Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

"Lokomotiv" sper soli tuvāk kausam

Nauris Mackevičs
Nauris Mackevičs

"Lokomotiv" sper soli tuvāk kausam
"Lokomotiv" hokejisti
Foto: ITAR-TASS

KHL finālsērijas trešajā spēlē pie sava otrā panākuma tikuši Jaroslavļas "Lokomotiv", kas šoreiz savā laukumā uzvarēja "Ak Bars" ar 3:0. Divus no trīs vārtiem lokomotīve guva vairākumā.

Jaroslavļas "Lokomotiv" pirmajās divās sērijās spēlēs atstāja pārliecinošāku iespaidu. Pirmajā spēlē viņi uzvarēja ar 3:0 un arī otrajā sērijas spēlē atradās vadībā ar trīs vārtu pārsvaru, taču pamanījās šo pārsvaru izsēt, beigās piekāpjoties ar 3:4.

Šodienas spēli tieši Jaroslavļas hokejisti uzsāka mazliet aktīvāk, bet rupja aizsardzības kļūda otrajā minūtē gandrīz visu izbojāja, taču "Ak Bars" hokejists nespēja izmantot izgājienu viens pret vienu. Viesi uzreiz nopelnīja divu minūšu noraidījumu. "Lokomotiv" vairākas reizes bija tuvu vārtu guvumam, bet labi vārtos darbojās Norena un arī aizsargi bija uzmanīgi. Likās, ka šis vairākums tā arī paliks neizmantots, bet tad kļūdījās jau pieminētais Norena un Nilsons no zonas vidus meta praktiski tukšos vārtos – 1:0. "Lokomotiv" izskatījās krietni vien ātrāki un svaigāki par viesiem, bieži vien vienkārši noskrienot tos. Kazaņas hokejisti vairākas reizes meta no tālākas distances, taču Gelašvili vārtos izskatījās ļoti pārliecinoši. Perioda vidusdaļā mājinieki ieguva otru iespēju spēlēt vairākumā. Lai arī momenti bija, rezultāts nemainījās. Atlikušajā laikā spēle izlīdzinājās, bet momentu praktiski nebija. 1:0 "Lokomotiv" labā.

Spēles otro divdesmitminūti jau labāk un aktīvāk uzsāka Kazaņas hokejisti, kuri ātri vien ieguva iespēju arī spēlēt vairākumā. Momenti tika izveidoti, bet vārtu guvumu nebija. Pēc brīža nevajadzīgu noraidījumu nopelnīja Višņevskis, atkal atstājot mājiniekus mazākumā. "Ak Bars" vairākas reizes varēja izcelties, bet lielisks bija Gelašvili, kurš spēja tvert šķietami netveramus metienus. Izturējuši mazākumā paši mājinieki ieguva iespēju spēlēt vairākumā un savu iespēju garām nepalaida. Lielisku piespēli vārtu priekšā saņēma Jašins, kurš noguldīja Norenu, bet pats metienu neizdarīja, nolemjot atspēlēt Irglam, kurš izrādījās veiklākais vārtu priekšā. Jāsaka, ka šajā situācijā mājiniekiem ļoti paveicās, jo aizsargs nobloķēja Irgla metienu, bet neredzēja, ka ripa pa ļoti augstu trajektoriju turpina lidot iekšā vārtos. "Ak Bars" trešdaļas otrajā pusē radās lieliska iespēja lauzt šīs spēles ritējumu, jo komanda ieguva piecu minūšu vairākumu. Šajā laikā viesiem bija vismaz trīs izcilas vārtu gūšanas iespējas, bet Gelašvili vārtos bija vienkārši fantastisks, pie tam brīžiem "Lokomotiv" palīdzēja tikai un vienīgi veiksme. Šķita, ka trešdaļa ar rezultātu 2:0 arī noslēgsies, bet tad mājinieki guva vēl vienus vārtus, pie tam atkal viņiem ļoti paveicās, kad pēc Okermana uzmetiena uz vārtiem ripa trāpīja pa aizsarga slidu un ieslīdēja vārtos.

