Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:742, Did:0, useCase: 3

Latvijas pretinieci Slovākiju uz Pekinu vedīs kanādiešu treneris Remzijs

Agris Suveizda

Latvijas pretinieci Slovākiju uz Pekinu vedīs kanādiešu treneris Remzijs
Kreigs Remzijs. Foto: Martins Baumanns/TASR/pravda.sk

Slovākijas hokeja izlase vakar savā laukumā kvalifikācijas izšķirošajā cīņā ar 2:1 pārspēja Baltkrieviju un brauks uz astotajām olimpiskajām spēlēm pēc kārtas – Slovākija piedalījusies visās olimpiskajās spēlēs kopš Čehoslovākijas izjukšanas.

Slovākijas Hokeja federācijas prezidents Miroslavs Šatans pēc spēles laikrakstam Pravda paziņoja, ka pēc ceļazīmes izcīnīšanas ir izmantots līgumā esošais punkts par sadarbības pagarināšanu ar 70 gadus veco kanādiešu speciālistu Kreigu Remziju, kurš pie izlases stūres būs ne tikai Pekinas olimpiskajās spēlēs, bet arī nākamajā pasaules čempionātā. "Esam priecīgi, ka mums nebūs jāmeklē jauns treneris," bilda Šatans. Līguma pagarināšana apstiprināta tika arī federācijas mājaslapā.

Bijušais Bufalo "Sabres", Filadelfijas "Flyers" un Atlantas "Trashers" galvenais treneris Remzijs Slovākijas izlasi trenē kopš 2017. gada. Pirmais lielais turnīrs bija 2018. gada Phjončhanas olimpiskās spēles, kuras slovāki sāka ar uzvaru pār krieviem (3:2), taču turpināja ar zaudējumiem ne tikai pret ASV (1:2, 1:5), bet arī Slovēniju (2:3 bullīšos) un ierindojās tikai desmitajā vietā. Arī 2018. un 2019. gada pasaules čempionātos slovāki nesasniedza ceturtdaļfinālu, tiekot pie divām devītajām vietām, bet šogad Rīgā ieguva astoto pozīciju, ceturtdaļfinālā ar 1:6 kapitulējot ASV.

Olimpiskajā kvalifikācijā Slovākija savās mājās uzvarēja visās spēlēs – 2:1 pār Austriju, 5:1 pār Poliju un 2:1 pār Baltkrieviju, kurai derēja tikai uzvara pamatlaikā, tādēļ izskaņā pie 1:1 ņēma nost vārtsargu un ielaida otros vārtus. Pekinas olimpiskajās spēlēs Latvija un Slovākija būs vienā apakšgrupā ar Somiju un Zviedriju, bet 2022. gada pasaules čempionātā Somijā latvieši un slovāki būs dažādās grupās.

Izmantotie resursi:
https://hokej.pravda.sk/reprezentac...
https://www.hockeyslovakia.sk/sk/ar...

     [+] [-]

, 2021-08-30 19:42, pirms 3 gadiem
Tas ir tas pats slavenais Gordons Remzijs?