Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:875, Did:0, useCase: 3

Ābols turpina uguņot Zviedrijā, Bukarts regulāro sezonu beidz ar divām piespēlēm

Andrejs Siliņš

Ābols turpina uguņot Zviedrijā, Bukarts regulāro sezonu beidz ar divām piespēlēm
Rodrigo Ābols
Foto: Örebro Hockey

Vairāki Latvijas hokejisti svētdienas vakarā aizvadīja rezultatīvas spēles dažādās Eiropas līgās. Ar vārtiem un rezultatīvu piespēli Zviedrijas otrajā līgā izcēlās Rodrigo Ābols, bet divas rezultatīvas piespēles Čehijā atdeva Roberts Bukarts.

Vācijā Berlīnes "Eisbaren" mājās ar 6:1 sagrāva "Bremerhaven". Uzvarētāju rindās Rihards Bukarts spēlēja ceturtajā uzbrucēju trijniekā un ar rezultativitāti neizcēlās. Berlīnes komandai šī bija ceturtā uzvara pēc kārtas un ar 101 punktu tā palika otrajā vietā regulārajā turnīrā, piekāpjoties vien Minhenes "Red Bull" un tiekot pie vietas ceturtdaļfinālā.

Bez dalības izslēgšanas turnīrā paliks Arvīda Reķa pārstāvētā Augsburgas "Panther", kas regulāro sezonu šodien noslēdza ar zaudējumu pēcspēles metienos pret Mainheimas "Adler" - 3:4. 39 gadus vecais Reķis mačā nepiedalījās. Latviešu aizsargs aizvadījis ceturto sezonu Augsburgas komandā pēc kārtas, devīto vispār un 11. sezonu Vācijā kopumā.

Čehijas ekstralīgā Andra Džeriņa un Oskara Cibuļska "Mountfield" viesos ar 3:1 pieveica "Pardubice". Cibuļskis 20 minūtēs veica četrus metienus, saņēma divas soda minūtes un sakrāja negatīvu koeficientu (-1). Džeriņš spēlē nepiedalījās. "Mountfield" regulāro sezonu noslēdza otrajā vietā.

Roberta Bukarta un Ralfa Freiberga pārstāvētā "Zlin" ar 2:3 izbraukumā atzina līderes "Škoda" pārākumu. Bukarts regulārās sezonas pēdējā mačā 22 nospēlētās minūtēs izcēlās ar divām rezultatīvām piespēlēm, diviem metieniem, vienu spēka paņēmienu, uzvarēja abos iemetienos un sakrāja pozitīvu koeficientu (+1). Freibergs 23 ar pusi laukumā pavadītajās minūtēs atdeva rezulatīvu piespēli, saņēma divas soda minūtes, bloķēja četrus metienus, vienreiz meta pa vārtiem un sakrāja pozitīvu koeficientu (+1). "Zlin" palika devītajā vietā un izslēgšanas spēles sāks ar kvalifikāciju ceturtdaļfinālam.

To pašu darīs arī desmitajā vietā palikusī Artūra Kuldas pārstāvētā Prāgas "Sparta", kas šodien noslēdza regulāro turnīru ar zaudējumu viesos pret "Chomutov" - 2:4. Plašāka statistika par Kuldas sniegumu šodien turnīra mājaslapā nav pieejama.

Slovākijā Jāņa Andersona "Zilina" mājās ar 5:0 sakāva "Zvolen". Latviešu aizsargs 22 minūtēs veica divus metienus. Komanda ar 104 punktiem ieņem trešo pozīciju turnīra tabulā. Kaspara Saulieša, Māra Jasa un Artūra Salijas pārstāvētā "Nove Zamky" ar 0:4 viesos atzina "Dukla" pārākumu. Saulietis spēlēja sešas minūtes, bet gan Jass, gan Salija laukumā bija vairāk nekā 15 minūtes un abi tika pie negatīva koeficienta (-1). "Nove Zamky" ar 51 punktu ir devītie.

Francijas līgas ceturtdaļfinālā "Lyon" mājās ar 3:4 piekāpās "Amiens". Artūrs Mickevičs izcēlās ar rezultatīvu piespēli, veica divus metienus un sakrāja pozitīvu koeficientu (+2). Renārs Demiters saņēma divas soda minūtes un tika pie pozitīva koeficienta (+1). Vārtsargs Māris Jučers spēlei nebija pieteikts. Lionas komanda sērijā zaudēja ar 2-4.

Citā sērijā Rolanda Vīgnera un Artūra Ševčenko pārstāvētā "Mulhouse" mājās uzņēma "Grenoble" un zaudēja ar 2:6, sērijā piekāpjoties ar 2-4. Vīgners sezonas pēdējā mačā guva savas komandas pirmos vārtus. Vīgneram visā mačā astoņi metieni pa vārtiem un negatīvs koeficients (-2). Savukārt Ševčenko atzīmējās ar trim metieniem un negatīvu koeficientu (-2).

