Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2977, Did:0, useCase: 3

Indraša kluba galvenais treneris Kraiss kļuvis par Vācijas hokeja izlases stūrmani

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

Indraša kluba galvenais treneris Kraiss kļuvis par Vācijas hokeja izlases stūrmani
Harolds Kraiss. Foto: Marco Leipold/City-Press

Latviešu hokejista Mika Indraša pārstāvētās Šveningeras ''Wild Wings'' galvenais treneris Harolds Kraiss šodien apstiprināts Vācijas vīriešu hokeja izlases galvenā stratēģa amatā.

64 gadus vecais Kraiss pie Vācijas hokeja izlases stūres aizstās Toni Sederholmu, kurš pagājušā gada novembrī lauza līgumu ar Vācijas Hokeja federāciju, lai vadītu Šveices klubu ''Bern''.

Kraisam šī nebūs pirmā pieredze Vācijas izlasē. Laikā no 2010. līdz 2012. gadam viņš bija Ūves Krupa un Jakoba Kollikera asistents pasaules čempionātos.

Kanādā dzimušais vācu speciālists visu profesionālā spēlētāja karjeru pavadīja Manheimas klubā, kā arī pārstāvēja Rietumvācijas izlasi astoņos pasaules čempionātos un divās Ziemas olimpiskajās spēlēs. Pēc profesionāļa karjeras beigām 1997. gadā Kraiss trīs sezonas strādāja kā Manheimas ''Adler'' galvenā trenera asistents.

Karjeras laikā Kraiss strādājis arī Šveicē, 2006. un 2008. gadā attiecīgi ar ''Lugano'' un Cīrihes ''Lions'' kļūstot par Šveices čempionu. Iepriekšējās četras sezonas speciālists vadīja Diseldorfas klubu DEL līgā, bet no šīs sezonas ir Mika Indraša pārstāvētās Šveningeras ''Wild Wings'' galvenais treneris.

Izmantotie resursi:
https://www.iihf.com/en/events/2023...