Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:875, Did:0, useCase: 3

Bajarunam uzvaras vārti Slovākijā, Demiteram un Mickevičam piespēles

Rolands Eliņš

Bajarunam uzvaras vārti Slovākijā, Demiteram un Mickevičam piespēles
Lauris Bajaruns (pa kreisi) cīņā ar pretinieku
Foto: Jazva/Hokej.sk

Ar uzvaras vārtiem Slovākijas hokeja čempionāta mačā izcēlies Lauris Bajaruns, bet ar rezultatīvām piespēlēm šajā līgā atzīmējušies Renārs Demiters un Artūrs Mickevičs.

Čehijas līgā spēli aizvadījis Roberts Bukarts, kurš tika iespēlēts „Zlin” pirmajā maiņā pret Brno „Kometa” vienību. Bukarts nospēlēja 14 minūtes, vārtu guvumos nepiedalījās, taču izdarīja vienu metienu pa vārtiem, kamēr „Zlin” izcīnīja uzvaru ar 2:1. Bukarts Čehijā nospēlētajos desmit mačos guvis četrus vārtus.

Savukārt Slovākijas līgā ar rezultatīvu piespēli „Skalica” sastāvā atzīmējies Artūrs Mickevičs – viņš palīdzēja komandai izvirzīties vadībā pret Edgara Branča un Mārtiņa Giptera pārstāvēto „Piestany”, taču mača turpinājumā tomēr uzvarēja „Piestany” (3:2). Mickevičs spēli pabeidza ar lietderības koeficientu +2, Brancis bija neitrāls, bet Gipteram mīnus viens.

Latvijas hokejisti satikās arī „Poprad” un „Zvolen” mačā, kurā „Poprad” uzvarēja 3:1, un uzvaras vārti Laura Bajaruna rēķinā. Viņam arī lietderības koeficients plus viens, bet „Zvolen” sastāvā vienīgo vārtu guvumā ar rezultatīvu piespēli piedalījās Renārs Demiters. Savukārt Jānim Andersonam šajā mačā negatīvs lietderības koeficients mīnus viens. Bajaruns 29 spēlēs Slovākijā šosezon guvis 14 punktus (6+8).

Vācijas līgā zaudējumu piedzīvoja Herberts Vasiļjevs un „Pinguine”, kura ar 3:4 piekāpās „Kolner”, izšķirošos vārtus ielaižot 46 sekundes pirms pamatlaika beigām. Vasiļjevs ar punktiem neizcēlās. EBEL līgā Zintis Nauris Zuševics palīdzēja Grācas „99ers” ar 3:2 pārspēt „Villach”. Latvijas uzbrucējs ar rezultativitāti neatzīmējās, bet viņa komanda joprojām ieņem necilo desmito vietu 12 komandu konkurencē. Savukārt Roberts Jekimovs cietis zaudējumu Dānijā „Gentofte” sastāvā, ar 1:4 piekāpjoties „Migthy Bulls”.

Polijas hokeja līgā Krišs Lipsbergs palīdzēja „Bytom” zaudētāju zarā ar 8:1 sasist „Opole”, tiesa, Lipsbergs šajā mačā pie punktiem netika, tāpat kā to neizdarīja „Opole” sastāvā spēlējošais Edgars Cgojevs. Savukārt „Top 6” zarā Artūrs Salija palīdzēja gūt uzvaru „Sanok” vienībai, ar 3:2 pārspējot „Jastrzebie”.

Krievijas Augstākajā līgā (VHL) uzvara Jurim Upītim „Kazzinc-Torpedo” sastāvā. Upītis punktus neguva, taču palīdzēja komandai ar 2:1 pārspēt Edgaru Siksni un viņa pārstāvēto „Karaganda”.