Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:742, Did:0, useCase: 3

Znaroks: "Tiesneši negribēja pieļaut to, ka uzvaram somus"

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Znaroks: "Tiesneši negribēja pieļaut to, ka uzvaram somus"
Oļegs Znaroks
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Latvijas hokeja izlases galvenais treneris Oļegs Znaroks pēc mūsu izlases zaudējuma pasaules čempionāta spēlē "bullīšos" 2:3 pret Somiju kritiski izteicās par spēles tiesnešiem, kuri, pēc Znaroka domām, esot pietiesājuši somiem.

"Pietrūka ne tikai veiksmes... Domāju, ka tiesneši mums nepalīdzēja. Trešajā periodā pie spēles piecatā pret četriem bija tāds pats noraidījums aiz vārtiem. Pēc tam, spēlējot trijatā pret četriem, pret Oskaru Cibuļski bija pārkāpums. Par "bullīšiem" – domāju, ka uzvarēsim, jo līdzvērtīgu spēlētāju nav ne Laurim Dārziņam, ne Aleksandra Ņiživijam, nedz arī Herbertam Vasiļjevam," pēc zaudējuma somiem izteicās Oļegs Znaroks.

Runājot par tiesāšanu, Znaroks uzskatīja, ka Jēkabs Rēdlihs noraidīts nepelnīti: "Tiesnesis jau gaidīja to brīdi, kad varēs mums iedot divas minūtes. Tas taču bija redzams. Viņi nedrīkstēja pieļaut to, ka somi zaudētu Latvijai. Pirms tam puišiem teicām, lai spēlē akurātāk..."

Vaicāts par to, vai Ņiživijs papildlaikā nespēlēja tāpēc, lai viņam pietaupītu enerģiju pēcspēles metienu sērijai, mūsu izlases galvenais treneris atbildēja apstiprinoši.

Treneris skaidroja mūsu komandas lēno sākumu: "Zinājām somu spēles stilu – viņi jau no paša sākuma izdara spiedienu, tāpēc mums bija svarīgi izturēt pirmās desmit minūtes. Tāpēc arī piespiedāmies vārtiem. Pret somiem bija grūtāk spēlēt nekā pret čehiem, jo somi ļoti labi slido."

"Kustības ziņā somiem nezaudējām. Mēs guvām divus vārtus vairākumā, arī viņi divreiz realizēja vairākumu, bet vienādos sastāvos momenti bija abām komandām. Edgars Masaļskis neslikti nostāvēja," piebilda Znaroks.

Treneris atklāja, ka šodien komandai rīta treniņa apmeklējums būs pēc katra hokejista individuālajiem ieskatiem: "Ja mums atļaus pārbīdīt treniņu uz vēlāku laiku, tad varbūt būs obligātais. Spēle pret somiem mums beidzās vēlu, kamēr vēl tiksim uz viesnīcu un gulēt. Pēc tādas spēles jau neviens nevarēs mierīgi aizmigt... Bet treniņš ielikts jau plkst. 10:00."

Znaroks uzskata, ka mūzu izlase šajā čempionātā izskatās labāk nekā tas bija pirms gada, kad pasaules meistarsacīkstes notika Vācijā, it īpaši tas attiecas uz fizisko sagatavotību.

Jalonens: "Komanda parādīja raksturu"

Savukārt Somijas izlases galvenais treneris Juka Jalonens pēc mača atzina, ka viņa vadītajai komandai nudien nav gājis viegli, taču spēlētāji spējuši saņemties un izcīnīt uzvaru: "Spēle bija ļoti smaga. Kaut gan mēs kontrolējām notikumus laukumā, mums bija daudz iespēju gūt vārtus, iemetām tikai divreiz. Tomēr komanda parādīja raksturu, atspēlējoties no rezultāta 1:2 ļoti sarežģītā situācijā."

1 2 3 71 komentārs

 +30 [+] [-]

, 2011-05-03 00:53, pirms 13 gadiem
Pusfinals sogad ka likts bus!!!!!!!!!!

 +40 [+] [-]

, 2011-05-03 00:54, pirms 13 gadiem
nu veiksmi un lielu cīņasparu pret dāņiem..nevaram vnk zaudēt.!!

 +24 [+] [-]

, 2011-05-03 01:04, pirms 13 gadiem
jaatziist ka znachokam taisniiba,bet nav ko gauzties, jaasanjemaas jaaizdara daanji un aiziet par 1/4 finaalu
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +13 [+] [-]

, 2011-05-03 01:08, pirms 13 gadiem
Tiesnesi, protams ne bez IIHF noradijumiem, korupcija
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: HAOSS

  +6 [+] [-]

, 2011-05-03 01:23, pirms 13 gadiem
Vienreiz pa visaam reizeem vajag kadam Latvijas fanam tur slovaakijaa sagaidiit tiesnesi pec speles un sadot kartigi pa muti un pateikt kapec sadeva! Ticiet man, to uzzinaas visi parejie tiesneshi, un turpmaak baidiisies tiesaat pret Latviju!
Citu metodi es neredzu! Citadi shitada pietiesashana turpinasies veel 15 gadus!

