētājam."

  -2 [+] [-]

, 2022-01-11 13:09, pirms 2 gadiem
Uz LV izlasi!

     [+] [-]

, 2022-01-11 13:12, pirms 2 gadiem
A kur ir tas slavenais os izlases saraksts, par kuru visi runā
Pieļauju, ka tajā šobrīd ir visi lv hokejisti
Lhf mājaslapa tukša, kā parasti
Labi, varbūt tas saraksts piepīts tādēļ, ka pļāvējs pieminēja tralmaku intervijā

  -1 [+] [-]

, 2022-01-11 13:35, pirms 2 gadiem
purva_velns rakstīja: A kur ir tas slavenais os izlases saraksts, par kuru visi runā
Pieļauju, ka tajā šobrīd ir visi lv hokejisti
Lhf mājaslapa tukša, kā parasti
Labi, varbūt tas saraksts piepīts tādēļ, ka pļāvējs pieminēja tralmaku intervijā
Vai tad mums ir tik daudz hokejistu (reāli kandidāti) ka nevari pats izburtot kuri būs tie kas spēles Pekinā?

     [+] [-]

, 2022-01-11 14:12, pirms 2 gadiem
sandis444444 rakstīja: Vai tad mums ir tik daudz hokejistu (reāli kandidāti) ka nevari pats izburtot kuri būs tie kas spēles Pekinā?
Kāds sakars ar to, ko es varu
es visu varu, bet
Es neesmu lhf
Piemēram, roberts lipsbergs ir kandidātos?
A var arī aizbraukt, ja liela daļa pozitīva

     [+] [-]

, 2022-01-11 14:47, pirms 2 gadiem
Bruže, A kur avots no kura raksts ņemts?

tak ieliec arī linku ja cilvēki grib dzirdēt pilno versiju podkāstam.

(pačukstēšu 11 tv podkāsts iekš youtube)

  -2 [+] [-]

, 2022-01-11 14:51, pirms 2 gadiem
Ja nu ari nesanak tas ZA stasts lidz galam, tad Eiropā būs laba karjera, tikai ludzu ne Čehijā, kur viss arī beigsies

     [+] [-]

, 2022-01-11 14:55, pirms 2 gadiem
Lai izdodas! Nav mums daudz spēlētāju, kas turpat uz NHL sliekšņa atrodas.

     [+] [-]

, 2022-01-11 15:45, pirms 2 gadiem
backstab rakstīja: Lai izdodas! Nav mums daudz spēlētāju, kas turpat uz NHL sliekšņa atrodas.
uz NHL sliekšņa atrodas Rubīns. tādu Tralmalku kas grabina AHL/ECHL ar AHL līgumiem ir katru sezonu vismaz pa 2-3!

  +1 [+] [-]

, 2022-01-11 15:57, pirms 2 gadiem
zaipis rakstīja: uz NHL sliekšņa atrodas Rubīns. tādu Tralmalku kas grabina AHL/ECHL ar AHL līgumiem ir katru sezonu vismaz pa 2-3!
Nu, ok.. lai tā būtu. Stāv pie durvīm nevis atrodas uz sliekšņa. Tāpat tuvumā vien ir. Viss paša rokās. Kaut vai atceramies, kur tas pats Rubīns iepriekš bija.

     [+] [-]

, 2022-01-11 16:12, pirms 2 gadiem
backstab rakstīja: Nu, ok.. lai tā būtu. Stāv pie durvīm nevis atrodas uz sliekšņa. Tāpat tuvumā vien ir. Viss paša rokās. Kaut vai atceramies, kur tas pats Rubīns iepriekš bija.
tāds Rubīns mūsdienās ir vienīgais , kas no AHL/ECHL izsitis līgumu NHL un ticis paslidot.
daudz vairāk ir nosacīto Tralmaku ar AHL līgumiem 1-2 sezonas un prom uz Eiropu . un bijuši arī tādi kadri kā Jevpalovs un Bindulis ar NHL līgumiem un tukšā!
puisis protams lai cīnās un kapājas . bet vispirms nepieciešams viņam izkapāt NHL līgumu, lai par kaut kādiem NHL sliekšņiem vai durvīm sāktu mēs runāt!.
pie NHL durvīm stāv Šilovs tagad, ja var tā izteikties par spēlētāju ar NHL līgumu! Tralmaks ir aiz viņa kopā ar Egli un Mitenu vienā laivā!

