Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2861, Did:0, useCase: 3

Latvijas čempionāta simboliskajā komandā visvairāk balsu saņem Zabis, Bluks un Ančs

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Latvijas čempionāta simboliskajā komandā visvairāk balsu saņem Zabis, Bluks un Ančs
Bruno Zabis. Foto: HK Liepāja

Vakar notikušajā "Sporta tarkšķī" – portāla Sportacentrs.com rīkotajā tiešsaistes čatā, kurā iespēja piedalīties tiek dota jebkuram interesentam – tika spriests par Latvijas čempionāta hokejā pēdējo 12 gadu simbolisko izlasi. Centra uzbrucējs Bruno Zabis bija vienīgais, kurš tika iekļauts visās komandās.

Par atskaites punktu simboliskās izlases izveidošanai tika ņemts 2008. gads, kad Latvijā radās Kontinentālās hokeja līgas klubs Rīgas "Dinamo". Sekoja krīzes gadi, kamēr pēdējo sezonu laikā Latvijas čempionāts piedzīvojis augšupeju, piemēram, šajā sezonā par reālām titula pretendentēm varēja nosaukt vismaz četras komandas.

Ņemot vērā vidējos rādītājus, Sportacentrs.com redakcijas sastādītā simboliskā izlase izskatās sekojoši – vārtos Henrijs Ančs (iekļauts četrās no sešām komandām), aizsardzībā Toms Bluks (četras) un Mārtiņš Gipters (trīs), uzbrukumā Bruno Zabis (sešas). Uz divām atlikušajām uzbrukuma vietām konkurē trīs spēlētāji, katrs saņemot pa trim balsīm – Jānis Sprukts, Gatis Gricinskis un Elviss Želubovskis.

Saprotams, kādēļ "Liepājas" uzbrucējs Zabis kā vienīgais tika iekļauts visās simboliskajās izlasēs – skaitot no 2008. gada, viņš ar lielu atrāvienu ir Latvijas čempionāta rezultatīvākais spēlētājs. Zabis 254 spēlēs iekrājis 366 punktus, bet viņa tuvākajam sekotājam Mārim Diļevkam, kurš bieži spēlējis vienā maiņā ar Zabi, ir par 71 punktu mazāk. Jāpiebilst, ka Diļevka tika iekļauts tikai vienā izlasē.

Tika piedāvāts arī nosaukt simboliskās izlases treneri, un izskanēja četras kandidatūras – Leonīds Beresņevs, Aleksandrs Cicurskis, Ēriks Miļuns un Aleksandrs Macijevskis, kurš kā uzbrucējs tika iekļauts divās simboliskajās izlasēs.

Iepazīties ar vakardienas "Sporta tarkšķi" iespējams šeit.

Latvijas čempionāta simboliskā izlase Sportacentrs.com vērtējumā

AutorsVārtsargsAizsargsAizsargsUzbrucējsUzbrucējsUzbrucējs
Agris SuveizdaAnčsBluksGiptersZabisGricinskisDiļevka
Didzis RudmanisAnčsBluksK. RēdlihsZabisMacijevskisŽelubovskis
Jānis CelmiņšMuštukovsPujacsCinksZabisGricinskisSprukts
Jānis MatulisAuziņšPujacsK. RēdlihsZabisSpruktsŽelubovskis
Rolands EliņšAnčsBluksGiptersZabisSpruktsMacijevskis
Ulvis BrožeAnčsBluksGiptersZabisGricinskisŽelubovskis

  +2 [+] [-]

, 2020-05-26 11:21, pirms 4 gadiem
Diezgan nekorekts tops, jo, manuprāt, laika posms, kamēr eksistēja Metalurgs, Bebri un R2000 nav īsti bāžams vienā maisā ar to, kas sekoja vēlāk (Kurbads, Mogo un tamlīdzigi).
Būsim reāli, gan R2000, gan Metalurga, gan Bebru 2008.gada sastāvi bija krietni spēcīgāki.

