Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:742, Did:0, useCase: 3

Pasaules bronzu ieguvušais hokejists Kārlis Čukste 27 gadu vecumā beidz karjeru

Agris Suveizda

Pasaules bronzu ieguvušais hokejists Kārlis Čukste 27 gadu vecumā beidz karjeru
Kārlis Čukste (#2). Foto: EPA/Scanpix

LETA. Latvijas hokeja izlases aizsargs Kārlis Čukste 27 gadu vecumā licis punktu savai spēlētāja karjerai un turpmāk sevi veltīs trenera arodam, piektdien sociālās tīklošanās vietnē "Instagram" paziņoja sportists.

Čukste šosezon bija bez kluba, bet iepriekšējā sezonā latvietis spēlēja Zviedrijas pēc spēka otrās līgas "HockeyAllsvenskan" komandā Jēvles "Brynas". Aizsargs 49 pamatturnīra spēlēs atzīmējās ar 13 rezultatīvām piespēlēm, bet "play-off" viņam 13 mačos bija vieni gūti vārti un divas piespēles.

2022./2023.gada sezonā sezonā Čukste Tršinecas "Ocelārži" sastāvā kļuva par Čehijas čempionu.

Pirms pievienošanās Čehijas klubam Čukste spēlēja Somijas vienībā Lahti "Pelicans", Rīgas "Dinamo" un "Mogo"/LSPA, bet Ziemeļamerikā spēlēja USHL līgas klubā Čikāgas "Steel", četras sezonas - Kvinipiakas Universitātes vienībā Nacionālajā koledžu sporta asociācijā (NCAA), kā arī neilgi ECHL klubā Orlando "Solar Bears" un Amerikas hokeja līgas (AHL) vienībā Sanhosē "Barracuda".

Latvijas izlases sastāvā Čukste piedalījās trīs pasaules čempionātos un 2023. gadā palīdzēja valstsvienībai izcīnīt pirmās medaļas vēsturē, turnīrā Rīgā un Tamperē tiekot pie bronzas godalgām. Trijos čempionātos viņš aizvadīja 24 spēles, izdarīja četras rezultatīvas piespēles un sakrāja 10 soda minūtes un negatīvu lietderību -1.

Izmantotie resursi:
https://www.instagram.com/p/DBRjm-D...
LETA

1 2 57 komentāri

  +9 [+] [-]

, 2024-10-18 21:47, pirms 4 dienām
Oi , bik šoks, it kā spēka gadi... Gan jau čalis labāk jūt kas un kā. Veiksmi trenera arodā

  +3 [+] [-]

, 2024-10-18 21:47, pirms 4 dienām
Vai nav biki par agru 27 gados ?
Kaut kādas drausmīgas traumas ar nav manītas. Varēja vēl palīdzēt Latvijas izlasei. Nebij nemaz tik slikts aizsargs. Nu baigi žēl...

  +2 [+] [-]

, 2024-10-18 22:06, pirms 4 dienām
Laikam Slovaku līgas nauda neapmierinaja

  +3 [+] [-]

, 2024-10-18 22:07, pirms 4 dienām
Ļoti žēl. Tiešām. viens no mūsu labākajiem aizsargiem. Nav mums viņu tik daudz. Cerams, ka paies laiks un hokejs sāks pietrūkt. Es domāju, ka Slovākijas vai SL līmenī viņš noteikti varētu būt viens no līderiem.
Lai vai kā novēlu visu to labāko un pagaidām paldies par visu, kas izdarīts izlases labā.

  +1 [+] [-]

, 2024-10-18 22:18, pirms 4 dienām
Ļoti pragmātisks un nobrieduša cilvēka lēmums. Klīstot pa elitprospect, bieži aizdomājos, kas motivē daudzus "jaunā un perspektīvā" laiku pāraugošos Čukstes vecumā mīcīties pa SWE, FIN un GER 3jām un 4jām, Nīderlandes un Francijas 2jām, dažādām ASV privātajām līgām, krājot 2+2 punktus 30 spēlēs. Vienīgais attaisnojums, ja tu mācies vai esi atradis darbu ārzemēs, un pie reizes uzrauj vēl hoķīti. Vai arī strādā attiecīgā kluba sistēma par bērnu treneri vai tmldz. Ja nē, tad tā vienkārši ir kaut kāda atteikšanās pieņemt realitāti vai neadekvāta sevis pārvērtēšana.

