Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2266, Did:0, useCase: 3

Matīsam Gelažis četri gūtie vārti, bet “Zemgale/LLU” uzvara pār HS “Rīga”

HK Zemgale
HK Zemgale

Matīsam Gelažis četri gūtie vārti, bet “Zemgale/LLU” uzvara pār HS “Rīga”
Matīss Gelažis
Foto: Ruslans Antropovs, rusantro.com

2016. gada 16. janvārī, Jelgavas ledus hallē Latvijas hokeja Virslīgas regulārā čempionātā ceturto reizi tikās HK “Zemgale/LLU” un HS “Rīga” komandas. Trijās iepriekšējās spēlēs jelgavnieki guva pārliecinošas uzvaras (9:1, 7:1, 6:0) un arī šoreiz neatkāpās no iesāktās tradīcijas, uzvarot ar rezultātu 8:1.

Dažādu apstākļu dēļ HK “Zemgale/LLU” spēlē startēja bez daudziem spēlētājiem un zināmā mērā tā bija komandas snieguma pārbaude. Spēlētāju trūkums netraucēja jelgavniekiem pārņemt spēles kontroli savās rokās un veidot uzbrukumus. Pirmo ripu HK “Zemgale/LLU” guva, spēlējot piecatā pret trim HS “Rīga” spēlētājiem. Pēc Sanda Zolmaņa un Raivja Kurnigina piespēlēm ripu vārtos iemeta Matīss Gelažis – 1:0. HS “Rīga” nebija daudz iespēju atspēlēties, jo trešdaļas gaitā viņi spēja apdraudēt Nikolaja Žurkova sargātos vārtus tikai sešas reizes un tikai divas no tām nopietni. Četrpadsmitajā minūtē, pēc Sanda Zolmaņa piespēle, no zilās līnijas uz vārtiem ripu raidīja Matīss Gelažis un tā nolidojot gar visiem spēlētājiem atroda savu ceļu uz vārtiem – 2:0. Aizvien aktīvāks uz laukuma palika uzbrucējs Māris Miezis, kas pirmo reizi uzkāpa uz ledus pēc ilga pārtraukuma, kura laikā ārstēja nopietnu savainojumu. Māra aktivitātes pie pretinieka vārtiem sešpadsmitā minūtē noslēdzās ar Danielius Nomanovas gūtiem vārtiem (rezultatīvā piespēle arī Anda Āboliņa kontā) – 3:0.

 

Pirmās otrās trešdaļas minūtes pārsvaru bija pārņēmuši HS “Rīga” spēlētāji, bet pie nopietniem metieniem uz vārtiem viņi netika. Rezultātā HK “Zemgale/LLU” uzbrucēji pārņēma ripas kontroli savās rokās un trešajā minūtē, pēc Artūra Āboliņa un Toma Tauriņa izveidotās kombinācijas, vārtus gūst Kristaps Millers – 4:0. Turpinājumā jelgavnieki veidoja daudz skaists izspēles, bet pietrūka pēdējā spēlētāja, kurš varētu ieraidīt ripu vārtos. Teicami HS “Rīga” vārtos darbojās arī vārtsargs Denijs Romanovskis, kurš izglāba vairākas bezcerīgas situācijas. Trīspadsmitā minūtē aizsargs Jorens Grauds meta ripu ārā no savas aizsardzības zonas, bet tā atsitās pret pretinieka nūju, uzlidoja gaisā un piezemējās pie tā paša spēlētāja. Viņš nekavējoties raidīja to Nikolaja Žurkova sargāto virzienā. Metiens nebija spēcīgs, bet ripa lidoja pēc hiperbolas un piezemējās HK “Zemgale/LLU” sargātos vārtos – 4:1. Trešdaļas pēdējā daļā jelgavnieki turpināja savus uzbrukumus, bet pie vārtu guvuma tika tikai pēdējā minūtē, kad Raivis Kurnigins un Sandis Zolmanis lika pretiniekiem kopā ar vārtsargu nogulties uz ledus un jau tukšos vārtos ripu ieraidīja Artūrs Batraks – 5:1.

 

Trešā trešdaļa sanāca pavisam nervoza. HS “Rīga” uzsāka trešdaļa ar noraidījumu gūzmu. Pie otrā noraidījuma par skaitliskā sastāva pārkāpuma, rīdzinieki kopā ar treneri skaļi izteica savu neapmierinātību, kas viņiem maksāja spēlēšanu lielā mazākumā. HK “Zemgale/LLU” nespēja neļauties vilinājumam gūt vēl vienus vārtus. Pēc sekmīgas Jāņa Bullīša un Artūra Batraka saspēles, ripa nonāk pie Matīsa Gelažis, kura raidījums ir neapstrīdami precīzs – 6:1. Trešdaļas vidū pie HS “Rīga” vārtiem izcēlās nepamatots kautiņš. Viens rīdzinieku aizsargs kaut ko bija pārpratis un uzbrucis Danieliusam Nomanovam. Kad šī saķeršanās tika izšķirta, HS “Rīga” uzbrucējs Reinis Mārtiņš Lejnieks no muguras uzbruka Mārim Miezim un turpmākā taisnības meklēšanas turpinājās vārtoties uz ledus. Dūru vicināšana noslēdzās ar karstasinīgo puišu došanos uz sodīto soliņa, bet HK “Zemgale/LLU” turpināja savus uzbrukumus un trešdaļas četrpadsmitajā minūtē pēc Artūra Batraka un Raivja Kurnigina piespēlēm, vairākumu realizē Jānis Bullītis – 7:1. Četras minūtes līdz spēles beigām HS “Rīga” tika dota iespēja atgūt vismaz vienus vārtus, jo uz sodīto soliņa devās aizsargs Didzis Jansons. Pirmo vairākuma minūti rīdzinieki tiešām apdraudēja Toma Kondrada sargātos vārtus (Toms Konrads trešdaļas sākumā nomainīja Nikolaju Žurkovu), veicot daudzus metienus vārtu virzienā, bet tā arī nespēja gūt vārtus. HK “Zemgale/LLU” spēlētājiem nekas neatlika, kā mazākumā doties uzbrukumā un izspēlēt pavisam skaistu kombināciju. Pēc Artūra Āboliņa piespēles ripa nonāca pie Raivja Kurnigina, kurš no labās aizsardzības zonas puses diagonāli to šķērsoja uz kreiso pūsi. Ņemot vērā, ka viens netraucēja, viņam bija trīs – četri momenti, kad viņš pats varēja raidīt ripu uz vārtiem. Neskatoties uz visām iespējām, viņš aizslidoja līdz kreisajai vārtu malai, liekot zem metiena virziena mesties visiem aizsargiem un vārtsargam. Kad pretinieka spēlētāji jau gulēja uz ledus, viņš atdeva piespēli uz aizmuguri labajā pusē, kur pavisam brīvs palika aizsargs Matīss Gelažis. Matīsam nebija divreiz jājautā un viņš trieca ripu pavisam brīvajos vārtos, gūstot ceturto ripu vienā spēlē – 8:1. Atlikušajās minūtēs HK “Zemgale/LLU” nācās spēlēt mazākumā un HS “Rīga” veica daudzus metienus uz vārtiem, bet pārspēt Tomu Konradu viņiem neizdevās un neskatoties uz neraksturīgu komandas sastāvu, HK “Zemgale/LLU” izcīna pelnītu uzvaru, pakāpjoties turnīra tabulā uz ceturto vietu.

 

Ruslans Antropovs

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2016-01-17 00:48, pirms 8 gadiem
Uz dinamo!