Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2977, Did:0, useCase: 3

Arī Čehija okupantiem saka nē – līgums KHL aizvērs durvis uz izlasi

Agris Suveizda

Arī Čehija okupantiem saka nē – līgums KHL aizvērs durvis uz izlasi
Mihals Jordāns (vidū). Foto: imago/Lehtikuva/Scanpix

Čehijas Hokeja federācija šodien pieņēmusi oficiālu lēmumu uz valstsvienību vairs nesaukt čehu spēlētājus, kuri pārstāv Kontinentālās hokeja līgas jeb Krievijas atklātā čempionāta klubus.

"Čehijas Ledus hokeja federācijas Izpildkomiteja šodienas sēdē nolēmusi nesaukt uz izlasi spēlētājus, kuri vai nu ir parakstījuši, vai parakstīs līgumus ar jebkuru KHL klubu pēc krievu invāzijas sākuma Ukrainā," pausts federācijas paziņojumā.

Ar līgumiem Kontinentālajā hokeja līgā pašlaik ir četri čehu spēlētāji, un lielāko rezonansi šovasar izraisījis krievu izcelsmes uzbrucējs Dmitrijs Jaškins, kurš savulaik divas sezonas pavadīja Maskavas "Dynamo", pagājušajā sezonā atgriezās Nacionālajā hokeja līgā, bet šovasar kļuvis par Sanktpēterburgas SKA kapteini. NHL Jaškins 315 spēlēs ir sakrājis 70 (27+43), bet izlasi pārstāvējis divos pasaules čempionātos, 18 spēlēs tiekot pie 11 (6+5) punktiem.

Tā kā Izpildkomiteja norādījusi, ka šis lēmums attiecas uz līguma parakstīšanu vai pagarināšanu, sākot ar šā gada 24. februāri, interesantāka situācija ir 32 gadus vecā Habarovskas "Amur" aizsarga Mihala Jordāna un 28 gadus vecā Vladivostokas "Admiral" aizsarga Libora Šulāka gadījumā – viņi savus līgumus pagarināja vēl pirms karadarbības paplašināšanas. Jordāns Jāņa Kalniņa jaunajā klubā aizvadīs jau sesto sezonu un pavasarī Čehijas izlasi pārstāvēja savā piektajā pasaules čempionātā, bet Šulāks sezonu īrē pabeidza kopā ar Rodrigo Ābolu "Orebro" sastāvā, bet nu ir atpakaļ Vladivostokā. Šulāks šogad Čehiju pārstāvēja olimpiskajās spēlēs.

Kontinentālajā hokeja līgā atgriezies arī bijušais Rīgas "Dinamo" uzbrucējs Rudolfs Červenijs, kurš "Dinamo" rindās 32 spēlēs tika pie 12 (7+5) punktiem, 32 soda minūtēm un negatīvas lietderības -8. Červenijs sezonu pabeidza Somijā, bet starpsezonā pievienojās Šulākam Vladivostokā. "Admiral" nākamsezon trenēs Leonīds Tambijevs, kuram palīdzēs asistents Andrejs Banada, bet priekšējā līnijā būs Nikolajs Jelisejevs.

Līdzīgu aizliegumu pieņēmušas arī Zviedrijas un Somijas federācijas, bet Latvijā aizliegums izriet no Sporta likuma grozījumiem, kamēr Latvijas Hokeja federācijas galvenais treneris Harijs Vītoliņš neizslēdza, ka tie spēlētāji, kuri tikai parakstījuši līgumus KHL, bet laukumā nebūs izgājuši un Sporta likumu nebūs pārkāpuši, varētu tikt izskatīti iekļaušanai sastāvā.

Izmantotie resursi:
https://www.ceskyhokej.cz/clanky/ti...

     [+] [-]

, 2022-08-25 18:35, pirms 2 gadiem
Njā, čehiem vel skarbāk, jo daļa šīs valsts spēlētāji starpsezonā paguva saslēgt līgumus ar okupantu līgas klubiem ar cerību, ka nekas viņiem par to nebūs. Latvija šai ziņā izrīkojās stipri maigāk starpsezonā.

  +1 [+] [-]

, 2022-08-25 18:42, pirms 2 gadiem
za federācijas velk garumā
kaut gan khl nozīmīgu viņu izlašu špīleru arī praktiski nav

  +1 [+] [-]

, 2022-08-25 18:54, pirms 2 gadiem
purva_velns rakstīja: za federācijas velk garumā
kaut gan khl nozīmīgu viņu izlašu špīleru arī praktiski nav
Kā uz to skatās!
Piemēram, tajā pašā CAN izlasē Špenglera kausā spēlē gana daudz spēlētāju no okupantu līgas.

  +1 [+] [-]

, 2022-08-25 19:07, pirms 2 gadiem
Cepuri nost par mugurkaulu!

  +2 [+] [-]

, 2022-08-25 19:56, pirms 2 gadiem
Protams, ka pareizs lēmums. Šobrīd nevienai valstij nav nepieciešams, ka tās spēlētāji piedalās Krievijas un KHL propagandā.

