Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:742, Did:0, useCase: 3

Jipa-Čaka: "Esmu sajūsmā par iespēju iepazīt Latvijas kultūru un spēlēt Latvijas izlasē"

Andrejs Siliņš

Jipa-Čaka: "Esmu sajūsmā par iespēju iepazīt Latvijas kultūru un spēlēt Latvijas izlasē"
Krista Jipa-Čaka
Foto: DurhamRegion.com

Latvijas pilsonību ieguvušā kanādiete Krista Jipa-Čaka ieradusies Latvijā un šobrīd apgūst mūsu valsts kultūru un valodu. Sarunā ar Latvijas Hokeja federāciju (LHF) Krista atzina, ka ļoti lepojas ar savām latviešu saknēm un ar nepacietību gaida debiju Latvijas sieviešu izlasē.

"Godīgi sakot, lielākoties par Latviju zinu to, cik ļoti cilvēki šeit ir aizrauti ar hokeju. Daudz esmu uzzinājusi no vecvecākiem, kuri šeit piedzima," saka Jipa-Čaka, kura spilgti atceroties Latvijas vīru izlases cīņu olimpiskajās spēlēs Sočos pret Kanādu. "Esmu sajūsmā par iespēju tuvāk iepazīt kultūru un spēlēt hokeju."

"Redzēju dažus video [no sieviešu izlases spēlēm] pret Poliju. Zinu, ka tajās spēlēs trūka vairāku labāko spēlētāju, kuras spēlē ārzemēs. Rezultāti bija diezgan labi. Esmu sajūsmā, ka varu pievienoties komandai. Domāju, ka mums ir diezgan labas izredzes šogad pacelties uz 1.divīzijas A grupu, turpināt attīstīties un kādu dienu tikt uz olimpiskajām spēlēm," Krista atzīst, ka vēlētos piedalīties Latvijas sieviešu hokeja attīstībā.

"Zinu, ka šī iespēja man parādījusies, pateicoties hokejam, bet mani vecvecāki ir lepni latvieši, un Latvija vienmēr bijusi daļa no mūsu ģimenes. Hokejs man dāvā perfektu iespēju, kā iemācīties vairāk par savu senču kultūru. Ierodoties šeit, varu redzēt, no kurienes viņi nāk, kādas ir manas saknes," Jipa-Čika ir priecīga par hokeja dāvāto iespēju klātienē iepazīt savu senču zemi.

Intervija ar Kristu Jipu-Čaku

Jūnijā Starptautiskās Hokeja federācijas (IIHF) Padome deva atļauju Kanādas uzbrucējai Kristai Jipai-Čakai pārstāvēt Latvijas nacionālo sieviešu valstsvienību. 21 gadu vecā Jipa-Čaka pagājušajā gadā uzmeklēja Latvijas Hokeja federāciju (LHF) un izteica vēlmi pārstāvēt mūsu valsts sieviešu izlasi.

2017. gada pavasarī IIHF tika iesniegts pieteikums, lai Jipa-Čaka varētu startēt pasaules čempionātā zem Latvijas karoga. Kā galveno argumentu spēlēšanai nacionālajā izlasē Jipa-Čaka minēja savas saknes no Latvijas. Tāpat Jipai-Čakai ir divas pilsonības – Kanādas un Latvijas.

Pēdējās četras sezonas Jipa-Čaka spēlēja Nacionālās sporta koledžas asociācijas (NCAA) Jēlas universitātes komandā. Ar 27 punktiem (8+19) Jipa-Čaka bija savas koledžas komandas rezultatīvākā spēlētāja. 2013. gadā Jipa-Čaka bija iekļauta arī Kanādas U-18 izlases kandidātu sarakstā.

Izmantotie resursi:
LHF | Sākums

  +7 [+] [-]

, 2018-01-22 13:38, pirms 7 gadiem
Lai jau veicas, noteikti nebūs slikts papildinājums izlasei.
Jācer, ka kaut ko ar izlasi sasniegs, tad varbūt Rīgā kādu dienu būs ne tikai Čaka iela, bet arī Jipa-Čaka iela

  +5 [+] [-]

, 2018-01-22 14:41, pirms 7 gadiem
Krista, good luck!

  +1 [+] [-]

, 2018-01-22 15:06, pirms 7 gadiem
Pareizi, kultūra jāapgūst, ar Kanādas rūdījumu pa sniegoto Čaka ielu jāpasoļo, jāiepazīst cilvēkus.

  +1 [+] [-]

, 2018-01-22 15:06, pirms 7 gadiem
Labāk varēja man ātrāk tinderā atbildēt 😂

  -1 [+] [-]

, 2018-01-22 17:11, pirms 7 gadiem
Pēc sejas taču var redzēt ka no latviskuma tur nekā vairs nav

  -1 [+] [-]

, 2018-01-22 19:25, pirms 7 gadiem
Latvijas pilsonību ieguvušā kanādiete

Andrej?

     [+] [-]

, 2018-01-22 20:37, pirms 7 gadiem
Galvenais , lai labi iejūtas komandā un tad arī parādīs labu sniegumu .

     [+] [-]

, 2018-01-22 20:43, pirms 7 gadiem
Super!! Veiksmi Kristai!!!