Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:742, Did:0, useCase: 3

Vai Latvijas izlase beidzot gūs vārtus un uzvarēs?

Arvis Cimermanis
Arvis Cimermanis

Vai Latvijas izlase beidzot gūs vārtus un uzvarēs?
Kristers Gudļevskis
Foto: Romāns Kokšarovs/f64

Šodien Latvijas hokeja izlase plkst. 17:00 „Arēnā Rīga” otro reizi divu dienu laikā tiksies ar Baltkrievijas izlasi, pret kuru vakar tika piedzīvots zaudējums ar rezultātu 0:3. Vai mūsu izlasei beidzot izdosies gūt vārtus un izcīnīt uzvaru?

Līdz spēlēm ar Baltkrieviju mūsu izlase bija piedzīvojusi četrus zaudējumus tik pat spēlēs, divas reizes zaudējot gan čehiem, gan zviedriem. Daudzi ar lielām cerībām gaidīja vakardienas maču, taču sanāca kārtējā vilšanās, jo mūsējiem argumentu uzvarai īsti nebija, kā rezultātā tika piedzīvots piektais zaudējums pēc kārtas. Baltkrievi, pateicoties diviem Alekseja Jefimenko un vieniem Dmitrija Meļeško vārtu guvumiem, mūsējos pārspēja ar 3:0.

Vakardienas spēlē kādu noteiktu spēlētāju pozitīvā ziņā izcelt ir grūti, jo komanda vārtus neguva un aizsardzībā nespēlēja pārāk labi. Vismazākās pretenzijas varētu būt pret Māri Jučeru, kurš, lai gan zaudēja trīs vārtus, nostāvēja cienījamā līmenī. Pirmajos divos vārtu zaudējumos viņa vainu nav iespējams atrast, lai arī kā gribētu, bet trešajā bija iespējams glābt, tomēr tā būtu vistiešākā aizsardzības kļūdas labošana.

Iespēja, ka vārtos šovakar stāvēs Māris Jučers ir visai maza, jo pēc pēdējām divām pārbaudes spēlēm (0:6 pret Zviedriju, 0:3 pret Baltkrieviju) varētu teikt, ka viņš ir gana pārbaudīts, tāpēc, visticamāk, mūsu komandas vārtus sargās Kristers Gudļevskis, par ko 100% pārliecības, protams, nav, jo sastāvs būs zināms tikai pēc rīta treniņa. Ir skaidrs, ka šodienas spēlē sastāvs nebūs ļoti atšķirīgs, jo malā no veselajiem spēlētājiem palika tikai daži – Mārtiņš Porejs, Koba Jass, Kaspars Saulietis, Roberts Jekimovs, Māris Bičevskis un Jānis Kalniņš. Krišjānis Rēdlihs tāpat kā vakardienas spēlē vel nebūs gatavs piedalīties.

Baltkrievijas izlase vakar ar neko pārdabisku neizcēlās, drīzāk jāsaka, ka mūsu komandas sniegums nebija pārāk labs. Pirmās divas trešdaļas viennozīmīgi pagāja baltkrievu zīmē, bet trešajā mūsu komanda izskatījās nedaudz labāk, taču tas neļāva tikt pie vārtu guvuma. Starp citu, Latvijas hokeja izlase vārtus nav guvusi jau 134 minūtes un piecas sekundes. Pēdējo reizi mūsu komanda pretinieku vārtsargu pārspēja pirmajā mačā pret Zviedriju, kad precīzs mača 46. minūtē bija Andris Džeriņš.

Vakardienas spēle vēl atmiņā palika ar daudzajiem noraidījumiem, kuri varēja arī nebūt. Ja par nevajadzīgu noraidījumu uzbrukuma zonā aiz pretinieku komandas vārtiem vēl varētu paklusēt, tad par īsā laikā divas reizes pārkāptu skaitlisko sastāvu gan nē. Tādas kļūdas varbūt var pieļaut bērnu komandā, kur hokejisti mēdz kauties par to, kurš ies laukumā, bet ne jau komandā, kurā ir pilns ar profesionāliem hokejistiem. Protams, ka neviens to nedarīja apzināti, tāpēc runa šeit ir tikai un vienīgi par elementāru koncentrācijas trūkumu un disciplīnu kā tādu.

