Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2266, Did:0, useCase: 3

Par spīti diviem neieskaitītiem vārtiem uzvara pār HASC Jūrmala

HK Zemgale
HK Zemgale

Par spīti diviem neieskaitītiem vārtiem uzvara pār HASC Jūrmala
Foto: Ruslans Antropovs, rusantro.com

2014. gada 18. oktobrī, Jelgavas ledus hallē norisinājās Latvijas Virslīgas hokeja čempionāta spēle starp HK “Zemgale/LLU” un HK “HASC Jūrmala”. Otrā savstarpējā spēlē varēja redzēt, kā pamainījās komandas pēc pirmā spēļu apļa. Vai “HASC Jūrmala” spēs sagādāt galvassāpes jelgavniekiem, kuras viņa sagādāja “Prizma/Rīga” un “Kurbads” spēles? Vai “Zemgale/LLU” tiks pāri neveiksmēm ar vārtu realizāciju, kuras lika kapitulēt līderu priekšā?

Pirmās spēles minūtēs komandas centās izjust viena otru, pārbaudīt vājās vietas un tāpēc spēles līderi bija grūti noteikt. Abas komandas uzbruka un veiksmīgi aizsargājās, līdz astotā minūtē Rihards Remiņš neiemet ripu vārtos. Skatītāji sajūsma izkliedza prieka saukļus, bet galvenais spēles tiesnesis Elvijs Trankalis vārtus neieskaita. Tas salauza sirdis daudziem un it īpaši tāpēc, ka Rihardam Remiņam pēdējās spēlēs bija neskaitāmas reizes, kad viņš mēģinājis iedabūt ripu vārtos, bet tas viņam nav izdevies. Likumsakarīgi, ka pēc neilga laika uz negatīvo emociju fona, “HASC Jūrmala” izmanto aizsardzības kļūdu un atklāj spēles rezultātu – 0:1. Varētu jau noskumt, bet to neļāva Māris Miezis, kurš kā dulls neņem prātā neveiksmes un spēlē līdz galam. Pēc Jorena Grauda un Sanda Grinberga piespēlēm, viņš izlīdzina spēles rezultātu – 1:1. Atpalicēju lomā jelgavnieki spēlēja tikai četrdesmit sekundes un pēc spēles rezultāta izlīdzināšanas iniciatīvu no savām rokām vairs neizlaida. Līdz pirmās trešdaļas beigām gūt vārtus neizdevās, bet arī pretinieks nespēja neko paveikt.

 

Otrā trešdaļa sākās smagnēji un jau likās, ka varēs vērot ilgos mēģinājumus gūt vārtus, atbildību uz sevi paņēma jaunais komandas kapteinis Rihards Remiņš, kurš pēc Jorena Grauda piespēles, izlaužas caur aizsardzības spēlētājiem un iemet ripu trešdaļas ceturtā minūtē – 2:1. Riharda gūtie vārti, lauž spēles gaitu un ripas sāk lidot vārtos viena aiz otras. Pēc 26 sekundēm Juris Ziemiņš un Martins Lavrovs asistē Valentīnam Feoktistovam, kurš lēnām izslido gar vārtiem, kamēr partneri veido burzmu vārtu priekšā un eleganti ieraida trešo ripu – 3:1. Divas minūtes vēlāk Daniela Riekstiņa un Artūra Āboliņa cīņā pie vārtiem, ļauj Jorenam Graudam ieraidīt ceturto ripu – 4:1. Pēc 31 sekundes vārtu priekšā jau ņēmās Andis Āboliņš un Olafs Aploks, pēc kuru piespēlēm vārtus gūst Kristaps Klāvs Veršūns – 5:1. Tas bija ārkārtīgi skaistas un graujošas otrās trešdaļas pirmās septiņas minūtes. Arī atlikušajā trešdaļas laikā spēles kontrole piederēja tikai “Zemgale/LLU” un vārtsargs Nikolajs Žurkovs paspēja nosalt, jo “HASC Jūrmala” uz viņā vārtiem uzmeta ripu tikai vienu reizi. Trešdaļas izskaņā jelgavnieki nopelnīja pirmo noraidījumu, bet tas neļāva viesiem piekļūt pie ripas un kaut kādā veidā mainīt spēles gaitu.

 

Trešā trešdaļa sākusies ar abpusējo noraidījumu un sajūtu, ka “Zemgale/LLU” spēlētāji jau ir panākuši uzvaru un vairs netiecās gūt vārtus, kaut arī turpina kontrolēt ripu. Tieši tāpēc “HASC Jūrmala” biežāk parādās ledus saimnieku aizsardzības zonā un trešdaļas laikā uz vārtiem uzmeta kādas sešas reizes. Visi pārēji viņu mēģinājumi ieiet zonā, apstājās pie teicamas aizsardzības darbības, kas izskatījās riskanta, bet efektīva. Pārējo laiku iniciatīva saglabājās “Zemgale/LLU” rokās un trešdaļas vidū atkal sevi pierādīja Māris Miezies, kurš pēc Miķeļa Freimaņā un Sanda Grinberga piespēlēm, guva sestos vārtus – 6:1. Bija vēl viens vārtu guvums, kuru veica “Zemgale/LLU” aizsargs ar metienu no zilās līnijas, bet tas netika ieskaitīts, jo tiesnesis fiksējis, ka ripa bija pametusi aizsardzības zonu.

 

Spēle noslēgusies ar patīkamu priekš “Zemgale/LLU” rezultātu un tas nevarēja nepriecēt komandas atbalstītājus. Pēc ilga spēļu pārtraukuma var secināt, ka jelgavnieki ir kāpinājuši savu fizisko stāvokli un ir arī saspēlējušies savos pieciniekos, ko pamanīja daudzi skatītāji. Visi piecinieki vienlīdzīgi uzbruka un veidoja asus uzbrukumus, kas apdraudēja pretinieku vārtus. Un kas nav mazsvarīgi, puiši pierādījuši, ka prot gūt vārtus un nekāds lāsts viņiem neseko.