Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Sotnieks nespēlē, "Lada" zaudē desmito reizi pēc kārtas

Artjoms Jeļisejevs
Artjoms Jeļisejevs

Sotnieks nespēlē, "Lada" zaudē desmito reizi pēc kārtas
Artis Ābols
Foto: hclada.ru

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) čempionātā jau desmito neveiksmi pēc kārtas piedzīvoja Arta Ābola un Viktora Ignatjeva trenētais klubs Toljati "Lada". "Lada", kuras sastāvā mačam šoreiz nebija pieteikts latviešu aizsargs Kristaps Sotnieks, savā laukumā ar 1:2 atzina Ņizņekamskas "Ņeftehimik" pārākumu.

„Lada” rindās trūka ne tikai Sotnieka, bet arī vēl vairāku pamatsastāva hokejistu. Traumu dēļ Artis Ābols pieņēma lēmumu par kādreizēja Rīgas dinamieša Čārlza Genoveja izmantošanu uzbrucēja pozīcijā.

„Ladai” komandai neveiksmīgs izrādījās mača sākums. Jau spēles otrajā minūtē laukuma saimnieki palika skaitliskajā mazākumā un „Ņeftehimik” atklāja rezultātu – Čeds Ravs noslēdza partneru iesākto kombināciju (0:1). Arī pirmās trešdaļas turpinājumā „Lada” hokejistiem neveicās. Savas iespējas uzbrukumā netika realizētas, bet trešdaļas izskaņā Andrejs Nestrašils „Ņeftehimik” pārsvaru dubultoja, panākot 0:2. Vērts pieminēt, ka Toljati vienība pirmajā trešdaļā izdarīja tikai piecus metienus pa pretinieku vārtiem, tikmēr „Ņeftehimik” pa Aleksandra Lazušina sargātajiem vārtiem meta 15 reizes.

Otrās trešdaļas ievadā laukumā turpināja valdīt „Ņeftehimik”. Viesi aktīvi uzbruka, cenšoties izmantot skaitlisko vairākumu, bet trešdaļas piektajā minūtē vienatnē pret Lazušinu izrāvās Dens Sekstons. Vārtsargs bija bezspēcīgs, taču Toljati vienību glāba vārtu pārliktnis. Otrā perioda izskaņā „Lada” pirmo reizi saņēma skaitlisko vairākumu, taču realizēto nespēja un pirms trešās trešdaļas divu vārtu pārsvaru saglabāja viesi.

Trešajā trešdaļā „Lada” aktivizējās un arvien aktīvāk devās uzbrukumā. Trešdaļas vidū labu iespēju neizmantoja Deniss Zernovs, bet pāri minūtes vēlāk „Lada” beidzot atguva vienus vārtus – precīzs bija Jefims Gurkins, panākot 1:2. Pamatlaika galotnē „Lada” aktīvi centās glābties, mainīja vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju, taču izvairīties no kārtējā zaudējuma nespēja.

„Lada” atkārtoja Rīgas „Dinamo” iespēto, piedzīvojot desmito zaudējumu pēc kārtas. Pēdējo panākumu Arta Ābola trenētā komanda izcīnīja 29. augustā. Ar septiņiem punktiem 14 spēlēs (divas uzvaras un 12 zaudējumi) „Lada” Austrumu konferences kopvērtējumā ieņem pēdējo 14. vietu.

Četru neveiksmju sēriju pārvarēja pērnās sezonas Gagarina kausa izcīņas fināliste Magņitogorskas „Metallurg”, kas savā laukumā dramatiskā cīņā pieveica „Sochi”. „Metallurg” pēc Jana Kovārža, Sergeja Tereščenko un Jevgeņija Timkina metieniem mača 25. minūtē izvirzījās vadībā ar 3:0. Taču Soču vienība padoties neplānoja un desmit minūtes vēlāk rezultāts bija jau 3:3. Turpinājumā pretinieki apmainījās vārtu guvumiem, bet pēdējais vārds piederēja „Metallurg” hokejistiem – Ņikita Pivcakins savai komandai panāca 5:4, bet punktu spēlei pielika Kovāržs – 6:4 „Metallurg” labā.

Zaudējumu šoreiz piedzīvoja Austrumu konferences līdervienība Kazaņas „Ak Bars”, kas viesos pagarinājumā ar 2:3 atzina Čeļabinskas „Traktor” pārākumu. Uzvarētājiem 1+1 bijušā Rīgas „Dinamo” uzbrucēja Pola Šehuras kontā. Savukārt Jekaterinburgas „Avtomobilist” sausā ar 4:0 sakāva Ufas „Salavat Yulaev”, visus vārtus gūstot spēles trešajā trešdaļā.