Šodienas mačs mūsu hokejistiem ir pēdējā iespēja izcīnīt uzvaru šajā sezonā savu skatītāju priekšā, jo pēdējo pārbaudes spēli mūsējie aizvadīs Francijā. Latvijas hokeja izlases uzbrucējs Roberts Jekimovs spēles pārtraukumā LTV7 studijā atzina, ka komanda ir ļoti labi pastrādājusi fiziski, tāpēc tagad ir iespējama bedre, no kuras gan drīzumā vajadzētu tikt ārā, lai sniegums uzlabotos. Tomēr grūti noticēt, ka mēs esam vienīgā komanda, kura pirms čempionāta gatavojas fiziski un, ka tas ir vienīgais iemesls mūsu nepārliecinošajai spēlei.

Latvijas izlases galvenais treneris Teds Nolans pēc vakardienas spēles nebija īpaši priecīgs, uzsverot, ka komanda bez cīņasspara un atdeves neko nepanāks. Vārtus komanda gūs tikai tad, kad būs to nopelnījusi. Tāpat treneris piebilda, ka tieši pārbaudes spēles ir tās, kurās var noteikt, kurš spēlētājs ir gatavs palīdzēt komandai, bet kuram tāda vēlme nav. Vēl treneris atzina, ka no vairākiem spēlētājiem gaida labāku sniegumu nekā viņi demonstrējuši līdz šim.

Spēle šovakar „Arēnā Rīga” sāksies plkst. 17:00 un to kā jau ierasts būs iespējams vērot tiešraidē Latvijas televīzijas 7. kanālā.

Latvijas hokeja izlases sastāvs pret Baltkrieviju 20.04.2013.

Vārtsargi:Kristers Gudļevskis, Māris Jučers(abi Rīgas Dinamo);

Aizsargi: Kristaps Sotnieks, Oskars Cibuļskis (abi Rīgas Dinamo), Māris Jass (Scorpions, DEL), Georgijs Pujacs (Omskas Avangard), Agris Saviels (Kompanion, Ukraina), Jānis Andersons (Kompanion, Ukraina), Ralfs Freibergs (Bowling Green State Univ.);

Uzbrucēji: Miks Indrašis , Andris Džeriņš , Gints Meija , Vitālijs Pavlovs (visi Rīgas Dinamo), Lauris Dārziņš (Kazaņas Ak Bars), Jānis Sprukts (Maslavas CSKA), Mārtiņš Cipulis (Prāgas Lev), Aleksejs Širokovs (Red Ice, Šveice), Ronalds Ķēniņš (ZSC Lions, Šveice), Armands Bērziņš (Kompanion, Ukraina), Juris Štāls (HK SKP Poprad, Slovākija), Koba Jass (HC Kladno, Čehija), Roberts Jekimovs (Ilves, Somija).