  +1 [+] [-]

, 2011-05-03 01:24, pirms 13 gadiem
Lai Sandis tagad pierada,kaa GM jaaciinaas par savu komandu aizkulisees!bez taa(aizkulisu ciinas) mees nekad nedabuusim respektu no tiesnesiem un IIHF!lipmenam varbuut ir teiksana par kaut ko,bet speelees tiesnesi muus uzmet katru gadu!

  +2 [+] [-]

, 2011-05-03 01:29, pirms 13 gadiem
Tad jau Lipmana un Fāzela draudzība ir fikcija ja jau nav ne mazākā respekta pret Latviju Lipmans ar Fāzeli neko nav iepotējuši tiesnešiem.
Lipmans dažus gadus atpakaļ kladzināja,ka abi esot baigie čomi un,ka ja ne viņu draudzība 2006 gada PČ Latvija nebūtu dabūjusi.
Sava vieta zem saulītes TOP 6 ir jāiekaro ar spēku un meistarību nevis jācer uz tiesnešu labvēlību Znarok!
Slēpts komentārs: Reinis.Birznieks18
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2011-05-03 01:36, pirms 13 gadiem
lukaz23 rakstīja: taisnība jau Znarokam ir,bet ceru ka IIHF neuzliks sodu viņam par tiesnešu kritizēšanu
Znaroks nesen plātījās,ka esot turīgs tā ka samaksās pats sodu un nebūs LHF jācieš zaudējumi dēļ neapdomīgiem izteikumiem.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2011-05-03 01:42, pirms 13 gadiem
Pedejais_vacietis rakstīja: bet nu nebija jau tur noraidījums pie 2:1 tā kā nešmorē te kāpostus neļāva uzvarēt, bet nekas, LV vēl parādīs spēku un ielidos 3niekā ar medaļām uz kakla
hokejā vēl nav sakārtota tā tiesāšanas vide, jo ja velkam paralēles ar basketbolu, kur LT spēlē, tad nav tur nekāda par labu, par sliktu lielā tiesāšana, viss notiek tā, kā ir, jo ir respekts pret visām izlasēm, katrā izlasē savas zvaigznes un miers.
Tad jau var būt vajag protestu uzmočīt un pie viena ar Kuldas papīriem aizsūtīt uz izskatīšanu komisijai?
Bija nebija kāda vairs starpība ja spēle noslēgusies un rezultāts ir zināms un protestu neviens nesniegs. Mums atliek samierināties ar faktu un nākotnē to ņemt vērā nevis kā vienmēr kāpt uz pašu nomestiem grābekļiem.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2011-05-03 01:52, pirms 13 gadiem
lkrnpk_2 rakstīja: Sakiet, ko gribat, bet Znaroks ir kruts tireneris... tieši tajā ziņā, ka Bikovs Vankūverā pēc zaudējuma par ''kloniem'' komandā sāka runāt, bet Znaroks NEKAD NEDIR*** PREŠĒ PAR SAVIEM SPĒLĒTĀJIEM. Viņš daļēji atgādina Murinjo- labāk pametīs presei kaulu par sliktu tiesāšanu, nekorektiem pretiniekiem u.t.t., bet tikai ne mazgās izlases netīro veļu kameru priekšā....
Vienreiz Znaroks izmeta par spēlētāju kopējo līmeni,bet pēc tās reizes tiešām klusē jo toreiz troksnis bija pamatīgs līdzjutēju rindās. Jau neatceros kura čempionāta laikā tas bija bet bija tāda lieta.

  +2 [+] [-]

, 2011-05-03 01:52, pirms 13 gadiem
Mēs šogad spēlējam labi, tiešām krīt acīs tā atšķirība starp pagājušo un šo gadu. Tas, ka tiesneši pietiesā par labu favorītam, ir fakts. Jebkurš, kas skatījās spēles pret Somiju un Čehiju, to redzēja. Vnk parasti tiesnešus publiski neviens nekritizē..bet Znaroks visu pareizi pasaka. Nez` vai tik neuzliks par to viņam naudas sodu...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2011-05-03 02:01, pirms 13 gadiem
G`day Mate! rakstīja: Mēs šogad spēlējam labi, tiešām krīt acīs tā atšķirība starp pagājušo un šo gadu. Tas, ka tiesneši pietiesā par labu favorītam, ir fakts. Jebkurš, kas skatījās spēles pret Somiju un Čehiju, to redzēja. Vnk parasti tiesnešus publiski neviens nekritizē..bet Znaroks visu pareizi pasaka. Nez` vai tik neuzliks par to viņam naudas sodu...
Znarokam uz to ir poh... Un pareizi dara,ka saka visu ko domā. Savādāk,ja mēs vēl klusēsim par šiem tiesnešiem,tad neviens par to neuzzinās un visi(t.i. citās valstīs) domās,ka viss ir kārtībā.

