Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Šuplers: "KHL pārtraukumā uzstādīto mērķi izpildījām"

Šuplers: "KHL pārtraukumā uzstādīto mērķi izpildījām"
Juliuss Šuplers
Foto: Romualds Vambuts, Sportacentrs.com

Pirms šodienas Kontinentālās Hokeja līgas (KHL) spēles starp vietējo Toljati "Lada" un Rīgas "Dinamo" mūsu komandas galvenais treneris Juliuss Šuplers sniedzis interviju.

Beidzies KHL čempionāta pārtraukums. Ar ko, Jūsu komanda, šajā laika posmā nodarbojās?
- Pirmkārt, mūsu spēlētājiem bija daudz traumu, kuras vajadzēja saārstēt. Otrkārt, daudzi spēlētāji bija saķēruši gripu, un daudziem bija augsta temperatūra. Pēc tam viņiem vajadzēja trenēties, lai atgūtu formu. Mērķis bija atjaunot fizisko formu tiem hokejistiem, kuri nespēlēja divas, trīs nedēļas. Strādājam pie izturības, spēka, dinamikas palielināšanas. Kopumā sistēma bija tāda pati kā citos pārtraukumos. Šajā pārtraukumā uzstādīto mērķi mēs izpildījām, nospēlējām spēli ar otro komandu. Esmu priecīgs, ka puiši ļoti centās, strādāja ar lielu pašatdevi.

Šobrīd Rīgas ''Dinamo” Rietumu divīzijā ieņem desmito vietu. Taču šī izbraukuma tūre (uzvaras pār ''Ak Bars” 3:1 un ''Ņeftehimik” 5:3) parāda, ka komandai ir potenciāls, un vieta turnīra tabulā varētu būt augstāka. Ar ko šīs problēmas ir saistītas?
- Uz šādu jautājumu esmu atbildējis, jau vairakkārt, ka sportiskās formas kāpumu nomaina kritums. Bez tam mums no sastāva izkrita astoņi hokejisti, bet rezervistu soliņš ir ļoti īss. Tāpēc nebija vienkārši kam spēlēt. Jauno hokejistu līmenis pagaidām nav augsts. Tāpat dažās spēlēs, uzvarot pirmos divus periodus, spēlētāji beigās salūza un izlaida uzvaru. Taču es ļoti cienu puišus par to, ka pat zaudējot, viņi nenolaida rokas. To pierāda spēles Kazaņā un Ņižņekamskā.

Daudz ticis runāts par to, ka ''Dinamo” spēlēs latviešu hokejisti, taču nesen Rīgā ieradās amerikāņu centra uzbrucējs Tailers Arnasons. Kāpēc izvēlējāties ar viņu parakstīt līgumu?
- Jā, šāda vēlēšanās ir, taču ne visi jaunie hokejisti šobrīd ir gatavi spēlēt KHL līmenī, bet mums radās nopietnas problēmas centra uzbrucēja pozīcijā. Uzaicinājām viņu, paskatīsimies, kas no tā sanāks.

Pirms spēles ar ''Ak Bars” netika atskaņota Latvijas himna. Vai spēlētājus pārāk neietekmēja šis pārpratums?
- Protams, bija nepatīkami, taču dzīvē visādi gadās, gadās arī rupjas kļūdas. Taču uzskatu, ka uz visu jāskatās no sportiskā viedokļa. Mēs visu sapratām un ļaunu prātu neturam.

"Lada" komandā spēlē divi slovāku hokejisti – Romāns Kukumbergs un Eriks Veissmans. Kā Jūs vērtējat viņu līmeni?
- Es ļoti labi pazīstu Romānu Kukumbergu, tā kā pats viņu esmu trenējis. Romāns ļoti labi spēlēja Slovākijas izlasē un Bratislavas klubā „Slovan”. Spēlētājam ir daudz plusu, taču ir arī mīnusi, taču par tiem nerunāšu. Savukārt kā spēlē Erikis Veissmans, diemžēl neesmu redzējis ne klubā, ne izlasē. Kaut gan pazīstu viņu personīgi – ļoti jauks puisis. Žēl, ka traumas dēļ viņš nespēlēs. Novēlu viņam pēc iespējas ātrāk izveseļoties un atgriezties sastāvā.