Baltkrievijas izlases sastāvs spēlēm ar Latviju

SpēlētājsPozīcijaKlubsLīga
Vitālijs BeļinskisVMinskas "Yunost"VHL
Stepans GorjačevskisVDoņeckas "Donbass"KHL
Dmitrijs MihalkovsVŽlobinas "Metallurg"Baltkrievijas Ekstralīga
Pāvels ČernoksAMinskas "Dinamo"KHL
Oļegs GoroškoAMinskas "Dinamo"KHL
Oļegs MisjulsAJaroslavļas "Lokomotiv-2"VHL
Iļja KaznadejsAŽlobinas "Metallurg"Baltkrievijas Ekstralīga
Andrejs FiļičkinsA"Gomel"Baltkrievijas Ekstralīga
Jevgeņijs LisovecsAGrodņas "Neman"Baltkrievijas Ekstralīga
Aleksandrs JeronovsASoļigorskas "Shakhter"Baltkrievijas Ekstralīga
Jaroslavs MasļenkovsA"Gomel"Baltkrievijas Ekstralīga
Iļja ŠinkevičsAŽlobinas "Metallurg"Baltkrievijas Ekstralīga
Aleksejs UgarovsUŅizņijnovgorodas "Torpedo"KHL
Sergejs DrozdsUMinskas "Dinamo"KHL
Jevgeņijs KoviršinsUČerepovecas "Severstal"KHL
Aleksejs JefimenkoUSoļigorskas "Shakhter"Baltkrievijas Ekstralīga
Konstantīns KoļcovsUMitišču "Atlant"KHL
Andrejs StassUMitišču "Atlant"KHL
Dmitrijs MeleškoUMinskas "Dinamo"KHL
Aleksandrs KitarovsUMinskas "Dinamo"KHL
Aleksandrs KulakovsUMinskas "Dinamo"KHL
Jevgeņijs DadonovsUSoļigorskas "Shakhter"Baltkrievijas Ekstralīga
Artjoms DemkovsUHamburgas "Freezers"DEL
Artjoms KislijsUGrodņas "Neman"Baltkrievijas Ekstralīga
Vjačeslavs AndruščenkoUŽlobinas "Metallurg"Baltkrievijas Ekstralīga
Mihails StafanovičsU"Gomel"Baltkrievijas Ekstralīga
Jevgeņijs SolomonovsU''Gomel"Baltkrievijas Ekstralīga

Pārbaudes spēļu kalendārs

DatumsLaiksSpēleVietaRez.
3. aprīlis18.30Čehija - LatvijaJindričkovhradeca4:3
4. aprīlis19.15Čehija - LatvijaJindričkovhradeca1:0
7. aprīlis17.00Latvija - Zviedrija„Arēna Rīga”1:2
8. aprīlis19.30Latvija - Zviedrija„Arēna Rīga”0:6
19. aprīlis19.30Latvija - Baltkrievija„Arēna Rīga”0:3
20. aprīlis17.00Latvija - Baltkrievija„Arēna Rīga”
28. aprīlis17.00Francija - LatvijaRuāna

Cik vārtus šovakar gūs Latvijas izlase?

  • 92

  • 108

  • 75


1 2 3 4 114 komentāri
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +6 [+] [-]

, 2013-04-20 09:18, pirms 11 gadiem
uzvarēēēēēēēēēēēēsim!!!!!

 +18 [+] [-]

, 2013-04-20 09:20, pirms 11 gadiem
Nav iespējams uzvarēt ar Jučeru vārtos. Tas jau Dinamo sezonā tika pierādīts. Ar Masalu vai Gudļevski var mēģināt

  -1 [+] [-]

, 2013-04-20 09:30, pirms 11 gadiem
Polšs rakstīja: Nav iespējams uzvarēt ar Jučeru vārtos. Tas jau Dinamo sezonā tika pierādīts. Ar Masalu vai Gudļevski var mēģināt
bedt iespēja ir jādod,jo reāli viņš ir otrais numurs!!!....lai arī cik bēdīģi tas skanētu!!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2013-04-20 09:43, pirms 11 gadiem
Visios stūros impotence, sāksim ar Jučeru!
Vienīgi ceru, ka tā ir fiziskā "bedre", jo pat ūberātrais Toļiks ievēroja, ka mūsējos apslido!
Baltkrieviem kā parasti novēlu- izlidot,tagad lidojat, bet čempī vajadzēs arī slidot! Neadekvāta attieksme nekad pie nekā laba nenoved, kau tā ir pāša "tētiņa" attieksme!

