Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

"Lokomotiv" uzvar Magņitogorskā

Nauris Mackevičs
Nauris Mackevičs

"Lokomotiv" uzvar Magņitogorskā
Metallurg - Lokomotiv
Foto: ITAR-TASS

KHL pusfinālsērijas trešajā spēlē starp Magņitogorskas "Metallurg" un Jaroslavļas "Lokomotiv" pie panākuma tikuši "Lokomotiv", kas uzvarēja ar 4:2. Tieši viņi tagad izvirzījušies vadībā arī visā sērijā ar 2:1.

Pirmās pusfinālsērijas spēles bija ļoti dažādas. Ja pirmajā ar 3:0 pārāki bija Magņitogorskas "Metallurg", tad otrajā vēl pārliecinošāk ar 6:1 uzvarēja Jaroslavļas "Lokomotiv", tādējādi sērijā rezultāts bija 1:1.

Sērijas trešā spēle Magņitogorskā iesākās ar milzīgu mājinieku pārsvaru, kuri praktiski bez apstājas viesojās viesu zonā. Tas vainagojās ar to, ka "Lokomotiv" jau otrajā minūtē nopelnīja divu minūšu noraidījumu. "Metallurg" uzbruka bīstami, bet labas iespējas (īpaši Čistovam) netika izmantotas. Jau pēc brīža mājinieki ieguva vēl vienu iespēju spēlēt vairākumā. Šoreiz "Metallurg" uzbrukumā nebija tik bīstami, pie tam viesi pat izveidoja ļoti bīstamu pretuzbrukumu divi pret vienu, bet vārtos veiksmīgi darbojās Mezins. "Metallurg" turpināja uzbrukt (vēlreiz spēlēja arī vairākumā, bet nekā bīstama) un beidzot arī guva vārtus, bet mača tiesneši, noskatoties video atkārtojumu, nolēma vārtu guvumu neieskaitīt (viens no spēlētājiem atradās viesu vārtsarga zonā). Šāds notikumu pavērsiens mājiniekus vēl vairāk sadusmoja, jo tie sāka uzbrukt vēl aktīvāk un spēles 13. minūtē Jans Mareks, vienatnē ielaižoties viesu zonā, ar ļoti spēcīgu metienu atklāja spēles rezultātu. Magņitkas līdzjutēju prieki bija īsi, jo drīz vien ar vārtu guvumu atbildēja arī viesi – Iļja Gorohovs saņēma labu Ivana Tkačenko piespēli no aizvārtes un trieca ripu vārtos. Lai arī pirmajā periodā mājiniekiem bija nospiedošs pārsvars, rezultāts bija 1:1.

Otrā trešdaļa sākās ar negaidītu viesu vārtu guvumu, kad vairākas epizodes pēc kārtas neveiksmīgi nospēlēja Mezins, kurš nespēja tvert šķietami vienkāršus metienus, atsitot tos vārtu priekšā. Tas viss beidzās ar to, ka Jašins ieraidīja ripu jau tukšos vārtos. Šāds notikumu pavērsiens ļoti negatīvi ietekmēja mājiniekus, kuri sāka pieļaut muļķīgas kļūdas, atdodot iniciatīvu viesiem, kuri pat mazākumā izskatījās nesliktāk par pretiniekiem. Trešdaļas vidusdaļā "Lokomotiv" savērpa pamatīgu virpuli pret "Metallurg" vārtiem, bet Mezins darbojās pārliecinoši. Perioda otrajā pusē "Metallurg" ieguva iespēju divas minūtes spēlēt vairākumā, bet pat nespēja īsti ieiet viesu zonā. Savu iespēju spēlēt vairākumā ieguva arī "Lokomotiv", kuri iespieda mājiniekus viņu zonā, kas galu galā vainagojās arī ar panākumu – ripu vārtu priekšā saņēma Irgls, kurš to mierīgi apstrādāja un ieraidīja vārtu tuvajā stūrī. Kopumā šajā trešdaļā "Lokomotiv" izskatījās ievērojami pārāki.

Tie, kuri cerēja atlikušajās spēles 20 minūtēs ieraudzīt skatāmu hokeju noteikti vīlās redzētajā, jo "Lokomotiv" ierakās aizsardzībā, neļaujot "Metallurg" izveidot kaut ko bīstamu. Viss mainījās trešdaļas vidū, kad "Metallurg" kārtējo reizi šajā spēlē ieguva iespēju spēlēt vairākumā. "Metallurg" šādu iespēju garām nepalaida un panāca 2:3. Lielisku partnera piespēli saņēma Tomašs Rolineks, kurš nekavējoties pārvirzīja ripu viesu vārtos. Magņitka nekavējoties metās uzbrukumā, bet Gelašvili vārtos darbojās lieliski. Mājinieku labos nodomus izbojāja Iļja Proskurjakovs, kurš saņēma divu minūšu noraidījumu par tīšu ripas izmešanu no savas aizsardzības zonas. "Lokomotiv" nekavējās izmantot šādu dāvanu, panākot 4:2. Atlikušajā laikā vairs nekas bīstams neizveidojās, tādējādi "Lokomotiv" uzvarēja ar 4:2, izvirzoties vadībā arī visā sērijā - 2:1.

Nākamo spēli komandas aizvadīs jau rīt.

KHL pusfināls

Metallurg - Lokomotiv 2:4 (1:1, 0:2, 1:1)
12:37 1:0 Mareks, 15:59 1:1 Gorohovs (Tkačenko, Sjomins), 20:38 1:2 Jašins (Irgls), 38:26 1:3 Irgls (Okermans, Vašičeks, vair.), 51:11 Rolineks (Čistovs, Kudrna, vair.), 56:31 2:4 Vasiļjevs (Kļukins, vair.).
Vārtsargi: Mezins (no 40:00 Proskurjakovs) – Gelašvili.

Izmantotie resursi:
khl.ru

     [+] [-]

, 2009-03-23 18:23, pirms 15 gadiem
ātri gan
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -3 [+] [-]

, 2009-03-23 18:27, pirms 15 gadiem
ienīstu radikāļus rakstīja: Stulbā lokomotīve. Lai viņiem sliedes nozog un nodod metāllūžņos, bet viņi līkumā iekrīt aizā.
sākās.....Ak Bars, Loko - kas būs nākamie...?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2009-03-23 20:07, pirms 15 gadiem
Lokomotiv atguvušies pēc zaudējuma 1. spēlē.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2009-03-23 20:23, pirms 15 gadiem
radikāļu nīdējam būs lieli prieki pēc ''Bars'' kāsiena
turies, vecais!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja