Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2266, Did:0, useCase: 3

Bezspēcīgā cīņā „Zemgale/LLU” cieš sagrāvi pret „Mogo”

HK Zemgale
HK Zemgale

Bezspēcīgā cīņā „Zemgale/LLU” cieš sagrāvi pret „Mogo”
Foto: Ruslans Antropovs, rusantro.com

2014. gada 22. oktobrī, Piņķos, Inbox.lv ledus hallē norisinājās Latvijas hokeja Virslīgas regulārā čempionāta spēle starp HK „Mogo” un HK „Zemgale/LLU”. Pirmajā spēlē jelgavnieki pārliecinoši uzvarēja pretinieku un no šīs spēles tikai gaidīts līdzīgs rezultāts. It īpaši tāpēc, ka HK „Mogo” ir komanda, kas konkurē ar „Zemgale/LLU” par ceturto vietu turnīra tabulā.

Pirmā trešdaļa pārliecinoši uzsāka HK „Mogo”, kas viesus iespieda aizsardzības zonā un veido bīstamas situācijas vārtu tuvumā. Ledus saimnieku iniciatīva turpinājās divas minūtes, kad kontroli par ripu pārņēma „Zemgale/LLU”. Līdz trešdaļas beigām jelgavnieki vārtus nespēja gūt, neskatoties uz vairākām reizēm, kad komanda spēlēja skaitliskā vairākumā. „Zemgale/LLU” sniegums pirmajā trešdaļā maigi sakot bija pārsteidzošs. Spēlētāji ilgi nespēja iziet no savas zonas, veica daudz neprecīzu piespēļu, atdod ripu pretiniekam. Vairākumu izspēle… Precīzāk izspēles nebija, kā tāda, jo puiši pat nespēja nostāties pretinieka aizsardzības zonā. Bet uz to visu varētu pievērt acis, jo pārliecinoši vārtos stāvēja Toms Konrads un pirmā trešdaļa noslēdzās bez gūtiem vārtiem

 

Diemžēl otrā trešdaļā situācija tikai pasliktinājās. Jau pirmajā minūtē tiek pieļauta kļūda un ielaista pirmā ripa – 0:1. HK „Mogo” turpina uzspiest savu spēli un pilnībā pārņem kontroli par ripu. Septītā minūtē iestājās spēles lūzuma punkts, kad ledus saimnieki gūst otros vārtus – 0:2. Šajā brīdī jelgavnieki vēl varēja pārņemt iniciatīvu, bet visu komandu ir pārņēmis kaut kāds bezspēka vīruss. Puiši ir lēnīgi, brīžiem pat apstājoties. Ir daži mēģinājumi uzspiest savu spēles stilu, bet viss atduras pret neprecīzu saspēli. Tiešām pārsteidzoši vērot, kā kritās spēles līmenis, salīdzinot ar pēdējo spēli Jelgava, kur likās, ka komandas fiziskā sagatavotība ir augstā līmenī. Trešdaļas pēdējā ceturtdaļā HK „Mogo” gūst trešos vārtus 0:3 un ar to izzūd cerības atspēlēties.

 

Trešā trešdaļā HK „Zemgale/LLU” spēlētāji nespēj atgūties un Tomam Konradam nākas pamatīgi nopūlēties. Bet centieni neattaisnojās, jo HK „Mogo” pieredzējušie spēlētāji, nokļūstot izdevīgā pozīcijā, precīzi raida ripu vārtos. Līdz trešdaļas pēdējai ceturtdaļai tiek ielaistas vēl trīs ripas – 0:6. Bezspēks viesiem ir tik liels, ka arī vairākumā komanda nespēj saņemties un gūt vismaz vienus atbildes vārtus. Neapmierinātība ar savu spēli pārvēršas rupjā spēlē, kas tiek atbilstoši bargi sodīta. Grūti pateikt, kas notika ar puišiem, bet cerams, ka viņi spēs aizmirst šo neveiksmīgo spēli un atgriezties iepriekšējā formā līdz nākamai spēlei, kura notiks pēc pusotra nedēļas.