     [+] [-]

, 2022-01-11 17:09, pirms 2 gadiem
purva_velns rakstīja: Kāds sakars ar to, ko es varu
es visu varu, bet
Es neesmu lhf
Piemēram, roberts lipsbergs ir kandidātos?
A var arī aizbraukt, ja liela daļa pozitīva
Uzaicināji Robi uz tusu, bet viņš pateica, ka gaida zvanu no Kalvīša? Nezini cik un ko iepirkt?

  -1 [+] [-]

, 2022-01-11 17:17, pirms 2 gadiem
(O_O) rakstīja: Uzaicināji Robi uz tusu, bet viņš pateica, ka gaida zvanu no Kalvīša? Nezini cik un ko iepirkt?
Protams, tāpat kā jevpalovu, mareni, razgalu , batņu, zabusovu un citus
Āpsis, ibiem

  -1 [+] [-]

, 2022-01-11 18:00, pirms 2 gadiem
Izlasē būs labs, jau aplauzies, nobriedis un ar motivāciju pierādīt sevi. Domāju ka izlasē uz doto momentu labs papildinājums. Arī federācijai jānāk pretī. Domāju, ka jāpaliek Bruinā, gan jau kāds caurums parādīsies.

  +1 [+] [-]

, 2022-01-11 23:12, pirms 2 gadiem
Sochi rakstīja: Ja nu ari nesanak tas ZA stasts lidz galam, tad Eiropā būs laba karjera, tikai ludzu ne Čehijā, kur viss arī beigsies
kas vainas Čehijai??? Priekš Tralmaka būtu ļoti labsvariants Eiropā, ja izdomās doties uz Eiropu

  -1 [+] [-]

, 2022-01-12 09:53, pirms 2 gadiem
Tricky situācija. CIk viņam jau? 24? 25? Lai kā man riebtos KHL, bet, lai vismaz kaut kādu piķi paceltu, censtos tikt RU līgā. Nebūs viņš NHL.

     [+] [-]

, 2022-01-12 10:28, pirms 2 gadiem
Abrags rakstīja: kas vainas Čehijai??? Priekš Tralmaka būtu ļoti labsvariants Eiropā, ja izdomās doties uz Eiropu
Diez vai viņš sapņo par Čehijas līgu. Būtu žēl, ja viņš atbrauktu uz Eiropu un pat nespēlētu top 3 līgā. Kurš tad no mūsējiem ir Čehijā attīstījies un pēc tam ticis kur augstāk?

     [+] [-]

, 2022-01-12 12:08, pirms 2 gadiem
Sochi rakstīja: Diez vai viņš sapņo par Čehijas līgu. Būtu žēl, ja viņš atbrauktu uz Eiropu un pat nespēlētu top 3 līgā. Kurš tad no mūsējiem ir Čehijā attīstījies un pēc tam ticis kur augstāk?
nez vai viņš sapņo par KHL, SHL, NL vai DEL

     [+] [-]

, 2022-01-12 12:09, pirms 2 gadiem
ST2 rakstīja: Tricky situācija. CIk viņam jau? 24? 25? Lai kā man riebtos KHL, bet, lai vismaz kaut kādu piķi paceltu, censtos tikt RU līgā. Nebūs viņš NHL.
a citās līgās nemaksā, ne? _

     [+] [-]

, 2022-01-12 12:49, pirms 2 gadiem
Abrags rakstīja: a citās līgās nemaksā, ne? _
Šveicē maksā.

     [+] [-]

, 2022-01-12 12:59, pirms 2 gadiem
ST2 rakstīja: Šveicē maksā.
un Zviedijā, Čehijā, Vācijā un Somijā nemaksā, ne?

     [+] [-]

, 2022-01-12 14:01, pirms 2 gadiem
Abrags rakstīja: un Zviedijā, Čehijā, Vācijā un Somijā nemaksā, ne?
Kaulus lauzt pie čehiem vai vāciešiem par 4-5k eur mēnesī? Nezinu gan...