Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:875, Did:0, useCase: 3

Kuldam viens metiens un uzvara, "Spartak" latviešiem trešā neveiksme pēc kārtas

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

Kuldam viens metiens un uzvara, "Spartak" latviešiem trešā neveiksme pēc kārtas
Artūrs Kulda. Foto: severstalclub.ru

Kontinentālajā hokeja līgā (KHL) trešo panākumu pēdējās četrās spēlēs izcīnījusi aizsarga Artūra Kuldas pārstāvētā Čerepovecas "Severstal", kas savā laukumā atspēlējās un ar 2:1 pieveica Habarovskas "Amur". Savukārt zaudējumu sēriju turpina Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenētā, kā arī uzbrucēju Mārtiņa Karsuma un Kaspara Daugaviņa pārstāvētā Maskavas "Spartak", kas ar 0:3 kapitulēja savainotā Mika Indraša Maskavas "Dynamo" priekšā.

Kulda laukumā pavadītajās 19:36 minūtēs izdarīja vienu metienu pa vārtiem, kā arī bloķēja divus pretinieku raidījumus. "Severstal" ar 45 spēlēs iegūtiem 39 punktiem joprojām ieņem desmito vietu Rietumos, par deviņiem punktiem atpaliekot no astotajā pozīcijā esošās trenera asistenta Sanda Ozoliņa Ņižņijnovgorodas "Torpedo", kam ir spēle rezervē.

Nākamo maču "Severstal" aizvadīs 8. janvārī viesos pret Rīgas "Dinamo".

Savukārt "Spartak" komandas zaudējumā 15:19 minūtes uz ledus pavadījušais Karsums izdarīja divus metienus pa vārtiem, veica trīs spēka paņēmienus un uzvarēja vienā no diviem iemetieniem, kamēr Daugaviņš 18:55 minūtēs veica divus metienus un uzvarēja abos iemetienos, kuros piedalījās. "Spartak" ar 54 punktiem 44 mačos ieņem piekto vietu Rietumos, kamēr "Dynamo" šajā konferencē ar 60 punktiem saglabā trešo pozīciju.

Ārpus Pekinas "Kunlun Red Star" pieteikuma palika uzbrucējs Gunārs Skvorcovs, komandai izbraukumā piedzīvojot otro sauso zaudējumu pēc kārtas, kā arī ceturto kopumā - šoreiz Ķīnas vienība ar 0:5 piekāpās Jaroslavļas "Lokomotiv" priekšā. Otro sauso spēli pēc kārtas aizvadīja ar 53 punktiem sestajā vietā Rietumos esošās "Lokomotiv" vārtsargs Aleksandrs Lazušins, kurš atvairīja visus 24 pretinieku metienus pa vārtiem. Divus vārtus guva Kazahstānas izlases aizsargs Romāns Savčenko. Ar 48 punktiem 46 spēlēs "Kunlun Red Star" ir sestā Austrumu konferencē.

Divi čeha Jakuba Jeržābeka vārti un trīs Alekseja Makejeva rezultatīvas piespēles palīdzēja Podoļskas "Vityaz" izcīnīt otro uzvaru pēc kārtas, ar 4:3 pieveicot Vladivostokas "Admiral", līdz ar to sagādājot tai piekto zaudējumu pēc kārtas. "Vityaz" ar 51 punktu 44 mačos nostiprinājās Rietumu konferences septītajā vietā.

Jevgeņija Timkina kautiņš iedvesmoja Austrumu piektajā vietā esošo Magņitogorskas "Metallurg" uz atspēlēšanos un uzvaru 3:1 pār Novosibirskas "Sibir". Divi vārti vecmeistara Sergeja Mozjakina rēķinā. Magņitkai šis bija ceturtais panākums pēc kārtas.

Visbeidzot jāatzīmē Minskas "Dinamo" 13. zaudējums pēdējās 14 spēlēs, Baltkrievijas komandai ar 1:4 mājās atzīstot Sanktpēterburgas SKA pārākumu, kā arī Austrumu konferences līderes Kazaņas "Ak Bars" trešajā periodā veiktā atspēlēšanās no 0:3 un pagarinājumā izrautā uzvara 4:3 pār Austrumu pēdējā vietā esošo Čeļabinskas "Traktor". Četri rezultativitātes punkti (1+3) un uzvaras ripa 20 gadus vecā Artjoma Gaļimova rēķinā. Divi vārti un piespēle Danisam Zaripovam.

KHL regulārā sezona, 5. janvāris

SpēleRezultāts
Metallurg - Sibir3:1
Avtomobilist - Neftekhimik3:0
Severstal - Amur2:1
Lokomotiv - Kunlun RS5:0
Vityaz - Admiral4:3
Dinamo Mn - SKA1:4
Ak Bars - Traktor4:3 P
Spartak - Dynamo M0:3

Izmantotie avoti:
https://www.khl.ru/