Kādas, pēc Jūsu domām, ir Slovākijas izlases izredzes Vankūveras Olimpiskajās spēlēs? Kurš, Jūsuprāt, ir favorīts?
- Es uzskatu, ka šai spēlētāju paaudzei, kura 2002. gadā Slovākijas izlases sastāvā izcīnīja zelta medaļas, tiek dota vēl viena iespēja parādīt sevi. Iespējams, ka šī iespēja ir pēdējā. Iespējas, kaut ko pierādīt Slovākijai ir – jo uz izlasi atbrauks vadošie NHL spēlētāji, turklāt arī jaunie spēlētāji sāk parādīt savu klasi. Taču vajag skatīties objektīvi, tā kā arī citas komandas būs ļoti spēcīgas. Izredzes uzvarēt ir Kanādai, ASV, Zviedrijai. Šobrīd ļoti spēcīga ir Krievijas izlase. Viņas iespējas ir milzīgas, taču vēlu veiksmi savai komandai – Slovākijas izlasei.''

Izmantotie resursi:
tltnews.ru

 +11 [+] [-]

, 2009-11-16 12:55, pirms 14 gadiem
Liels paldies par kvalitatīvo tulkojumu!!!

  +2 [+] [-]

, 2009-11-16 13:15, pirms 14 gadiem
"Tāpat, dažās spēlēs, uzvarot pirmos divus periodus, spēlētāji beigās salūza un izlaida uzvaru."

Kaut ka isti tadas speles atcereties nevaru? Manuprat bija vairak spelu kura tika ielaisti 3-4-5 varti un tikai tad sakts normali spelets, ne? Jeb sheit ir domata spele pret Torpedo, kad no 2-1 dabujam 7-2...

     [+] [-]

, 2009-11-16 13:40, pirms 14 gadiem
cerams ari turmak ari uzvaresim
Slēpts komentārs: Mr.Burns

  -3 [+] [-]

, 2009-11-16 14:06, pirms 14 gadiem
Pāvs, divas uzvaras un atkal krūtis izgāzis. Kamēr būs Šuplers, tikmēr DR kopumā turpinās spēlēt nestabili un tabulā būs zemāk par savām iespējām.

     [+] [-]

, 2009-11-16 14:19, pirms 14 gadiem
Ulrihs rakstīja: "Tāpat, dažās spēlēs, uzvarot pirmos divus periodus, spēlētāji beigās salūza un izlaida uzvaru."

Kaut ka isti tadas speles atcereties nevaru? Manuprat bija vairak spelu kura tika ielaisti 3-4-5 varti un tikai tad sakts normali spelets, ne? Jeb sheit ir domata spele pret Torpedo, kad no 2-1 dabujam 7-2...
Aha, tieši tā. Laikam skatījāmies dažādas spēles.

     [+] [-]

, 2009-11-16 14:35, pirms 14 gadiem
skataas, ka tik Latvijai nezaudee!!!!!!!

     [+] [-]

, 2009-11-16 14:39, pirms 14 gadiem
kāds nevar ieteikt kur skatīties spēli ?)

  +1 [+] [-]

, 2009-11-16 14:40, pirms 14 gadiem
jbk rakstīja: Pāvs, divas uzvaras un atkal krūtis izgāzis. Kamēr būs Šuplers, tikmēr DR kopumā turpinās spēlēt nestabili un tabulā būs zemāk par savām iespējām.
Tu tā runā itkā mūsu komandai būtu milzīgs budžets,ar mega spēlētājiem,un milzīgām iespējām.bet nevaram iespējas realizēt jo mums Suplers-sūdīgs treneris Nedaudz padomā ar to vietu ko sauc ar galvu,un tad raksti savas kakas.

     [+] [-]

, 2009-11-16 14:43, pirms 14 gadiem
shupleram cienju!

     [+] [-]

, 2009-11-16 14:54, pirms 14 gadiem
Dārgais Jūli, kā jaunie var būt vainīgi pie zaudējumiem trešajās trešdaļās, ja jaunie tajās nemaz nespēlē.
Pirmās divas tak tiek nospēlētas ļoti labi, tikai galīgi nemākulīgs treneris spēlē spēli ar divām, dažreiz trijām maiņām.
Paskaties kā tas pats Saulietis spēlē Baltkrievijā- 4 maiņā, un visi tur ir ļoti priecīgi par viņa spēli!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2009-11-16 17:06, pirms 14 gadiem
Šupler: šajās trīs spēlēs varēja redzēt, kā treniņos ir pieslīpēts VAIRĀKUMS. Tas ir pieslīpēts un ir lidzvērtīgs "0"....cik punktus sezonā esam pazaudējuši neveiksmīgā vairākuma izspēļu dēļ?!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2009-11-16 21:39, pirms 14 gadiem
Nu gan viņš lej-astoņi spēlētāji izkrita no sastāva-K.Rēdlihs,Karija,Cinks-kas tad vēl?Būtu labāk vairākumos shēmas iespēlējis,lai neesam pa pēdējām vietām šajā elementā...