Zviedrijas otrās līgas mačā sesto uzvaru pēdējās septiņās spēlēs izcīnīja Rordigo Ābola pārstāvētā "Karlskoga", kas ar 2:1 savā laukumā uzveica tabulas vicelīderi "Leksands" un beidzot pameta pēdējo vietu tabulā. Ābols guva savas komandas pirmos vārtus un asistēja uzvaras vārtu guvumā, kā arī veica četrus metienus pa vārtiem, uzvarēja 16 no 31 iemetiena un sakrāja pozitīvu koeficientu (+1). "Karlskoga" ar 68 punktiem ir priekšpēdējā 13. vietā, bet tikpat punktu ir gan pēdējā vietā esošajai "Troja", gan 12. vietā esošajai "Tingsryds". 11. vieta ir tikai punkta attālumā. Lai paliktu līgā, komandai jāpabeidz sezona vismaz 12. pozīcijā.

Lielbritānijā ceturtajā vietā esošā "Fifa Flyers" ar 2:5 viesos atzina priekšpēdējā vietā esošās "Milton Keynes" pārākumu. Ričards Birziņš zaudētāju rindās izcēlās ar rezultatīvu piespēli un divām soda minūtēm.

Austrumkrasta līgā Ziemeļamerikā (ECHL) pie panākuma pagarinājumā tika Orlando "Solar Bears", kas ar 2:1 savā laukumā pieveica Redingas "Royals". Mārtiņš Dzierkals uzvarētāju rindās izdarīja četrus metienus pa vārtiem, kā arī saņēma divas soda minūtes. "Solar Bears" izcīnīja piekto uzvaru pēc kārtas un ar 62 punktiem ieņem septīto vietu Austrumu konferencē.

Kārtējā neveiksme Austrijas čempionātā zaudētāju grupā Grācas "99ers" ar Zinti Nauri Zuševicu sastāvā - šoreiz mājās ar 1:2 atzīts ungāru "Fehervar" pārākums. Zuševics spēlei nebija pieteikts. Komanda atrodas pēdējā sestajā vietā.

  +3 [+] [-]

, 2018-03-04 22:43, pirms 7 gadiem
...Kārtējā neveiksme Austrijas čempionātā zaudētāju grupā Grācas "99ers" ar Zinti Nauri Zuševicu sastāvā - šoreiz mājās ar 1:2 atzīts ungāru "Fehervar" pārākums. Zuševics spēlei nebija pieteikts. Komanda atrodas pēdējā sestajā vietā. ...

Siliņš vienkārši ir unikāls! Kur viņš Grācas komandas sastāvā saskatīja Zuševicu, ja šamais tagad spēlē citā komandā? Pie kam, Zuševics šodien arī spēlēja Lincas komandas sastavā, kur savāca vien -2 pret Medveščak, skat. Livescores - Eishockey.at .

Jau vakar no rīta Siliņam PM aprādīju, ka Zuševics ir citā komandā, taču, rādās, puisim ir lēnā aizdedze...

  -3 [+] [-]

, 2018-03-04 23:16, pirms 7 gadiem
Varētu precīzāk pateikt kurš Bukarts pabeidz sezonu ar 2 piespēlēm???

  -2 [+] [-]

, 2018-03-04 23:17, pirms 7 gadiem
Un visi runā par ātrajām KHL beigām , taču redz ka Čehijā šodien beidzās regulārā sezona tikai.

  -2 [+] [-]

, 2018-03-04 23:19, pirms 7 gadiem
kāds pateiks kas ir Rordigo Ābols?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2018-03-05 07:44, pirms 7 gadiem
izredzētais rakstīja: Varētu precīzāk pateikt kurš Bukarts pabeidz sezonu ar 2 piespēlēm???
A tu izlasi!!!! Vai iedod tel.nr.,tad pateikšu!

  +2 [+] [-]

, 2018-03-05 08:57, pirms 7 gadiem
Robčiks esot 4. rezultatīvākais Čehijā regulārās sezonas kopvērtējumā
ka tik Bobs maijā PČ prasmīgi veidotu izlases sastāvu

     [+] [-]

, 2018-03-05 10:08, pirms 7 gadiem
Dinamo'1988 rakstīja: Robčiks esot 4. rezultatīvākais Čehijā regulārās sezonas kopvērtējumā
ka tik Bobs maijā PČ prasmīgi veidotu izlases sastāvu
Nez, ko nākamsezon? It kā līgumu negribēja pagarināt. Varbūt kkādas opcijas ir? Bagātāks čehu klubs? KHL variants, DEL, NLA?

     [+] [-]

, 2018-03-05 13:03, pirms 7 gadiem
Bukartam jānak uz KHL!

     [+] [-]

, 2018-03-05 15:48, pirms 7 gadiem
oxa rakstīja: Bukartam jānak uz KHL!
bet vai kāds zin, kā toreiz šķīrās ar DR šefu Jurku : aizbēga pats, vai viņu izmeta kāda ambīciju pēc (ja par DR domātu, jo Jurka TV6 studijā visai valstij apsolīja aicināt atpakaļ latviešu vīrus)