  +6 [+] [-]

, 2024-10-18 22:32, pirms 4 dienām
RuncisPuncis rakstīja: Ļoti pragmātisks un nobrieduša cilvēka lēmums. Klīstot pa elitprospect, bieži aizdomājos, kas motivē daudzus "jaunā un perspektīvā" laiku pāraugošos Čukstes vecumā mīcīties pa SWE, FIN un GER 3jām un 4jām, Nīderlandes un Francijas 2jām, dažādām ASV privātajām līgām, krājot 2+2 punktus 30 spēlēs. Vienīgais attaisnojums, ja tu mācies vai esi atradis darbu ārzemēs, un pie reizes uzrauj vēl hoķīti. Vai arī strādā attiecīgā kluba sistēma par bērnu treneri vai tmldz. Ja nē, tad tā vienkārši ir kaut kāda atteikšanās pieņemt realitāti vai neadekvāta sevis pārvērtēšana.
Čukste nav minēto līgu līmeņa spēlētājs, bet gan stabils Čehijas līgas līmeņa hokejists. Cerams, atgriezīsies, izlasei ļoti vajadzīgs un noderīgs.

  +2 [+] [-]

, 2024-10-18 22:40, pirms 4 dienām
RuncisPuncis rakstīja: Ļoti pragmātisks un nobrieduša cilvēka lēmums. Klīstot pa elitprospect, bieži aizdomājos, kas motivē daudzus "jaunā un perspektīvā" laiku pāraugošos Čukstes vecumā mīcīties pa SWE, FIN un GER 3jām un 4jām, Nīderlandes un Francijas 2jām, dažādām ASV privātajām līgām, krājot 2+2 punktus 30 spēlēs. Vienīgais attaisnojums, ja tu mācies vai esi atradis darbu ārzemēs, un pie reizes uzrauj vēl hoķīti. Vai arī strādā attiecīgā kluba sistēma par bērnu treneri vai tmldz. Ja nē, tad tā vienkārši ir kaut kāda atteikšanās pieņemt realitāti vai neadekvāta sevis pārvērtēšana.
Pat Ligue magnus vai mestis viņš spridzinātu, ja tur spēlētu.

     [+] [-]

, 2024-10-18 22:40, pirms 4 dienām
Jēzus...
Dievs...
Nē, trenēs... ok, lai būtu 🤘
Āmen 😇

  +2 [+] [-]

, 2024-10-18 22:45, pirms 4 dienām
p.s. vot tos melnīšus, kas karjeru basketbolā pēkšņi pārtrauc, lai "kalpotu Dievam" gan grūtāk saprast

  +4 [+] [-]

, 2024-10-18 23:14, pirms 4 dienām
Trippigakillen rakstīja: Pat Ligue magnus vai mestis viņš spridzinātu, ja tur spēlētu.
Magnus un Mestis? Tās ir trešās šķiras līgas. Labs līmenis, bet Čukste ir/bija? Latvijas izlases top aizsargs, stabils Eiropas top līgu kadrs. Un es Zviedrijas Alssvenskan pieskaitu pie Eiropas top līgām. Top 8 līga stabili.
Pateikt, ka Čukste uguņotu Francija ir tas pats, kas pateikt, ka Balcers uguņotu Šveices otrajā līgā.