 +15 [+] [-]

, 2011-05-03 02:04, pirms 13 gadiem
Rīt no rīta ienākšu SC un lasīšu - IIHF piespriež Znarokam naudas sodu par tiesnešu publisku un morālu aizskaršanu

juristi varēs iepazīties ar nākamo lietu bet pareizi, par taisnību ir jācīnās
Slēpts komentārs: arvils

  +8 [+] [-]

, 2011-05-03 06:06, pirms 13 gadiem
arvils rakstīja: Ak, nabaga Latvija, kuru visi ienist! Iedomajieties, cik loti visiem patik Znaroka un Lipmana purni! Ja vel vards "Latvija" nebutu kaa lamuvards pasaulee, tad vismaz neviens nemaksatu tiesnesiem, lai mus norok?
Paskaties spogulī!

 +22 [+] [-]

, 2011-05-03 06:59, pirms 13 gadiem
"Tur 2 min jābūt! Hallo, tiesnešīīī!" /A. Ābols/

ŠITIE ĀBOLA VĀRDI. . .
BŪTU BIJIS GOLS!

  +3 [+] [-]

, 2011-05-03 07:12, pirms 13 gadiem
Diemžēl varu piekrits Znarokam, TIK NEOBJEKTĪVU TIESĀŠANAS MURGU nebiju redzējis kopš LAT-CAN spēles Rīgā. Sods Rēdliham bija parodija, pie tam tiesnesis, kas stāvēja 2 metrus no notikuma un skatījās virsū, izlēma NENORAIDĪT, tiesnesis kkur laukumā centrā sasktīja iespēju izvilkt somu.
..
Žēl, bet fakts, pārāk mazi esam lai sagaidītu objektivitāti.
Slēpts komentārs: issue

  -1 [+] [-]

, 2011-05-03 07:42, pirms 13 gadiem
Vienkārši trenera emocijas pēc tik smagas un punktu ziņā daļēji neveiksmīgas spēles.Jebkurā gadījumā, galvenā spēle ar Dāniju.Pat ja būtu uzvarējuši bullīšos.

  +4 [+] [-]

, 2011-05-03 07:48, pirms 13 gadiem
Jāpiekrīt Znarokam...Ješkas gadījumā tas tiesnesis kas iedeva noraidījumu nemaz īsti nevarēja redzēt kas notiek,tik to,ka nūja nokrita!!!
Slēpts komentārs: gollum
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2011-05-03 08:23, pirms 13 gadiem
jaa shogad IIHF ir riktiigi negodiigi un korumpeeti...
tik daudzus noraidiijumus neiedeva, un tas noraidiijums pie rezultaata 2:1 jeekabam, kur tas soms uzmeta nuuju gaisaa vispaar.....
Slēpts komentārs: FUNS

 +13 [+] [-]

, 2011-05-03 08:28, pirms 13 gadiem
Vakardien visi vareeja veerot jaunumu hokeja speeles noteikumos. Pirmie asni paraadijaas jau kad speeleeja RUS-SLO, kad Sloveenis, tieshi taapat kaa Jeshka ar sitienu no apakshas lai paceltu pretinieka nuuju, izsita nuuju no rokaam. Tas pats bija vakardien. Tikai kautkaa neredzeeju ka striipaini katreiz nosvilptu briizhos kad muuseejiem ar sitieniem no augshas tika izsistas nuujas un pat salauztas. Tikai 1X iedeva, taapat entie sitieni pa rokaam, kad muuseejie pat raadot tiesneshiem ka traapiits pa roku, nekaadi striipainie nereagjeeja. OK, somi objektiivi stipraaki, bet kad vakardien Herbis iemeta 2os, vinjiem saakaas panika un ja nebuutu Jeshas no pirksta izziistais noraidiijums, tad bija iespeeja arii nospeeleet liidz galam esot vadiibaa.
Es nezinu kaa paareejiem likaas, bet shoreiz ljoti uzkriitoshi tieshi Rekjis netureeja liidzi un bija viens no leenaakajiem muusu komandaa.

  +5 [+] [-]

, 2011-05-03 08:44, pirms 13 gadiem
Kirovs ir vecis vai nav ?

  +4 [+] [-]

, 2011-05-03 08:59, pirms 13 gadiem
tiesneshi negribeeja ,lai mees arii chehus uzvaram , gruuti Latvijas izlasi vinneet ,ja tiesneshi nebuus pret LV !! taapeec arii naakas nedaudz pret mums tiesaat (citreiz arii daudz ) !
1 2 3 71 komentārs