Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:742, Did:0, useCase: 3

Nolans: "Mums būs pirmā un trīs citas maiņas - sastāvs ir sabalansēts"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Nolans: "Mums būs pirmā un trīs citas maiņas - sastāvs ir sabalansēts"
Teds Nolans
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze/f64

Šodien gatavošanos 2013. gada pasaules čempionātam turpināja Latvijas hokeja izlase, kas pārbaudes spēlē ar 4:1 savā laukumā pārspēja Baltkrievijas hokejistus. Pēc panākuma galvenais treneris Teds Nolans atklāja, ka sastāvs ir ļoti tuvu tam, ar kādu latvieši dosies uz pasaules čempionātu.

"Šodien nospēlējām krietni labāk nekā vakar, kad daudziem vadošajiem spēlētājiem tā bija pirmā spēle ilgākā laika periodā - Jānis Sprukts nebija spēlējis trīs nedēļas, tikpat - Lauris Dārziņš, Armands Bērziņš nebija spēlējis mēnesi. Puiši bija ierūsējuši, un tas ietekmēja sniegumu. Kopumā varu teikt, ka bija laba spēle," pēcspēles preses konferencē atzina Latvijas valstsvienības galvenais treneris Teds Nolans.

Centra uzbrucēja pozīcijā atkal darbojās Miks Indrašis. "Indrašis ir inteliģents spēlētājs, viņam daudz jākontrolē ripa," motīvus skaidroja speciālists. "Kad izmēģinājām viņu centrā pret Čehiju, Miks guva divus vārtus un izdarīja rezultatīvu piespēli. Šodien viņš izskatījās krietni labāk nekā vakar, tāpēc turpināsim šo procesu."

"Sastāvs ir ļoti tuvs tādam, ar kādu dosimies uz pasaules čempionātu. Joprojām mēģinām tikt skaidrībā par dažiem spēlētājiem," turpināja Nolans. "Droši vien mums būs pirmā maiņa un trīs citas, ne otrā, trešā vai ceturtā. Sastāvs ir sabalansēts, un mums ir jāspēlē kā komandai."

"Pateicoties labākai kustībai un spēka spēlei, divas trešdaļas Latvijas izlase mūs apspēlēja un izveidoja vairāk momentu. Beigās izveidojām vairākus momentus, un vieni vārti mums ļautu aizķerties spēlē, taču sāncenšu vārtsarga lieliskā spēle liedza cerības uzvarēt," sacīja Baltkrievijas izlases galvenais treneris Andrejs Skabelka. "Latvija parādīja pavisam citu spēli."

"Protams, ka pirmā uzvara izlasē ir īpaša. Ja pret zviedriem izgāju un centos pierādīt, ka šeit piederos, tad šodien laukumā devos ar domu, ka ir jāuzvar," sacīja Latvijas izlases vārtsargs Kristers Gudļevskis, kuru Nolans nosauca par galveno posmu uzvarā. "Pirmajā trešdaļā bija grūti ieiet spēlē, jo nebija daudz metienu, taču otrajās 20 minūtēs baltkrievi parūpējās par darbu. Otrajā un trešajā trešdaļā jutos labi."

"Redzēju, ka priekšā ir spēlētājs, taču citu hokejistu nepamanīju. Tieši viņš izdarīja metienu, līdz ar to neatsitu ripu stūrī, un..." vienīgos ielaistos vārtus komentēja 20 gadus vecais hokejists. Aizsargiem pārmest viņš nevēlējās, jo viņi mača gaitā daudz palīdzējuši.

"Baltkrievi neko nebija mainījuši, jo viņi vakar pārliecinoši uzvarēja. Taču mēs spēlējām daudz labāk, un tas bija galvenais iemesls panākumam. Visur darbojāmies pārliecinošāk - uzbrukumā, vidējā zonā, labs bija arī mazākums un vairākums. Visur šodien pielikām," turpināja Gudļevskis.

