Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2266, Did:0, useCase: 3

Haotiskā uzvara pār “Ogre/Sāga97”

HK Zemgale
HK Zemgale

Haotiskā uzvara pār “Ogre/Sāga97”
Foto: Ruslans Antropovs, rusantro.com

2014. gada 27. septembrī, Veidzemes ledus hallē norisinājās Latvijas Virslīgas hokeja čempionāta spēle starp “Ogre/Sāga97” un HK “Zemgale/LLU”. Jaunā Virslīgas komanda sagādāja lielas galvas sāpēs jelgavniekiem, izsitot tos no ierastā spēles stila.

Spēles sākums prognozējami sākās ar HK “Zemgale/LLU” pārsvaru, kura jau otrā spēles minūtē atklāja rezultātu. Pēc Sanda Grīnberga un Didža Jansona piespēlēm vārtus gūst Miķelis Freimanis 1:0. Septītā trešdaļas minūtē pēc Jāņa Bullīša piespēles vārtus gūst Sandis Grīnbers 2:0. Viss it kā liecina par jelgavnieku pārsvaru, bet tieši ar šo brīdi komandas spēle pārvēršas haosā. No sākuma neizdodas realizēt vārtu gūšanas iespējas, tad seko noraidījumi, kuriem pievienojās neprecīzas un sasteigtas saspēles. Rezultāta līdz trešdaļas beigām “Ogre/Sāga97” gūst divas ripas (lai gan jāsaka, ka vienu no ripām savos vārtos nogādā jelgavnieku aizsargs), bet HK “Zemgale/LLU” atbild ar vienu – lielā vairākumā pēc Valentīnas Feoktistova un Jura Ziemiņa piespēlēm vārtus gūst Jorens Grauds – 3:2.

 

Likās, ka pārtraukumā puiši spēs mazināt sajukumu savā spēlē un sāks pieturēties pie vienkāršas un standarta izspēles. Diemžēl haoss turpinājās un trešdaļas otrā minūtē “Ogre/Sāga97” izlīdzina spēles rezultātu, bet trešdaļas vidū izvirzās vadībā ar rezultātu 3:4. Paliekot iedzinēju lomā HK “Zemgale/LLU” beidzot atgūst savu spēli. Acīmredzot spēlēt no aizsardzības komandai ir ērtāk. Pēc Martina Lavrova piespēles rezultātu izlīdzina Juris Ziemiņš – 4:4.

 

Trešā trešdaļā jelgavnieki pārņēma iniciatīvu savās rokās un devītā minūtē pēc Martina Lavrova un Valentīna Feoktistova piespēlēm vārtus gūst Juris Ziemiņš – 5:4. Diemžēl šie ir pēdējie gūtie vārti spēlē, bet par laimi tie atnes komandai nepieciešamo uzvaru un trīs punktus čempionāta kopvērtējumam. Ļoti daudzas iespējas HK “Zemgale/LLU” nespēja realizēt un par to laikam nav pat vērts runāt, jo komandas spēlētāji paši ir neapmierināti ar savu spēli. Nākošnedēļ atkal jādodas uz Ogri un jau jāstājas pretī krietni sarežģītākam pretiniekam HK “Kurbads”, kurš centīsies atriebties par savas pilsētas mazās komandas zaudējumu.