  +6 [+] [-]

, 2024-10-18 23:19, pirms 4 dienām
Žēl dzirdēt šādus jaunumus, izlasei tas ir pamatīgs zaudējums. Bet no otras puses, džekam ir izglītība, priekškam lauzt kaulus, ja var pelnīt naudiņu to nedarot.
Es drīzāk esmu pārsteigts par lēmumu kļūt par treneri. Cik Čukste pats ir minējis intervijās, tad vēlme pēc karjeras beigām ir atgriezties ASV. Un ņemot vērā izglītību, biju domājis, ka tas būs vairāk saistīts ar kādu menedžmentu.
Lai vai kā būtu, veiksmi Kārlim turpmākajās gaitās. Gudrs un prātīgs puisis. Lai arī esmu Latvijas hokeja (un sporta kopumā) līdzjutējs, ar aplausiem uzņemumu jebkura džeka lēmumu iegūt labu izglītību un laicīgi pakārt slidas vadzī. Ilgtermiņā sabiedrība iegūs par vienu gudru cilvēku vairāk, nevis potenciāli invalīdu vieglā formā, kurš 35 gados atjēdzas karjeras norietā bez reālas darba pieredzes.

  -1 [+] [-]

, 2024-10-18 23:34, pirms 4 dienām
smags trieciens

  +3 [+] [-]

, 2024-10-18 23:57, pirms 4 dienām
Zaudējums liels.. Bet, ja cilvēks svārstās.. Tad ir skaidrs, ka hokejs nav aicinājums, tur jābūt 110% iekšā. Paldies par atdevi bronzā. Veiksmi turpmāk!!, iekšā bija, Balinski variants varēja būt!

  +2 [+] [-]

, 2024-10-19 00:01, pirms 4 dienām
Loti pareiza izvele...hokeja tikai top limeni ir nauda, parejais ir pashapmans un mocisanas...spelet slovakija , kur tev samaksa max 5-6 menesalgu un domat ko un ka darit vasara ir nevajadzigi un lieki.Lai dara citas lietas un ir laimigs.

  +2 [+] [-]

, 2024-10-19 00:02, pirms 4 dienām
Jo atrak saks kaut ko citu , jo veiksmigaka bus izveleta karjera! Atbalstama izvele

  +3 [+] [-]

, 2024-10-19 00:05, pirms 4 dienām
Žēl, bet var jau saprast. Negribas viņam dragāt pa Slovākiju un Zviedrijas otro līgu, tur kur šobrīd viņam varbūt piedāvā. Vairs nav tā motivācija un tad loģiski ir kaut ko mainīt dzīvē. 27 gadi bet ieies Latvijas hokeja vēsturē kā viens no balsta aizsargiem bronzas medaļas čempionātā. Lai veicas jaunā dzīves lapaspusē!

  +4 [+] [-]

, 2024-10-19 00:15, pirms 4 dienām
Studentu laikos bija cerība,ka tiks līdz NHL.;Loti negaidīts lēmums ,jo nav sliktāks nedz par Zīli,nedz Rubīnu.

  +1 [+] [-]

, 2024-10-19 05:17, pirms 4 dienām
RuncisPuncis rakstīja: p.s. vot tos melnīšus, kas karjeru basketbolā pēkšņi pārtrauc, lai "kalpotu Dievam" gan grūtāk saprast
Principā miets ar diviem galiem. Ir tādi,kuri tikko sāktu karjeru NBA nomaina pret kalpošanu Dievam, bet ir arī tādi (un par kuriem diez vai baigi runā) , kuri nospēlē NBA, dapelna miljonus, bet tāpat atlikušo dzīvi nodzīvo uz ielas. Respektīvi - nauda nenes laimi, vēl jo mazāk tad,ja nemāki ar viņu rīkoties. Ja cilvēks ir izdomājis,kā labāk būs sekot Dievam,es viņu nevaru nosodīt. Kā cilvēks viņš visdrīzāk izaugs daudz labāks.

