Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2269, Did:0, useCase: 3

«Zemgale» saņem mācību no «Monarha» un sezonu noslēgs 5.vietā

«Zemgale» saņem mācību no «Monarha» un sezonu noslēgs 5.vietā
Šoreiz meistarīgāki izrādījās ozolnieku hokejisti

Hokeja klubs «Zemgale/JLSS» šodien aizvadīja Latvijas čempionāta spēli, kurā piedzīvoja zaudējumu pret HK «Ozolnieki-MONARCH» vienību – 2:6 (1:2:1:1;0:3). Līdz ar šo zaudējumu kļuvis skaidrs, ka jelgavnieki sezonu noslēgs 5.pozīcijā, bet Izslēgšanas turnīra ceturtdaļfinālā spēkosies ar SK «Liepājas Metalurgs-2» hokejistiem.

Spēle iesākās ar izteiktu mājinieku pārsvaru – jelgavnieki laukumā darbojās ātrāk un agresīvāk, kam, acīmredzot, «Monarhs» nebija gatavs, jo sekoja vairāki noraidījumi. Diemžēl, bet «Zemgale» vairākumā nespēja atslēgt Renāra Kazanova sargātos vārtus. Trešdaļas 12.minūtē jelgavnieki uz mirkli apjuka aizsardzībā, un Nikolajs Jerofejevs sologājienu noslēdza ar gūtiem vārtiem, 0:1. Pēc nepilnām divām minūtēm rezultāts gan tika izlīdzināts, kad savu meistarību spilgti nodemonstrēja «Zemgales» kapteinis Guntis Pujāts, kurš apspēlēdams aizsargu, tika metiena pozīcijā un «iešāva» ripu kreisajā apakšējā stūrī. Trešdaļas beigās mājiniekiem bija iespēja uzspēlēt lielajā vairākumā, taču šādas viesu dāvanas netika pieņemtas. Kā jau tas sportā notiek, «ja neiemet Tu, iemet pretinieks», un Artūra Batraka noraidījumu gūtos vārtos pārvērta Sergejs Durdins – 1:2. Ar šādu rezultātu noslēdzās pirmās 20 minūtes.

Arī otrajā trešdaļā abas komandas turpināja regulāri noraidīties, taču rezultāts mainījās tikai trešdaļas 11.minūtē, kad savus otros vārtus guva Nikolajs Jerofejevs, kurš realizēja skaitlisko vairākumu. «Zemgale» gan atkal spēja ātri gūt panākumu, šoreiz precīzs metiens Rihardam Štrausam, 2:3. Jāpiebilst, ka itin bieži mājinieki pārgalvīgi darbojās viduszonā, kas nenovēršami radīja briesmas pie Reiņa Repša sargātajiem vārtiem.

Trešajā trešdaļā mājinieku centienus atspēlēties sagrāva pašu pieļautās kļūdas aizsardzībā un viduszonā, «Monarhs» guva trīs bezatbildes vārtus un izcīnīja pārliecinošu uzvaru – 6:2.

Līdz ar to, ir kļuvis zināms, ka «Zemgale» regulāro čempionātu noslēgs 5.pozīcijā, bet Izslēgšanas spēļu ceturtdaļfinālā būs jātiekas ar SK «Liepājas Metalurgs-2» hokejistiem.

Mača protokols pieejams šeit: Latvijas Hokeja federācija