KHL spēles, 24. septembris

SpēleRezultāts
Traktor– Ak Bars3:2 P
Avtomobilist – Salavat Yulaev4:0
Metallurg – Sochi6:4
Lada – Neftehimik1:2

Izmantotie resursi:
Хоккей – Континентальная Хоккейная Лига –...

  +6 [+] [-]

, 2017-09-24 19:05, pirms 7 gadiem
Redz kā, Dinamo nav vienīgie!

  +7 [+] [-]

, 2017-09-24 19:09, pirms 7 gadiem
Tā vien izskatās, ka Arta laiks Toljati ir pagājis... Šaubos, ka viņam ir tik liels uzticības kredīts, lai pēc šādas zaudējumu sērijas viņu paturētu. Kā nekā ārzemju treneris, un Lada var ielikt vietējo speciālistu, kas ne sliktāk novadīs sezonu līdz galam.

     [+] [-]

, 2017-09-24 19:25, pirms 7 gadiem
Domāju, ka tā bija viņa pēdējā spēle pie Lada stūres.

  +2 [+] [-]

, 2017-09-24 19:49, pirms 7 gadiem
pernambucano, 19:25, pirms 24 minūtēm, ignorēt, atbildēt
Domāju, ka tā bija viņa pēdējā spēle pie Lada stūres.

Tā varētu būt.

     [+] [-]

, 2017-09-24 19:53, pirms 7 gadiem
„Lada” atkārtoja Rīgas „Dinamo” iespēto, piedzīvojot desmito zaudējumu pēc kārtas.

Autors nav īsti korekts.Rīgai ir desmit tīrie bezpunktu zaudējumi,bet Ladai tādu pēc kārtas ir 'tikai"astoņi.Tā kā vēl līdz RD "sasniegumam" ir jāpacenšās.

  +3 [+] [-]

, 2017-09-24 20:13, pirms 7 gadiem
Ābols no Ņiživija tālu nekrīt.

     [+] [-]

, 2017-09-24 21:24, pirms 7 gadiem
ābolu drīz atbrīvos moš nākamsezon, ja vēl DR pastāvēs, jāpiesaista viņš atpakaļ.

     [+] [-]

, 2017-09-24 21:36, pirms 7 gadiem
Ābols ir šķērēs, viņam nav kur sprukt - sastāva problēmas vēl lielākas nekā Dinamo... Neviens treneris ar tādu pieejamo materiālu neko jēdzīgu neizveidos. Dinamo šajā ziņā pat lielākas iespējas un cerības. Ja Lada grib pozitīvas pārmaiņas, tās saimniekiem jāatver maks un jānopērk vairākus normālus spēlētājus (ja tādi vēl ir pieejami).

  +1 [+] [-]

, 2017-09-24 21:42, pirms 7 gadiem
alguns rakstīja: „Lada” atkārtoja Rīgas „Dinamo” iespēto, piedzīvojot desmito zaudējumu pēc kārtas.

Autors nav īsti korekts.Rīgai ir desmit tīrie bezpunktu zaudējumi,bet Ladai tādu pēc kārtas ir 'tikai"astoņi.Tā kā vēl līdz RD "sasniegumam" ir jāpacenšās.
Pa lielam kada starpiba?rl Zaudejums ari Afrika ir zaudejums.
Bet nu ja, ka jau te daudzi saka, Abola dienas Lada komanda varetu but skaititas. Krize komandas snieguma ir nopietna, iespejams, pat nopietnaka neka RD. Komandas vadibai ir par ko palauzit galvu.Soca, starp citu, ari esot traumejies, tapec jau nespeleja sodien.

  -1 [+] [-]

, 2017-09-24 22:53, pirms 7 gadiem
Te kā dziesmā - Palīdzi dievs,palīdzi dievs visiem latvijas hokejistiem .Saved tos mājās pie Daugavas krastiem,saved tos mājās. Bez savas zemes tie NĪKST visās pasaules malās....
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2017-09-25 06:07, pirms 7 gadiem
teemu_saxon_121788018329042 rakstīja: Avto šosezon fantastisku hoķi rāda ! Lieliska komanda izveidota.
Vispār, līgas līmenis ir audzis pamatīgi. Jātur līdz, ja nē, KHL var izslēgt vājākos klubus.. Un te kā pirmie ir LADA !
Kā pirmie tie ir DINAMO RĪGA

     [+] [-]

, 2017-09-25 07:45, pirms 7 gadiem
Nepaies pat 2 nedēļas un Ābols būs RD štābā!

     [+] [-]

, 2017-09-25 17:15, pirms 7 gadiem
Izskatās, ka Dinamo atlaiž asistentus, cerot, ka Ankipānam drīz pievienosies Ābols...kā otrs asistents.. pa lēto.. jo nebūs īsti citu variantu viņam.