     [+] [-]

, 2020-05-26 11:31, pirms 4 gadiem
zaibis

  +1 [+] [-]

, 2020-05-26 11:46, pirms 4 gadiem
kasagrande rakstīja: Diezgan nekorekts tops, jo, manuprāt, laika posms, kamēr eksistēja Metalurgs, Bebri un R2000 nav īsti bāžams vienā maisā ar to, kas sekoja vēlāk (Kurbads, Mogo un tamlīdzigi).
Būsim reāli, gan R2000, gan Metalurga, gan Bebru 2008.gada sastāvi bija krietni spēcīgāki.
2008/09 Baltkrievijas četrinieks jau uz vietas tik plejofus nospēlēja. Jā, jēdzīgāk būtu bijis skatīties topu no 2010. gada.

     [+] [-]

, 2020-05-26 12:00, pirms 4 gadiem
safitho rakstīja: 2008/09 Baltkrievijas četrinieks jau uz vietas tik plejofus nospēlēja. Jā, jēdzīgāk būtu bijis skatīties topu no 2010. gada.
Piekrītu, es arī nevēlējos jaukt kopā baltkrievu un mūsu čempjus. Latvijas čempionatu ne tik daudz ietekmēja dinamo, kau aiziešana no baltkrievu līgas un no tā es sāku savu atskaiti.

     [+] [-]

, 2020-05-26 12:45, pirms 4 gadiem
Visvairāk piekrītu Elstiņa izvēlei.Un pareizi,ka ir nodalīts posms līdz 2008 gadam,jo tad jau varētu visus izlases tā laika zvaigznes likt simbolenē,jo Rīga 2000 daudzi kādu laiku spēlējuši.

     [+] [-]

, 2020-05-26 13:48, pirms 4 gadiem
Bluks?! Tiešām?
Nepārprotiet mani - Bluks ir foršs čalis un lielisks cilvēks, bet labākais aizsargs?

     [+] [-]

, 2020-05-26 13:58, pirms 4 gadiem
Banss rakstīja: Piekrītu, es arī nevēlējos jaukt kopā baltkrievu un mūsu čempjus. Latvijas čempionatu ne tik daudz ietekmēja dinamo, kau aiziešana no baltkrievu līgas un no tā es sāku savu atskaiti.
Fana statusa noteicējs Namejs vakar bija tarkšķī? Slinkums šķetināt visu cauri. Viņam, kā "OHL apmeklēšāna ir rādītājs, ka esi okeja fans" tur bija jābūt un bija jābūt vienam no aktīvākajiem

     [+] [-]

, 2020-05-26 14:18, pirms 4 gadiem
Ja par laukuam spēlētājiem izvēle +- sakristu, jo varbūt ieliktu vai Egilu Kalnu kāda uzbrucēja vietā vai to pašu Cipuli, kas sāk lēnām atgādināt ka smuki karjeru beidza tiep paši Kerčš un Mociks tad treneru izvēle atšķirtos. Es kā treneri izvēlētos Ostošovu vai Sorokinu

     [+] [-]

, 2020-05-26 14:59, pirms 4 gadiem
Piekrītu Eliņam, bet tikai Bluka vietā liktu Mārtiņu Freimani.

     [+] [-]

, 2020-05-26 15:58, pirms 4 gadiem
Bzh rakstīja: Bluks?! Tiešām?
Nepārprotiet mani - Bluks ir foršs čalis un lielisks cilvēks, bet labākais aizsargs?
Klau, nu kāds labākais? Simboliskā izlase un Bluks ir viens no spilgtākajiem vietējā čempja simboliem!!! Principā nediskutējams! Tur vari ķērkt par daudziem cik viņi labāki, bet nav viņu Latvijas līgas simboliskajā izlasē un tur nav vietas daudziem lielmeistariem, kuri uzspēlējuši Latvijas līgā, bet vini nav līgas simboli. Es jau baigi gribēju Lukaševki arī tur iedabūt, bet ok Bluks- Gipters arī der.

     [+] [-]

, 2020-05-26 15:59, pirms 4 gadiem
piters_kvils_5491377 rakstīja: Fana statusa noteicējs Namejs vakar bija tarkšķī? Slinkums šķetināt visu cauri. Viņam, kā "OHL apmeklēšāna ir rādītājs, ka esi okeja fans" tur bija jābūt un bija jābūt vienam no aktīvākajiem
Ja bija tad toč ne aktīvākajos, vismaz es viņu nemanīju, bet nevaru galvot ka nebija, tā skrupulozi negāju visam cauri.

     [+] [-]

, 2020-05-26 18:07, pirms 4 gadiem
Pamulki, tops iet par speletajiem, ne klubiem!