  +2 [+] [-]

, 2013-04-20 09:47, pirms 11 gadiem
Polšs rakstīja: Nav iespējams uzvarēt ar Jučeru vārtos. Tas jau Dinamo sezonā tika pierādīts. Ar Masalu vai Gudļevski var mēģināt
Nav iespejams uzvaret negustot vartus! Tavuprat vinam butu japiesledzas uzbrukumiem vai ka tu domaji to,ka ar Juceru nevar uzvaret? Sim spelem nav nekadas nozimes kas uzvares un kas zaudes. galvenas speles vel prieksa.

  +1 [+] [-]

, 2013-04-20 09:48, pirms 11 gadiem
Peleeciits rakstīja: Visios stūros impotence, sāksim ar Jučeru!
Vienīgi ceru, ka tā ir fiziskā "bedre", jo pat ūberātrais Toļiks ievēroja, ka mūsējos apslido!
Baltkrieviem kā parasti novēlu- izlidot,tagad lidojat, bet čempī vajadzēs arī slidot! Neadekvāta attieksme nekad pie nekā laba nenoved, kau tā ir pāša "tētiņa" attieksme!
yep, varu tikai piebilst, ka dažas maiņas prasās pēc reformām un daži spēlētāji no vakardienas nav pelnījuši vietu sastāvā

  -1 [+] [-]

, 2013-04-20 09:52, pirms 11 gadiem
fall in love rakstīja: yep, varu tikai piebilst, ka dažas maiņas prasās pēc reformām un daži spēlētāji no vakardienas nav pelnījuši vietu sastāvā
Var but piesakies uz trenera vietu izlase lai tu vari ieviest savu redzejumu dzive.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +8 [+] [-]

, 2013-04-20 09:58, pirms 11 gadiem
Uzbrukums grandiozs!!! Visā čempī iemetīs 3 ripas. Vairākumos ielaidīs 3 ripas.

     [+] [-]

, 2013-04-20 09:59, pirms 11 gadiem
Mr.Eksperts rakstīja: pēdējās 4 spēlēs 1 vārti
Nolans: "Ja necīnīsimies, vārtus negūsim"

     [+] [-]

, 2013-04-20 10:04, pirms 11 gadiem
nepiekritishu autoram par Jucheru. Skjiet, tie bija otrie varti. Juchers ripu nevis nokjera, bet atsita vartu prieksha. Klat bija baltkrievs un gatavs.

  -1 [+] [-]

, 2013-04-20 10:12, pirms 11 gadiem
neuzvarēs, bet vārtus gūs.

  -2 [+] [-]

, 2013-04-20 10:13, pirms 11 gadiem
Nu bet te tak visi lielās ka Nolanam ir palīgs baigais psihologs !!! Kur problēma ?

  -2 [+] [-]

, 2013-04-20 10:18, pirms 11 gadiem
mums shogad diemzhel jaizkriit, lai cik tas skumiigi nebuutu un arii nakamos gadus nekaa nebuus no izlases jo jaunatneee iegulda neko NEKO!!!!

  -1 [+] [-]

, 2013-04-20 10:24, pirms 11 gadiem
Manuprat galvenais shodienas uzdevums ir nevis uzvaret bet iebakstiit vismaz vienu golu!

  +2 [+] [-]

, 2013-04-20 10:25, pirms 11 gadiem
HAOSS rakstīja: Var but piesakies uz trenera vietu izlase lai tu vari ieviest savu redzejumu dzive.
es saprotu, ka tu neseko līdzi hokejam tā, lai tev būtu pat savs viedoklis, bet daži seko

  +1 [+] [-]

, 2013-04-20 10:26, pirms 11 gadiem
fall in love rakstīja: es saprotu, ka tu neseko līdzi hokejam tā, lai tev būtu pat savs viedoklis, bet daži seko
Kritika jau nav nekas slikts, nolikt gan nevajadzetu izlasi!

  -1 [+] [-]

, 2013-04-20 10:30, pirms 11 gadiem
fall in love rakstīja: es saprotu, ka tu neseko līdzi hokejam tā, lai tev būtu pat savs viedoklis, bet daži seko
Tu savu diletanta viedokli vareji atstat pie sevis lai nav jablamejas. Izskatas,ka esi gudraks par Nolanu vai Irbi.