  +1 [+] [-]

, 2024-10-19 07:19, pirms 4 dienām
Varēs sākt likt lietā Amerikā iegūto izglītību...
Slēpts komentārs: A-Burts rullē

  +4 [+] [-]

, 2024-10-19 08:14, pirms 4 dienām
A-Burts rullē rakstīja: Kategoriski nepiekrītu!!! Priekš Latvijas kopumā labāk lai ir viens invalīds, kurš vienā izšķirošā brīdī, piemēram, krīt ripai ceļā, paglābjot trešās trešdaļas izskaņā no vārtu zaudējuma, mačā, kura cena ir vieta PČ plovā, nekā 100 ofisa tārpi ar menedžera izglītību To vienu izšķirošo brīdi Latvija atcerēsies ilgu laiku, kāmēr tos menedžerus nezinās meviens un tolks no viņiem pa lielam, globālajā kontekstā, priekš valsts praktiski nekāds!
aprobežota proletariāta komentārs... tada, kurš visu gadu rukā un tad 1x vai 2x gadā aiziet uz arēnu vai fanu telti paskatīties hoķi un pielikt mūli ar sev līdzīgiem... tik daudz lasīts un redzēts par bijušajām sporta zvaigznēm ,kuri sagādājuši "izšķirošos brīžus", bet pēc karjeras beigām nodzerās, nobankrotē, nevienam vairs no tiem, kam sagādājuši "izšķirīgos mirkļus", nav vajadzīgi. Tad viņus uztur "ofisa tārpi" ar saviem nodokļiem. Par tādiem izšķirošiem brīžiem lielai daļai pēc nedēļas jau ir pofig, tos atcerās tikai a-burti, kad ar sev līdzīgiem kādā krogā aprijušies sāk plātīties, kurās "izšķirošajās" spēlēs bijuši klāt un ar kuru izlases hokejistu nofotogrāfējušies te džeks māk plānot dzīvi un sekot plānam, nevis veģetēt uz veciem lauriem un atmiņām
Slēpts komentārs: A-Burts rullē

  +1 [+] [-]

, 2024-10-19 08:39, pirms 4 dienām
Profesionālais sports ir tāds pats darbs kā visi citi, turklāt vēl fiziski ārkārtīgi prasīgs - ja nejūties, ka vari dabūt no tā atpakaļ pietiekami daudz, lai būtu motivācija turpināt (emocionāli, finansiāli, dajebkā), tad visu cieņu spēt pieņemt šādu lēmumu sabiedrībā, kur cilvēki uzskata, ka tev jāsitas līdz pēdējam tikai tāpēc, ka jāsitas.

  +1 [+] [-]

, 2024-10-19 08:43, pirms 4 dienām
cilvēks draudzējas ar galvu. lai pārliecinātos ka viņa skriešanai uz ledus ir ļoti paredzams turpinājums, nav jābūt akadēmiķim. sportā pārsvarā vajag dauņus vai muļķus, lai viņi klausītu treneriem un tupi izpildītu vienu un to pašu 100x dienā. čukste tāds vairāk negrib būt.

  +1 [+] [-]

, 2024-10-19 09:11, pirms 4 dienām
Nebija prātīgu piedāvājumu,it kā iemesls pelnot par maz punktu...bet ta šķiet vairāk atruna...tad nāca piedāvājums no bijušā trenera un re ku šeku rezultāts..šī info ir no drošiem avotiem..Vismaz droši ienākumi ilgtermiņā.

  +2 [+] [-]

, 2024-10-19 09:25, pirms 4 dienām
A-Burts rullē rakstīja: Runa nebija par to, kas džekam ir labāk, bet gan par LABUMU SABIEDRĪBAI, tieši par to rakstīja lietotājs PLAYTHEGAME! Ja džekam ir labi, tas nenozīmē ka arī sabiedrībai automātiski no tā ir kāds labums Var būt arī otrādi, ka džekam ir slikti, bet sabiedrība kopumā no tā necieš Tieši tāpēc arī atkārtoju, Latvijas tā saucamajai sabiedrībai, lai cik tas neskanētu ciniski, labāk būtu nodzērušais invalīds, kurš kādā momentā, KAUT KAD agrāk, paglāba izlasi no kāsiena svarīgajā mačā, nekā sekmīgs, pašpietiekams ofisa tārps, kurš tērē savu piķi pa labi pa kreisi un atpūšas Maldīvu salās
Es ceru, ka tu neesi mūsu valsts piederīgais, jo tādiem cilvēkiem (ja tevi par tādu var nosaukt) šeit nav vietas.