"Vēlos aizbraukt uz pasaules čempionātu, bet vēl redzēsim, kā būs. Gatavojos tā, lai būtu labākajā formā un varētu izmantot iespēju. Braucu ar domu spēlēt, nevis atpūsties," teica vārtsargs, kurš atzinīgi novērtēja Artūra Irbes pienesumu izlasei. "Par viņa pievienošanos man ir liels prieks. Daudz runājam par vārtsargu sīkumiem, tāpat ļoti palīdz mentāli sagatavoties spēlēm."

 +17 [+] [-]

, 2013-04-20 22:17, pirms 11 gadiem
Jučera lielākā problēma ir otrā vārtusarga loma Dinamo, šosezon jau vispār tika čakarēts ar to regulāro maiņu. Toties DR naudu maksā arī par nekā nedarīšanu, tāpēc jau īpaši neraujas uz citām līgām/klubiem par pirmo. Toties Gudļevskis vienmēr atstāj labu iespaidu, jo vēlas sevi parādīt un cīnīties par kāpšanu augstāk karjerā. Gudļeskis noteikti šajā brīdī ir labāka otrā nr. izvēle, protams, jācer, ka Masaļskim viss būs kārtībā.

 +14 [+] [-]

, 2013-04-20 22:19, pirms 11 gadiem
Irbe tiešām ir lielisks ieguvus izlasei un var ar savu pieredzi ne tikai vārtsargu līnijai dot lieliskus padomus!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +12 [+] [-]

, 2013-04-20 22:21, pirms 11 gadiem
Nez Irbe bus atveris Gudļevskim acis?
Talantigs jau ir, ari parametri labi.

  +7 [+] [-]

, 2013-04-20 22:22, pirms 11 gadiem
Nu re,pat baltkrievu treneris atzīst,ka Gudļevskis lieliski spēlēja!Nu nav tur ko domāt,Kristers ir labāks par Māri Zāģi,Gudļevskis tīrs 2.numurs PČ!

  +3 [+] [-]

, 2013-04-20 22:27, pirms 11 gadiem
Galvenais lai izdodas labi nostartēt ...!!!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +5 [+] [-]

, 2013-04-20 22:39, pirms 11 gadiem
Gudļevskis šodien bija itin labs. Izskatījās gana pārliecinošs. Drošas darbības. Nemana drebuli.

Taču tās divas reizes, kad ripa izslīdēja caur kājsargiem...
Labi, ka šodien laukuma spēlētāji bija izdomājuši tomēr spēlēt, un tās ripas aizvāca. Citādi, tur būtu divi tīri goli kā Jučeram ( kam lakuma spēlētāji kkā netīrīja māju priekšu)

Savukārt, viena 1. & trīs 4. gan skan kkā nepārliecinoši.
Un Berziņš izskatījās "ierūsējis" arī šodien.
Lai gan, viņš tā vienmēr ir izskatījies...
Jācer uz AHL centriem

  +1 [+] [-]

, 2013-04-20 22:41, pirms 11 gadiem
Es var lepoties,ka ar K.Gudļevski mācijos vienā skolā un spēlēju vienā komanda Flrobolā starp skolam Aiziet Krister!

  +1 [+] [-]

, 2013-04-20 22:54, pirms 11 gadiem
Masaļski, Tu mums trūksti ! Gudļevskis - malacis ! Jučers - labs otrais vārtsargs Gudļevskim ...

  +5 [+] [-]

, 2013-04-20 22:54, pirms 11 gadiem
ri4ijs1993 rakstīja: Es var lepoties,ka ar K.Gudļevski mācijos vienā skolā un spēlēju vienā komanda Flrobolā starp skolam Aiziet Krister!
Es var lepoties, ka ar Spruktēnu savulaik kopā pastā sanācis pastrādāt.
Slinks jau viņš bija, bet savu darbu pieprata
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +7 [+] [-]

