Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Mākulēns

"Lokomotiv" panāk 2:0 vadību sērijā

"Lokomotiv" panāk 2:0 vadību sērijā
Aleksejs Jašins
Foto: ITAR-TASS

KHL ceturtdaļfinālā otrajā savstarpējā spēlē Jaroslavļas "Lokomotiv" savā laukumā ar rezultātu 5:3 pārspēja Maskavas "Spartak", izvirzoties sērijā vadībā ar 2:0. Trīs vārtus uzvarētāju labā guva Aleksejs Jašins.

Spēli sparīgāk iesāka "Spartak", aktīvi uzbrūkot un pie katras iespējas nekautrējoties mest pa vārtiem, taču pirmie vadībā izvirzījās mājinieki. Astotajā minūtē pretuzbrukumā Aleksejs Jašins ar precīzu tālmetienu panāca 1:0 par labu "Lokomotiv". Perioda pēdējā minūtē Maskavu no otro vārtu zaudējuma glāba vārtu stabiņš.

Otrās trešdaļas sākumā agresīvo centienu atspēlēties dēļ "Spartak" nācās deviņas minūtes spēlēt mazākumā, taču Jaroslavļa skaitliskā vairākuma iespējas izmantot neprata. Perioda 16. minūte savus mača otros vārtus, dubultodams "Lokomotiv" pārsvaru, guva Jašins. Jau pēc minūtes Aleksandrs Grozdeckis ar metienu no vārtu priekšas atjaunoja vienas ripas deficītu Maskavai - 1:2.

Līdz nākamajiem vārtiem bija jāgaida gandrīz 16 minūtes, kad trešās trešdaļas vidū, realizējot skaitlisko vairākumu, Dmitrijs Tarasovs panāca neizšķirtu. Abas komandas uzsāka īstu uguņošanu, pamīšus apmainīdamās vārtu guvumiem, un piecas minūtes pirms pamatlaika beigām rezultāts bija 4:3 par labu "Lokomotiv". Trešdaļas 19. minūtē ripu jau tukšos vārtos raidīja Jašins, gūstot "hat-trick" un noskaidrojot spēles gala rezultātu - Jaroslavļas uzvara ar 5:3.

Pēc šī mača "Lokomotiv" sērijā pret "Spartak" atrodas vadībā ar 2:0. Nākamā abu komandu spēle notiks 14. martā Maskavā.

Izmantotie resursi:
khl.ru


, 2009-03-12 20:32, pirms 15 gadiem
Jašinam kkada Piektaa jauniiba
, 2009-03-12 20:44, pirms 15 gadiem
skatijos spēli krievu sport kanālā, bet pēc pirmās trešdaļas sāka rādīt futbolu cska-šahtjor biju spiests pārslēgties uz sport planeta, diemžēl krievijā futbols ieliek hokejam, šis gadijums ir vēl viens arguments lai nākamgad NTV+ iegūtu tiesības rādīt KHL spēles un izveidotu hokeja kanālu.
Nikolajs Jeļisejevs. Foto: Kaspars Volonts/dinamoriga.lv
43

LHF noraidījusi Jelisejeva pāreju uz okupantu līgas klubu ''Admiral''

Latvijas Hokeja federācija (LHF) noraidījusi uzbrucēja Nikolaja Jelisejeva pāreju uz okupantu līgas klubu Vladivostokas ''Admiral'', teikts federācijas paziņojumā.
Osi Vēnenens. Foto: Petteri Paalasmaa/All Over Press
73

Somu hokejists: "Krimai vajadzēja atvērt acis. Man kauns par mūsu naivumu"

2016. gadā karjeru noslēgušais somu hokejists Osi Vēnenens pēdējās divas sezonas aizvadīja Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubā Helsinku "Jokerit". Viņš atzinis, ka dzīvojis burbulī, kuram vajadzēja plīst jau pēc Krimas okupācijas, nevis tikai tagad.
Jānis Kalniņš. Foto: Växjö Lakers
138

LHF noraida "Amur" pieprasījumu Kalniņa pārejai

Latvijas Hokeja federācija (LHF) centrālajā transfēru sistēmā saņēma pieprasījumu apstiprināt Jāņa Kalniņa pāreju uz Krievijas komandu Habarovskas "Amur" un uzreiz šo pieprasījumu noraidīja, portālam Sportacentrs.com šodien apstiprināja LHF ģenerālsekretārs. Pēc IIHF noteikumiem LHF gan nav tiesīga to darīt, tāpēc jārēķinās ar to, ka IIHF pati apstiprina Kalniņa pievienošanos "Amur", taču tiek cerēts, ka IIHF izpratīs LHF situāciju un neuzliks sankcijas.