Čukstem visu cieņu, lai izdodās dzīvē.

  -1 [+] [-]

, 2024-10-19 09:43, pirms 4 dienām
A kāda pievienotā vērtība ir no ofisa tārpiem?
Ne viņi kaut ko ražo, ne viņi pārdod ! Tikai rīvē pakaļas ofisos un šķiro papīrīšus vai bezjēgā blenž datora monitorā! Vienīgais labums - viņiem maksā neadekvāti lielas algas un līdz ar to arī nodokļi ir lieli.
Slēpts komentārs: A-Burts rullē
Slēpts komentārs: A-Burts rullē

  +1 [+] [-]

, 2024-10-19 11:04, pirms 3 dienām
vienīgais sabiedriskais labums no LV izlases panākuma bija negaidīta brīva pirmdiena un 20 miljonu robs valsts budžetā. Paldies, bet sabiedrībai noteikti ir daudz labāk bez invalīdiem kas metas priekšā ripām.

Un vēl labāk mums būtu bez mentāliem invalīdiem kas domā ka aptaurēti hokeja fani, tā ir LV sabiedrība. To var pateikt tikai kāds kura smadzenes peldās aliņā.

  +2 [+] [-]

, 2024-10-19 11:42, pirms 3 dienām
A-Burts rullē rakstīja: Piekrītu, visu cieņu, lai izdodas, tikai nevajag apgalvot, ka viņa izdošanās varētu dot kādu globālu pienesumu sabiedrībai Vismaz tādā apjomā un svarīguma pakāpē, kā nosacītais "izšķirošais brīdis", noteikti nē Tas ir par to, ja viņš izvēlēsies ofisa tārpa ceļu Runājot par potenciālo trenera karjeru, tā jau ir pavisam cita opera, tur var būt viss kas, laiks rādīs
hokeja spēlēšana arī neko nedod sabiedrībai. bet trenera karjera ir tad izdevusies, kad lielākā daļa no taviem audzēkņiem saprot ka dzīvē ir daudz nopietnākas un labākas lietas par kaulu un nūju lauzšanu.

     [+] [-]

, 2024-10-19 12:00, pirms 3 dienām
Sportiskais Kobolds rakstīja: vienīgais sabiedriskais labums no LV izlases panākuma bija negaidīta brīva pirmdiena un 20 miljonu robs valsts budžetā. Paldies, bet sabiedrībai noteikti ir daudz labāk bez invalīdiem kas metas priekšā ripām.

Un vēl labāk mums būtu bez mentāliem invalīdiem kas domā ka aptaurēti hokeja fani, tā ir LV sabiedrība. To var pateikt tikai kāds kura smadzenes peldās aliņā.
Tik tiešām es nesaprotu, ko ar šādiem komentāriem tu meklē SPORTA sadaļā?
Tu vēl pasaki, piemēram, Britu vai Brazīļu sabiedrībai, ka Futbols ir tufta un bez tā vispār var iztikt Galvenais lai valsts ir pilna ar labiem ofisa tārpiņiem

  +1 [+] [-]

, 2024-10-19 12:07, pirms 3 dienām
varonis rakstīja: hokeja spēlēšana arī neko nedod sabiedrībai. bet trenera karjera ir tad izdevusies, kad lielākā daļa no taviem audzēkņiem saprot ka dzīvē ir daudz nopietnākas un labākas lietas par kaulu un nūju lauzšanu.
Tad varbūt vispār būtu jāatsakās no profesionālā sporta, galvenais, lai par "labiem un veiksmīgiem cilvēkiem" izaug? Ar Hokeju lai slimo Kanādieši, ar Futbolu Briti un Brazīļi , bet Lettiņiem takš neko no tā nevajag, lai tik mācās, pelna naudiņu un braukā pa Maldīvu salām, tā būtu pareizāk?

     [+] [-]

, 2024-10-19 12:50, pirms 3 dienām
zel,tas tev nav darzenis,cekista paklajins...

  +1 [+] [-]

, 2024-10-19 13:10, pirms 3 dienām
Bertān, mācies!!!
1 2 57 komentāri