Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2266, Did:0, useCase: 3

“Zemgale/LLU” pārbaudes spēlē sagrauj “Liepāja”

HK Zemgale
HK Zemgale

“Zemgale/LLU” pārbaudes spēlē sagrauj “Liepāja”
Olafs Aploks
foto: Ruslans Antropovs, rusantro.com

2015. gada 21. augustā Jelgavas ledus hallē hokeja komanda “Zemgale/LLU” aizvadīja draudzības spēli ar HK “Liepāja”.

Gatavojoties jaunajai sezonai, HK “Zemgale/LLU” uzsāka pārbaužu spēļu sēriju, lai varētu cīņas apstākļos atlasīt spēlētājus un izveidot jaunus pieciniekus. Pirmā spēle tika aizvadīta 19. augustā Liepājā ar HK “Liepāja”, kurā jelgavnieki piekāpās ar rezultātu 2:5, ļaujot atklāt kļūdas savā darbībā un dodot sev solījumu par revanšu mājas spēlē.

Spēles iniciatīvu uzreiz pārņēma liepājnieki un jau otrā spēles minūtē viņi atklāja spēles rezultātu – 0:1. Tomēr viesu pārsvars bija acīmredzams, tika pirmās spēles minūtēs. Ceturtā spēles minūtē spēles rezultātu izlīdzina Māris Miezis – 1:1, bet septītā minūtē vairākuma iespēju izmanto Juris Ziemiņš un izvirza komandu vadībā ar rezultātu – 1:2. Liepājnieki trešdaļas vidū vairākumā atgūst vienus vārtus – 2:2, bet tas vairs nespēj apturēt “Zemgale/LLU” spēlētājus, kuri sajutuši savu pārspēku un līdz trešdaļas beigām gūst vēl vienus vārtus. Lielā vairākumā trešo ripu vārtos ieraida Artūrs Batraks – 3:2. Ar rezultatīvām piespēlēm pirmā trešdaļā atzīmējās Kristaps Bazevičs, Sandis Zolmanis, Kristaps Millers un Raivis Kurņigins.

Otrā trešdaļā “Liepāja” hokejisti turpināja mēģinājumus apturēt jelgavniekus, bet pārsvarā centieni beidzās ar noraidījumiem, kas savukārt mājiniekiem deva iespēju pamatīgi “paārdīties” pie viesu vārtiem. Trešdaļas astotā minūtē atkārtoti vairākumā vārtus gūst Juris Ziemiņš – 4:2, bet jau pēc 24 sekundēm nākamo ripu ieraida Daniels Nomanovas – 5:2. Četrpadsmitā minūtē savu trešo ripu (hat trick) vārtos ieraida Juris Ziemiņš – 6:2, bet septiņpadsmitajā minūtē vairākumu realizē Kristaps Millers – 7:2. Rezultatīvās piespēles otrās trešdaļas laikā veica Sandis Zolmanis (divreiz), Rihards Grigors, Ilja Četvertaks, Jorens Grauds, Didzis Jansons, Artūrs Batraks un Kristaps Bazevičs. HK “Liepāja” spēja kompensēt zaudējumu ar vieniem vairākumā gūtiem vārtiem trešdaļas izskaņā – 7:3.

Trešā trešdaļā spēles gaita pilnīgi izmainījās, jo noraidījumu gūzma šoreiz pāršalca pāri HK “Zemgale/LLU” spēlētājiem. Kopā trešdaļā tika nopelnīti septiņi noraidījumi un divas trešdaļas atvēlētā laika jelgavnieki bija spiesti aizstāvēt savus vārtus. Liepājnieki vienu reizi spēja pārspēt “Zemgale/LLU” un spēle noslēdzās ar rezultātu 7:4.

Pēcspēles metienos, kuri ir raksturīgi pārbaudes spēlēm, vienu reizi no trim metieniem bija veiksmīgāki HK “Liepāja” spēlētājiem, bet jelgavniekiem neizdodas iemest nevienu ripu arī otrā pārbaudes spēlē.

Pārbaudes spēles komandas sastāvs:

vārtsargi – Nikolajs Žurkovs, Toms Nuka;

pirmā maiņa – uzbrucēji: Māris Miezis, Artūrs Āboliņš, Olafs Aploks; aizsargi – Mārtiņš Mežulis, Rihards Grigors;

otrā maiņa – uzbrucēji: Artūrs Batraks, Kristaps Millers, Raivis Kurņigins; aizsargi – Jānis Bullītis, Jorens Grauds;

trešā maiņa – uzbrucēji: Toms Tauriņš, Sandis Zolmanis, Juris Ziemiņš; aizsargi – Didzis Jansons, Kristaps Bazevičs;

ceturtā maiņa – uzbrucēji: Kristaps Namiķis, Daniels Nomanovas, Ilja Četvertak; aizsargi – Edgars Kamoliņš.

Nākāmā pārbaudes spēle tiks aizvadīta Jelgavas ledus hallē, 29.08.2015., plkst:13 ar Igaunijas hokeja komandu "Viking".