  -1 [+] [-]

, 2013-04-20 10:32, pirms 11 gadiem
tas Jucers , sen zaudejis formu un neprogresee , Gudlevskis pret zviedriem paradija meistarklasi , vai tad nav skaidrs , kurs jaliek vartos ?!! Pateicoties Dinamo , speletaji nespelee un skatitaji vairs nenak uz spelem , nav vairs pavasara trakuma uz ielam , pateicoties pseidopatriotam Ulmanim , kas kopa ar Savicki kaa politbirojaa lemj par katru Dinamo biedru!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2013-04-20 10:38, pirms 11 gadiem
Wsp man ir radies tads jautajums sakara ar Irbi. Ko vinsh shajas speles kuras ir izlases staba ir reali izdarijis, ar kadu noluku vinsh wsp atrodas uz izlases solinja???

  +2 [+] [-]

, 2013-04-20 10:38, pirms 11 gadiem
HAOSS rakstīja: Tu savu diletanta viedokli vareji atstat pie sevis lai nav jablamejas. Izskatas,ka esi gudraks par Nolanu vai Irbi.
zini, kas ir pats labākais, varu saderēt uz alus kasti, ka tiešām arī būs izmaiņas virknējumos un, ka tiešām visi no vakardienas sastāva neaizbrauks uz čempi, tā kā ))

     [+] [-]

, 2013-04-20 10:39, pirms 11 gadiem
fall in love rakstīja: zini, kas ir pats labākais, varu saderēt uz alus kasti, ka tiešām arī būs izmaiņas virknējumos un, ka tiešām visi no vakardienas sastāva neaizbrauks uz čempi)
Bet Indianis skandeja ka 95-98% sastavs jau ir skaidrs!

     [+] [-]

, 2013-04-20 10:48, pirms 11 gadiem
Nesaprotu, kādēļ Muštakovs tika atskaitīts un netika dota iespēja sevi pierādīt...

     [+] [-]

, 2013-04-20 10:48, pirms 11 gadiem
Un kur Macijevskis no Norvēģijas? Būtu vismaz, kas ripas izkapā

     [+] [-]

, 2013-04-20 10:50, pirms 11 gadiem
Peleeciits rakstīja: Visios stūros impotence, sāksim ar Jučeru!
Vienīgi ceru, ka tā ir fiziskā "bedre", jo pat ūberātrais Toļiks ievēroja, ka mūsējos apslido!
Baltkrieviem kā parasti novēlu- izlidot,tagad lidojat, bet čempī vajadzēs arī slidot! Neadekvāta attieksme nekad pie nekā laba nenoved, kau tā ir pāša "tētiņa" attieksme!
Ko tu lej tur, kāpēc citiem jānovēl neveiksme, kur ir cieņa pret pretinieku ... Nemaz ar tā baltkrievi vakar nelidoja, viņi vienkārši daudz labāk saspēlējās, tas arī viss, latvieši no zonas netika ārā 2/3 , nemaz tik lēni neizskatījās.

  +1 [+] [-]

, 2013-04-20 11:05, pirms 11 gadiem
bez vārtsarga jau neko nevar uzvarēt! Jučeram tak galīgi neiet!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-04-20 11:14, pirms 11 gadiem
Interesanti, kuri ir tie, kas spiež 3 vai vairāk vārti, ja mūsējie jau tik daudz minūtes nav guvuši pat 1 vārtus?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2013-04-20 11:15, pirms 11 gadiem
Hossa43 rakstīja: bedt iespēja ir jādod,jo reāli viņš ir otrais numurs!!!....lai arī cik bēdīģi tas skanētu!!!
Tā kā edža nespēlēs, tad viņš ir 1. numurs.

  -2 [+] [-]

, 2013-04-20 11:21, pirms 11 gadiem
Pēc čempja Nolanu izmetīs kā suni un paņems Znaroku atpakaļ...
1 2 3 4 114 komentāri