, 2013-04-20 23:03, pirms 11 gadiem
nikneims rakstīja: Es var lepoties, ka ar Spruktēnu savulaik kopā pastā sanācis pastrādāt.
Slinks jau viņš bija, bet savu darbu pieprata
Galvenais ka pats sev droši vien šķieti šausmīgi asprātīgs

  +7 [+] [-]

, 2013-04-20 23:23, pirms 11 gadiem
Man pret Jučeru nav nekādu iebildumu, puisis raujas kā var, bet viņam kaut kāds neveiksmes faktors pārāk bieži līdzi stiepjas - kad viņš spēlē, tad komanda pārsvarā zaudē (tas jau ar Dinamo spilgti izpaudās šīs sezonas laikā). Kaut kā viņam jādabū tas lāsts vai kas nost...
Toties Gudļevskis šodien pelnījis ja ne 10, tad 9 balles kā minimums, un, ja man būtu šobrīd jāizvēlas, es kā otro (aiz Edžas) ņemtu tieši Gudļevski.

     [+] [-]

, 2013-04-20 23:25, pirms 11 gadiem
atceros Jučera varoņdarbus Dinamo sastāvā, tiešam iespaidīgi spēlēja čalis- bet izlasē ne miņas no tā. nav emocijas? tad, lai sēž malā- var redzēt, ka Kristeram ir emocijas spēlēt izlasē, viņš grauž ledu, kā saka. cerams, ka Dolans to novērtēs un nenosēdinās Kristeru kā pēdējo uz garā soliņa.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2013-04-20 23:47, pirms 11 gadiem
jurkoo rakstīja: Galvenais ka pats sev droši vien šķieti šausmīgi asprātīgs
Janka, tas Tu?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2013-04-21 02:31, pirms 11 gadiem
Apskatoties šo spēli , kā darbojās Kristers vārtos savos 18 gados , tad varu pateikt vienu , ja viņam dos uzspēlēt ,kaut vienu spēli Pasaules čempionātā ( būtu labi pret Krieviju 4 maijā , ja vēl uz 100 % nav gatavs Edža ) un izdosies uzvarēt vai arī zaudēt ar cienīgu rezultātu viņš agri vai vēlu būs NHL , kā kāda kluba 1 Nr. ,kā savu laik bija A. Irbe .

  +2 [+] [-]

, 2013-04-21 03:50, pirms 11 gadiem
J.Gailis rakstīja: Apskatoties šo spēli , kā darbojās Kristers vārtos savos 18 gados , tad varu pateikt vienu , ja viņam dos uzspēlēt ,kaut vienu spēli Pasaules čempionātā ( būtu labi pret Krieviju 4 maijā , ja vēl uz 100 % nav gatavs Edža ) un izdosies uzvarēt vai arī zaudēt ar cienīgu rezultātu viņš agri vai vēlu būs NHL , kā kāda kluba 1 Nr. ,kā savu laik bija A. Irbe .
Uz 90% esmu pārliecināts,ka pret Krieviju Gudļevskis spēlēs. Nākotnes vārdā tas ir jādara,ņemot vērā,ka Masaļskis jaunāks nekļūst. Un Masaļskis noteikti nav labākajā formā pēc traumas. Runājot par NHL un Gudļevski,tad tas nebūs atkarīgs no vienas spēles pret Krieviju,kaut arī tanī spēlē viņš brīnumus rādītu.
Atceros sen atpakaļ pēc vienas pārbaudes spēles pret Kanādu Sporta pilī, Kanādas treneris pat teica,ka uzaicinās Masaļski uz savu trenēto komandu NHL,bet nekas pēc tam nenotika. NHL var iekļūt ja aizvadi spilgti visu čempionātu un tava komanda pateicoties tev izcīna augstu vietu. Un pat tad viņš saņemtu tikai uzaicinājumu uz treniņnometni,kur viņam sevi vajadzēs pierādīt.

