Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Gagarina dienā - Gagarina kausa trešā finālspēle

Andrejs Siliņš

Gagarina dienā - Gagarina kausa trešā finālspēle
Foto: hcsalavat.ru

1961. gada 12. aprīlī krievu pulkvedis Jurijs Gagarins ar kosmoa kuģi "Vostok-1" kļuva par pirmo cilvēku cilvēces vēsturē, kurš lidojis kosmosā. Tieši pēc 50 gadiem par godu šim cilvēkam nosauktā Kontinentālās Hokeja līgas (KHL) izslēgšanas spēļu finālsērijas trešo spēli aizvadīs Ufas "Salavat Yulaev" un Mitišču "Atlant" vienības. Spēles sākums - 18:30.

Pirmajās divās spēles Ufā uzvaras svinēja mājinieki, bet abi mači nesa arī sasprindzinājumu un emocijas, ne vienmēr pozitīvi lādētas. Pirmajā mačā ufieši uzvaru izcīnīja tikai papildlaika otrajā minūtē, taču otrajā spēlē neiztika bez nesmukumiem. "Atzīšos, ka es nevēlējos vest komandu laukumā uz trešo periodu. Vēlējos vismaz kaut kā pievērst uzmanību notiekošajam. Man ir sāpīgi un kauns. Gagarina kausu nevajag vest prom no Ufas. Priekš kam vadāt turp un atpakaļ, ja viss tāpat jau ir skaidrs," Mitišču kluba ģenerāldirektora Andreja Vevrevko teiktais liek atcerēties notikušo otrajā mačā.

Neilgi pēc otrās trešdaļas sākuma "Atlant" uzbrucējam Fjodoram Fjodorovam soģi piešķīra lielo 5+20 minūšu sodu un, spēlējot tik ilgi mazākumā, viesi ielaida divus vārtus, kas arī izšķīra spēles likteni - 1:3 mačā un jau 0-2 sērijā. Līgas vadība vēlāk atzina, ka tiesneši pieļāvuši kļūdu un svilpotājus diskvalificēja, pagaidām līdz sezonas beigām, tai pat laikā norādot, ka nesmuki izrunāties par tiesnešu darbību ir neprofesionāli no kluba un spēlētāju puses... Fjodorovam piešķirtais sods - atcelts.

"Čehijā finālspēles tiesā ārzemju tiesneši, kāpēc arī KHL vadība nevarētu pieņemt līdzīgus lēmumus, tas būtu tikai godīgi," vienam no Mitišču labākajiem spēlētājiem Janam Marekam grūti nepiekrist. Lai nu kā, otrā mača rezultāts vairs nemainīsies, un, ja "Atlant" vēlas lauzt sērijas gaitu, notikušais jāaizmirst, un jāsakopo visi spēki, lai, tagad spēlējot mājās, sēriju izlīdzinātu.

Regulārajā sezonā komandas uzvaras dalīja uz pusēm - katrai pa vienai savās mājās. Tomēr atšķirībā no "Atlant" Ufa izbraukumā nespēja tikt arī pie viena punkta un 22. oktobra vakarā zaudēja sausajā - 0:2. Vai "Salavat" spēs pārvarēt nepatiku spēlēt Mitiščos un izcīnīt jau trešo uzvaru pēc kārtas, redzēsim šovakar.

  +6 [+] [-]

, 2011-04-12 10:35, pirms 13 gadiem
1961.gada 12.aprīlī Jurijs Gagarins bija vecākais leitnants ( pēc lidojuma viņam tika piešķirta majora pakāpe)

     [+] [-]

, 2011-04-12 12:04, pirms 13 gadiem
un zinātnieki vēl strīdas, vai viņš tiešam ir bijis visumā
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2011-04-12 12:30, pirms 13 gadiem
Yuri rakstīja: LOL... strīdas un smejas vai amīši ir tiešām bijuši uz Mēness, ne jau par to vai Gagārins ir biis visumā...
Izlasi pēdējo Klubu. Tur par Gagarinu un daudzi ir, kas apšauba to, vai viņš lidojis Kosmosā.

     [+] [-]

, 2011-04-12 13:01, pirms 13 gadiem
Šodien,iespējams tiesās Odiņš,tā kā būs ārzemju tiesnesis.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2011-04-12 15:40, pirms 13 gadiem
Kaspars_Biedriņš rakstīja: Izlasi pēdējo Klubu. Tur par Gagarinu un daudzi ir, kas apšauba to, vai viņš lidojis Kosmosā.
Nebija tik daudz apstrīdēts tas, ka viņš patiešam lidoja, bet gan tas, vai viņš bija pirmais, kas lidoja

  +1 [+] [-]

, 2011-04-12 15:53, pirms 13 gadiem
AIR rakstīja: Nebija tik daudz apstrīdēts tas, ka viņš patiešam lidoja, bet gan tas, vai viņš bija pirmais, kas lidoja
Tas arī. Bet nu ir tādi, kas uzskata, ka Gagarins nav lidojis, jo izskatījies pārāk svaigs un možs pēc lidojuma, kam vajadzēja atstāt ārkartīgi smagas sekas. Iespējams, kāds cits lidojis viņa vietā, bet Gagarinam bija ideālā izcelsme - īsts proletārietis, kamēr viņa konkurentiem bija "nepareizās" saknes. Daudzas lietas mēs neuzzināsim. Protams, pats es gribētu ticēt, ka viņš lidoja un amerikāņi izsēdās uz Mēness.

     [+] [-]

, 2011-04-12 16:48, pirms 13 gadiem
Gribētos ticēt, ka Gagarins patiešām ir bijis kosmosā.
Kaut gan versijas ir daudzas un dažādas.Vairākus gadus atpakaļ lasīju rakstu, kurā kāda zinātnieku vai žurnālistu ( īsti neatceros )grupa diezgan argumentēti pierādīja, ka tā visa bijusi falsifikācija.
Tieši tāpat daudz ir dzirdēts par to, ka amerikāņu izkāpšana uz mēness ir viss mākslīgi pāviljonos filmēts.
Tas, ka Gagarins savu dzīvi ir beidzis psihiatriskajā slimnīcā, gan laikam ir visai ticams.

  +1 [+] [-]

, 2011-04-12 18:54, pirms 13 gadiem
Ja nu kāds vēl neskatās, vai nevar atrast adresi, tad šeit būs!
Watch Live Atlant Mytischi vs Salavat Yulaev...