Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Autors: Gatis Druvietis

Minskas "Dinamo" vadītājs: "Cīnīsimies par KHL izslēgšanas spēlēm"

Minskas "Dinamo" vadītājs: "Cīnīsimies par KHL izslēgšanas spēlēm"
Dmitrijs Baskovs. Foto: Staņislavs Koršunovs, sport.tutby.net

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) kluba Minskas "Dinamo" ģenerāldirektors un Baltkrievijas Hokeja federācijas priekšsēdētāja pienākumu pildītājs Dmitrijs Baskovs atklāj, ka ir apmierināts ar komandas spēlētāju sastāvu, kas var cīnīties par krietni labāku vietu nekā pagājušajā sezonā.

Atgādinām, ka KHL pagājušajā sezonā cīņā par priekšpēdējo vietu Rīgas "Dinamo" (41 punkts) apsteidza principiālo konkurentu Minskas "Dinamo" (39 punkti). Starpsezonā šo komandu spēlētāju sastāvs krietni vien mainījies.

"Ir paveikts liels darbs, lieliska [spēlētāju] parakstīšanas kampaņa. Mums izdevās noturēt gandrīz visus vadošos spēlētājus un nostiprināt komandu ar spēcīgiem hokejistiem. Esmu pārliecināts, ka pat šādos sarežģītos apstākļos mums ir izdevies savākt labu komandu, kas cīnīsies par izslēgšanas spēlēm. Mēs izvirzām lielus mērķus," saka Dmitrijs Baskovs. "Katru gadu finansējums ir samazinājies, un šogad tas ir sasniedzis vēsturisku minimumu. Mums izdevās noslēgt labus komerclīgumus. Pateicoties šādai sadarbībai, mēs tomēr esam KHL čempionātā un priecēsim līdzjutējus ar savu spēli."

Meklējot leģionārus klubam, tiek domāts arī par Baltkrievijas izlases vajadzībām. "Šobrīd kluba sastāvā ir 12 ārzemju spēlētāji. Bet tikai četri no viņiem ir spēlējuši savu valstu izlasēs [Dominiks Furhs, Raiens Spūners, Robs Klinkhammers, Brendons Kozuns]. Krievijas spēlētāji, kā jūs zināt, nav leģionāri. Orientējāmies uz tādu spēlētāju parakstīšanu, kuri nav spēlējuši savās nacionālajās izlasēs. Turklāt nākamajā pasaules čempionātā trīs ārzemju spēlētāji jau spēlēs Baltkrievijas izlasē. Ja kādam no pārējiem leģionāriem, kuri nav spēlējuši savās izlasēs, parādīsies vēlēšanās un sevi labi parādīs, tad Baltkrievijas Hokeja federācija, saskaņojot ar Sporta ministriju, apsvērs iespēju mainīt viņa sporta pilsonību," norāda kluba ģenerāldirektors un federācijas tagadējais šefs.

KHL jaunās sezonas sākumā Minskas "Dinamo" mājas mačos drīkstēs aizpildīt 50% no skatītāju vietām tribīnēs. Koronavīrusa pandēmijas apstākļos tik liels procents nav nevienam citam KHL klubam. "Ir līgas ieteikumi un prasības, kas orientējas uz 10% apmeklētību. Tomēr ir arī mūsu labā griba aizpildīt arēnu, ņemot vērā mūsu likumdošanu. Sekosim līdzjutēju vēlmei apmeklēt spēles un ņemsim vērā sociālo distanci. Pirmajā mājas spēļu sērijā varēsim aizpildīt pusi no arēnas," informē Baskovs.

Baltkrievijas galvaspilsētā sezonā tiks atklāta 3. septembrī, kad vietējais "Dinamo" uzņems latviešu vārtsarga Jāņa Kalniņa pārstāvēto Helsinku "Jokerit".

Izmantotie resursi:
rsport.ria.ru


, 2020-09-01 15:59, pirms 4 gadiem
ute
, 2020-09-01 16:05, pirms 4 gadiem
Ar Rīgu tu cīnīsies,lai atkal pēdējais nepaliktu.
, 2020-09-01 16:15, pirms 4 gadiem
minskai sastāvs šogad ir labs
mīnuss - vājš treneris
bet tas baskovs ir diktatoriska režīma apoloģēts
, 2020-09-01 16:23, pirms 4 gadiem
Minskieši molodčiki! Teicams cīņasspars! Taču no Rīgas Dinamiešu ģērēm tas neglābs....
, 2020-09-01 16:53, pirms 4 gadiem
Izcila stratēģija izlasei: piesaistīsim otršķirīgus leģionārus un naturalizēsim. Šādi baltkrievu hokejs ilgtermiņā kļūs varens.
, 2020-09-01 17:24, pirms 4 gadiem
Lunkanais aparatčiks intervijā: https://by.tribuna.com/tribuna/blog... Labi komentāri. Skaidri un gaiši: klub gavņišče...
, 2020-09-01 18:10, pirms 4 gadiem
žēl tomēr , ka džokeri neiedeva kurvīti. uz ģinamo riga bezjēdzīgi cerēt.
, 2020-09-01 19:18, pirms 4 gadiem
kastrolis rakstīja: Izcila stratēģija izlasei: piesaistīsim otršķirīgus leģionārus un naturalizēsim. Šādi baltkrievu hokejs ilgtermiņā kļūs varens.
Nevis Minskas Ģinama, bet gan XK "Ļegion V Nature".

pērkot ārzemniekus valstsvienībai, vēl neviena no tām nav kļuvusi varena.
Nikolajs Jeļisejevs. Foto: Kaspars Volonts/dinamoriga.lv
43

LHF noraidījusi Jelisejeva pāreju uz okupantu līgas klubu ''Admiral''

Latvijas Hokeja federācija (LHF) noraidījusi uzbrucēja Nikolaja Jelisejeva pāreju uz okupantu līgas klubu Vladivostokas ''Admiral'', teikts federācijas paziņojumā.
Osi Vēnenens. Foto: Petteri Paalasmaa/All Over Press
73

Somu hokejists: "Krimai vajadzēja atvērt acis. Man kauns par mūsu naivumu"

2016. gadā karjeru noslēgušais somu hokejists Osi Vēnenens pēdējās divas sezonas aizvadīja Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubā Helsinku "Jokerit". Viņš atzinis, ka dzīvojis burbulī, kuram vajadzēja plīst jau pēc Krimas okupācijas, nevis tikai tagad.
Jānis Kalniņš. Foto: Växjö Lakers
138

LHF noraida "Amur" pieprasījumu Kalniņa pārejai

Latvijas Hokeja federācija (LHF) centrālajā transfēru sistēmā saņēma pieprasījumu apstiprināt Jāņa Kalniņa pāreju uz Krievijas komandu Habarovskas "Amur" un uzreiz šo pieprasījumu noraidīja, portālam Sportacentrs.com šodien apstiprināja LHF ģenerālsekretārs. Pēc IIHF noteikumiem LHF gan nav tiesīga to darīt, tāpēc jārēķinās ar to, ka IIHF pati apstiprina Kalniņa pievienošanos "Amur", taču tiek cerēts, ka IIHF izpratīs LHF situāciju un neuzliks sankcijas.