  +1 [+] [-]

, 2022-08-25 19:59, pirms 2 gadiem
Ivars Zvirgzdiņš rakstīja: Kā uz to skatās!
Piemēram, tajā pašā CAN izlasē Špenglera kausā spēlē gana daudz spēlētāju no okupantu līgas.
Diez vai tāds Špengleris viņus baigi satrauc.. Un pēdējos 3 Špengleros - katrā 2 no KHL. Jā, 16./17. gadā - 7, pārējos gados no jaunākā uz vecāko - 3, 0, 1, 0, 0, 0, 0... Topā ir NL. Tā kā nevajag stāstīt pasakas par "gana daudz"

     [+] [-]

, 2022-08-25 21:21, pirms 2 gadiem
Ivars Zvirgzdiņš rakstīja: Kā uz to skatās!
Piemēram, tajā pašā CAN izlasē Špenglera kausā spēlē gana daudz spēlētāju no okupantu līgas.
nu jau gan ja Kanādai ne.is pasaules čempionāti, kur nu vēl kautkāds špenglers. vai nu tad tie kanādieši pāries citu eiropas līgu (šveice viņiem parasti patīk), vai viņi paņems no savām līgām čaļus. kanādai hokejistu netrūkst

     [+] [-]

, 2022-08-25 23:43, pirms 2 gadiem
Geralt of Rivia rakstīja: Diez vai tāds Špengleris viņus baigi satrauc.. Un pēdējos 3 Špengleros - katrā 2 no KHL. Jā, 16./17. gadā - 7, pārējos gados no jaunākā uz vecāko - 3, 0, 1, 0, 0, 0, 0... Topā ir NL. Tā kā nevajag stāstīt pasakas par "gana daudz"
Speciāli nemeklēšu, bet tāpat skaidrs, ka pēdējās divās OS ASV un CAN izlasēs bija pietiekoši daudz spēlētāju no okupantu līgas. Vel ne tuvu nav skaidrs, kā būs ar NHL spēlētāju spēlēšanu Turīnas OS.

     [+] [-]

, 2022-08-26 01:35, pirms 2 gadiem
Ivars Zvirgzdiņš rakstīja: Speciāli nemeklēšu, bet tāpat skaidrs, ka pēdējās divās OS ASV un CAN izlasēs bija pietiekoši daudz spēlētāju no okupantu līgas. Vel ne tuvu nav skaidrs, kā būs ar NHL spēlētāju spēlēšanu Turīnas OS.
7 Ķīnā, 12 Korejā. Tātad ar pamatīgu tendenci samazināšanās virzienā. Un abos gadījumos lielākoties līderi bija ne-no KHL. Ja Korejā var atrast 3 KHL džekus - vilcējus - Volskis, Lī un vārtos Skrivenss, tad Ķīnā par reāliem līderiem no KHL pārstāvjiem var uzskatīt tikai Odelu un Vīlu. Tatad arī pienesums laukumā mazinās.
Tikai jautājums - ja runājam par nopietniem turnīriem, kādā sakarā jārunā par brīvdienu turnīru Špengleri, turklāt vēl nezinot reālu situāciju - nezinot, ka tur KHL džekus uz Kanādas izlasi sauc maz?
Tas par Kanādu

     [+] [-]

, 2022-08-26 01:43, pirms 2 gadiem
ASV - ķīnā 5 no KHL, no kuriem par līderiem varēja uzskatīt 2/3 - Mieli, Kemferu un varbūt O Nīlu.
Korejā - arī 5 no KHL. 1. nr ex- Kalniņa konkurents Zapoļskis un O Nīls. Vienīgie, ko varētu uzskatīt par vilcējiem šai ASV izlasē.

Tātad, ja arī skaits ir vērā ņemams, pienesums nebūt nav milzīgs. Bonusā vēl nāk tas, ka kanādiešu KHL nekļūst vairāk, drīzāk mazāk un ļoti maz tādu, kas nāk klāt - tātad paliek ar vien vecāki un ar vien vieglāk aizvietojami, ja nopietnā turnīrā vajadzēs piešprici no Eiropas (vai OS atkal bez NHL) Vienīgais, kāpēc NHL varētu negribēt plēsties ar krieviem - nauda. Vairākas no lielākajām līgas zvaigznēm ir krievi - Panarins, Kučerovs, Malkins, Vasiļevskis, Šestjorkins, OVečkins utt. Maksāt kompensācijas par lauztiem līgumiem, zaudēt krievu naudu par pārraidēm - biznesa līga to darīs tikai tad ja galīgi nebūs variantu. Paskaties uz viņu kaimiņiem NBA. BLM savā valstī atbalsta līdz maksimumam, kamēr Ķīnas režīma grēkiem acis piever pamatīgi.

     [+] [-]

, 2022-08-26 09:25, pirms 2 gadiem
Špenglers taču primāri ir komerciāls turnīrs Šveices tirgum, tāpēc arī CAN izlasē tur lielākā daļa vienmēr ir no NLA un DEL, ar atsevišķiem spēlētājiem arī no citām līgām.