  +5 [+] [-]

, 2013-04-21 04:16, pirms 11 gadiem
J.Gailis rakstīja: Apskatoties šo spēli , kā darbojās Kristers vārtos savos 18 gados , tad varu pateikt vienu , ja viņam dos uzspēlēt ,kaut vienu spēli Pasaules čempionātā ( būtu labi pret Krieviju 4 maijā , ja vēl uz 100 % nav gatavs Edža ) un izdosies uzvarēt vai arī zaudēt ar cienīgu rezultātu viņš agri vai vēlu būs NHL , kā kāda kluba 1 Nr. ,kā savu laik bija A. Irbe .
Vispār viņam jau 20 gadi. 1992 gads.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2013-04-21 09:18, pirms 11 gadiem
ARAGONS-A-BURTS rakstīja: nesaki viss Vitolins nokliuva NHL pec vienas DR speles pret Edmonton Oilers,kur iemeta banku,tiesa ilgi tur nenoturejas
Pilnīgi nekāda sakara ar to ko tu raksti .Draftēja Monreāla viņu 1988 gada pateicoties labam sniegumam PČ junioriem ,bet golu pret Oilers viņš iemeta jau kā draftēts spēlētājs.Pēc tam 1992-93 gada sezonu sāka viņš Šveicē ,bet pēc tam nolēma ielauzties NHL caur Otavas farmklubu ,kurā viņš arī nospēlēja veiksmīgu sezonu.Pēc kuras 1993 gadā viņu draftēja otro reizi ,šoreiz Jets ,kuras sastāvā 1993-94 viņš aizvadīja 8 spēles.Kā vienā no intervijām viņš izteicās ,tad noturēties Jets sastāvā viņam visvairāk patraucējis lielais krievu skaits tā laika Jets ,kādi 8 spēlētāji tur bijuši un daudziem tas nepaticis,tāpēc ,lai arī Haris nebijis vājāks ,bet tomēr komanda negribējusi laist uz laukuma tik daudz bijušo sovjetu.

  +1 [+] [-]

, 2013-04-21 12:15, pirms 11 gadiem
tomssk8 rakstīja: Jučera lielākā problēma ir otrā vārtusarga loma Dinamo, šosezon jau vispār tika čakarēts ar to regulāro maiņu. Toties DR naudu maksā arī par nekā nedarīšanu, tāpēc jau īpaši neraujas uz citām līgām/klubiem par pirmo. Toties Gudļevskis vienmēr atstāj labu iespaidu, jo vēlas sevi parādīt un cīnīties par kāpšanu augstāk karjerā. Gudļeskis noteikti šajā brīdī ir labāka otrā nr. izvēle, protams, jācer, ka Masaļskim viss būs kārtībā.
Un citur pasaule otrie vartusargi spele par brivu?

     [+] [-]

, 2013-04-21 15:05, pirms 11 gadiem
Vispār nav slikti ar šādu sastāvu - 4 maiņas kuras var iemest (vismaz no kurām tas nebūtu nekāds pārsteigums). Izcili būtu ja pievienotos vēl Zemgus un/vai Pelšs, jo manuprāt pietrūkst tieši Z-Amerikas stila spēlētāju šobrīd kuri nedaudz vairāk variācijas mūsu spēlei dotu. Lai cik briesmīgi tas izklausītos - ceru ka viņi izlidos jau pirmajā PO kārtā

     [+] [-]

, 2013-04-21 20:50, pirms 11 gadiem
orlando rakstīja: Vispār nav slikti ar šādu sastāvu - 4 maiņas kuras var iemest (vismaz no kurām tas nebūtu nekāds pārsteigums). Izcili būtu ja pievienotos vēl Zemgus un/vai Pelšs, jo manuprāt pietrūkst tieši Z-Amerikas stila spēlētāju šobrīd kuri nedaudz vairāk variācijas mūsu spēlei dotu. Lai cik briesmīgi tas izklausītos - ceru ka viņi izlidos jau pirmajā PO kārtā
domā, ka viņus abus (kaut vienu) ņems uz čempi, ja viņi piebrauks, teiksim, uz 3./4. spēli? Ir vērts?