Visu cieņu "Ak Bars", kas nepadevās un ļoti aktīvi uzsāka pēdējo periodu. "Lokomotiv" aizsargi arvien biežāk nespēja izsekot līdzi viņu kombinācijām, bet viņus glāba vārtsargs. Labā pozīcijā vārtu priekšā ripu saņēma Morozovs, bet uzmeta virsū vārtsargam. Kazaņas hokejisti atkal ieguva iespēju spēlēt vairākumā, bet Jaroslavļas hokejisti ar kopējiem spēkiem izturēja. Izturējuši šo uzbrukumu vilni mājinieki sāka spēlēt arvien pārliecinošāk. Spēles beigu daļā abām komandām bija vismaz pa divām lieliskām iespējām gūt kādus vārtus, bet tas nenotika. Pēdējās minūtes bija diezgan saraustītas, jo tiesneši fiksēja vairākus pārkāpumus pēc kārtas. Par labāko uzvarētājiem tika atzīts Markuss Nilsons, bet zaudētājiem labākais bija Aleksandrs Stepanovs.

"Lokomotiv" izvirzījušies vadībā sērijā ar 2:1. Nākamā spēle tiks aizvadīta jau rīt.

KHL fināls, 3. spēle

Lokomotiv - Ak Bars 3:0 (1:0, 2:0, 0:0)
3:44 1:0 Nilsons (Galimovs, vair.), 32:32 2:0 Irgls (Jašins, Vašičeks, vair.), 39:11 3:0 Okermans (Anikejenko).

Izmantotie resursi:
khl.ru

  +2 [+] [-]

, 2009-04-05 18:23, pirms 15 gadiem
Mala4i Es par Lokomotīvi Un labu Hokeju!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +7 [+] [-]

, 2009-04-05 18:35, pirms 15 gadiem
Lowd1nG rakstīja: Mala4i Es par Lokomotīvi Un labu Hokeju!
nepareizi. Par labu hokeju un DINAMO!!

  +4 [+] [-]

, 2009-04-05 19:16, pirms 15 gadiem
Loko izskatās labāki!!!

  -2 [+] [-]

, 2009-04-05 20:19, pirms 15 gadiem
Lowd1nG rakstīja: Mala4i Es par Lokomotīvi Un labu Hokeju!
nu no laba hokeja e stur maz ko redzeeju! gribas redzeet aatru uzbrukuma speeli ar daudz vaartiem utt, bet te ne shis ne tas!!!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2009-04-05 20:51, pirms 15 gadiem
ljoti neinteresants hokejs (to saka ari krievijas lidzjuteeji)!
pashi nespeelee un AkBarsam speeleet nedod....

IMHO, pat "Lada" speelee interesantaak.

  +1 [+] [-]

, 2009-04-05 21:11, pirms 15 gadiem
es to no loko nebiju gaidījis, labi spēlē ja jau tik tālu tikuši....

     [+] [-]

, 2009-04-05 21:36, pirms 15 gadiem
Dinkis4 rakstīja: Boby tu man pipeli suukāsi
podziņu "labot" neatradi, vai vienkārši tavs intelekta līmenis nav piemērots, lai kko tādu iedomātos....!! Nevis jaunu postu rakstīt!

     [+] [-]

, 2009-04-05 21:57, pirms 15 gadiem
No paša pleijoff sākuma biju licis uz kazaņu, bet pastoties kā lokomatīve ņem uz pieredzi un jašina lielisko sniegumu, vienkārši nevar nemainīt savas domas par jaroslavļu.

     [+] [-]

, 2009-04-05 23:37, pirms 15 gadiem
Nu nezinu, es par Barsu!! Šodien barsi neparedīja labu spēli, kaut gan 2. spēlē bija daudz labaki un Loko neko nevarēja viņiem pretoties..

     [+] [-]

, 2009-04-06 00:06, pirms 15 gadiem
Man kautkā KHL bez Dinamo likas stipri garlaicīga...

--------------------
lvhokejs.lv - Tavs hokejs portāls!

  +1 [+] [-]

, 2009-04-06 09:43, pirms 15 gadiem
Mani tik interesē,kāds izskatīsies tas Gagārina kauss.....